Įkraunama...
Įkraunama...

Angina, anginos operacija

QUOTE(jele25 @ 2012 03 03, 13:03)
Sveiki,patikekit manim,man pries 10 metu pasake kad reikia operuotis,bet delsiau,ir visada burnoi eidavo puliai,kiekviena ryta doh.gif bet pokol neuzkreciau savo dukreles,galvojau niekada nesioperuosiu,bet tada daktare griebe mane ir spalio 4d mane operavo,tikrai po operacinis laikotarpis sunkus,pirmas 2 sav,poto po men pradedi valgyt viska ka gali.ir dabar jau tiek laiko nesergu,man cia rekordas,nes visada su temperatura ir su skaudancia gerkle ir alkana smile.gif o dar pliuas yra tame kad ne tik nesergu ir menesines susireguliavo,kas visa gvenima buvo problema,sirgdavou kas 2-3 menesius ir ziauriai gausiai,o po operacijos,kiekviena men ir beveik ta pacia diena 4u.gif

na as ir daznokai sergu 2-3 kartus per metus..bet sakykim ir ledini vandeni gert galiu ir nieko nenutinka, ir ledus ziema-vasara valagau..bet kartais kai pagauna tai be penicilino niekaip neapseinu...bijau tiktai kad sirdi ar inkstus galiu susigadinti, ar sanariu problemos, to bijau..
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2012 03 01, 22:27)
Atsiprasau, o kuriam kuno gale yra angina, kad negalima spilimili?  lotuliukas.gif  cia rimtai?geeeeeras!!!!!
Man toks kvailas klausimas- vyrui vis kartojasi anginos ir jis pasiryzes ja prasipjaustyti... Nuo ko pradeti ta kelione? Ka Vilniuje rekomenduotumete Santaruose?

nepatariama sexuoti kurį tai laiką, nes suaktyvinama kraujotaka. tai tas pats kaip sportas. gali uždeginimai neatlaikyti didesnio kraujo spaudimo ir atsiverti žaizdos.

gaunat siuntimą iš savo LOR kad reikia oepracijos ir važiuojat į santariškes užsregistruoti operacijai, eilę užsiimti wink.gif nes kiek žinau santariškėse apie pusmetį reikia laukti. arba tariates tiesiai su gydytoju, suorganizuos kaip ekstrą, tada eilės nereikės laukti. pasidarysit tyrimus savo poliklinikoj ir išpjaus
o dėl gydytojų, tai jei pjauti žadat su vietine narkoze, tai rekomenduoju Burkų. jis gerai atkalęs jau sistemą kiek ir kuriose vietose suleisti. jis labiau specializuojasi operacijose su vietine nejautra
o jei su narkoze - tai tada bet kuris Santariškių gydytojas tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evru: 05 kovo 2012 - 13:58
o sakykite kokia kainyte anginos operacijos? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ligitukas @ 2012 03 06, 18:16)

iš manęs neėmė, nes savas ten esu wink.gif
o draugė kai operavosi davė 200 lt
Atsakyti
ir koks pooperacinis tolimesnis gydymas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligitukas: 06 kovo 2012 - 18:47
Laba,

QUOTE(ligitukas @ 2012 03 06, 19:47)
ir koks pooperacinis tolimesnis gydymas? g.gif

Po operacijos leis vaistukus nuo skausmo ir viskas 4u.gif Namie dar israsys tu paciu vaistu .As leidaus ketonal ir paskui tabletes dar tas pacias geriau,leidziamieji ilgiau padeda.Labai gerai man sie vaistai tiko,netikejau,kad taip lengvai viskas bus .PO 9 dienu as gyvenau beveik iprasta gyvenima aisku ziovaut ,kosit gal sunkiau buvo ,bet valgyt jau galejau be jokiu vaistu bigsmile.gif
As daug geriau ramuneliu arbatos ,gal todel man taip greit viskas sugijo g.gif
Sekmes Jums ir gero gijimo
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2012 01 12, 10:21)
labas, na po operacijos beveik menuo, bet nuo dusios nusiziovauti dar negaliu biggrin.gif siaip kaip ir viskas tvarkoj, bet temp vistiek turiu 37.. kiba ne letines anginos tai problema.. o as jau taip tikejaus kad pageres kyvenimas.. sad.gif kiek laiko ir pinigu sukista beieskant nuo ko ta temp ir imuniteto nerasta, negi ir toliau reiks ieskot.. ech

sveikutes kaip jusu sveikateles as po operacijos2 men.bet vistek sokineja temp.37ir gerklei keistas skausmas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ligitukas @ 2012 03 06, 18:16)

ax.gif zinai ivairei kiti isvis nedoda ir greiciau sveiksta as nuorejau 200/bet davjau 100
Atsakyti
Laba,

Sausio mėn. sirgau angina, išrašė antibiotikų ir pasiūlė išsioperuoti tonziles. Jos pas mane gana didelės. Nors nėra taip, kad dažnai sirgčiau angina, minėti antibiotikai padėjo kuo puikiausiai. Tačiau pagrindinė bėda, jei šaltesniu metų laiku, pabėgioji lauke. Ar šiaip be šaliko žiemą daugiau laiko praleidžiu. Tai žiūrėk ir peršti jau gerklę. Tada ir prasideda arbatų gėrimai, faringodol čiulpimas, skalavimas su druska. Tačiau dvi dienos ant to ir praeina vis tai.
Tai aš dabar tokiam samyšyje, kad nežinau operuotis ar ne?
Norėjau paklausti, ar išoperavus pasikeičia kažkiek balsas ir galbūt knarkimas pranyksta? Nes kaip, daktarė pasakė, kad dėl tų tonzilių didumo, net balsas mano, lyg su karšta bulve burnoj. Taip pat ir paknarkiu naktim, nors nosies pertvarą esu išsioperavęs. Nepadėjo. Gal yra vilčių, kad po tonzilių tai išnyks?
Taip pat, kaip ten su ta tonzilių įtaka širdžiai? Kartais užeina, kad paskausta širdį. Kardiogramos kartais parodydavo pakitimus, prieš kokius 2m. tačiau dabar kaip ir viskas ok.

Tai klausimas, su tuo susidūrusioms, ar gali būti, kad tos tonzilės visų bėdų šaltinis?

Kažkaip dabar, nejauku ir ryžtis tai operacijai, nes šiuo metu jaučiuosi puikiai. Temperatūra man niekada be reikalo nepakildavo, kaip kai kurioms iš čia.

Bei ar po operacijos praėjus 1-2 savaitėms, ar jau galima susikaupti darbui? Nes laukia baigiamojo darbo rašymas, kur tikrai reikės daug laiko tam skirti, todėl nesinorėtų, kad savijauta po operacijos labai pakenktų tam.

Būčiau dėkingas už nuomonę.
Atsakyti
Laba diena .pirma karta gyvenime susirgau angina , cia as taip manau, nes daktaras uk net nepasake man, kas tai.. israse antibu ir paleido ..o ir man klausti net nerupejo norejosi greiciau tik, kad kas nors numustu skausma..israse pensilina 2 tabletes po 250g 4 kartus i diena ..bet pradzioj net nzn ar 4 geriau gal kokius 6 maziausiai ,nei diena nei nakti be pensilino negalejau pajudeti ,dabar jau galiu istverti be vaistu 5 h... lyg ir gereja ..o pozymiai tokie, kad skauda gerkle negali net sneketi ,galvos spazmai ,sunku pajudinti i sonus,ausys ir gi skausmas ,uzsikimsusios ,zmimbia temperatura 37.8 dazniausiai ,saltkretis ,ir saltas prakaitas kai krenta tempa.. ..siandien 4 diena is gerkeles kazkaip gargaliuodama ispjoviau didziuli sukresejusi puliniu gumula su krauju ,dar nesu maciusi tiek daug visko sulipusio ir is gerkles ,supratau kas man trukde normaliai kalbeti kas karta,dabar ten jauciu kazkokia ertme potuscia tikriausiai ten kur buvo puliniai visi ..issiskalavau druskingu vandeniu ir nzn ko dabar laukti ..cia jau tvarkosi kazkas ,ar dar teks eiti pas daktarus toliau ...patarkit kurios praejot tai ,nes kaip sakiau pirma karta gyvenime va taip vat susirgau.. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
norėjau pasklausti tų, kurios darėsi tonzilių operaciją su vietine nejautra, ar ilgai užtrunka pati operacija, ar labai skausminga/nemalonu jos metu, kokie buvo motyvai nesirenkant bendrosios nejautros, taip pat, kokius LOR gydytojus Vilniuje rekomenduotumėte tonzilektomijai atlikti. Būsiu labai dėkinga už pasidalinimą patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gulcan: 15 kovo 2012 - 15:23
As jau 6 dienos po operacijos,bet daugiau niekada NESUTIKCIAU. 4diena prasidejo kraujavimas ir kol ji stabde maniau mirsiu.. Apie personala tik PATYS GRAZIAUSI zodziai.Tikrai visiems DEKINGA, tiesiog man nepasiseke.
Atsakyti
Sveiki,
noriu pasidalinti savo patirtimi, gal kažkuriems abejojantiems padės smile.gif
Vaikystėje dažnai sirgdavau pūlinga angina. Bet paauglystėje ji dingo. Gal ir pasirodydavo kokį kartą į pora metų, bet nesureikšmindavau. Prieš 7 metus teko važiuoti padirbėti vienoje parodoje Vokietijoje. Išskridau su perštinčia gerkle. Kitą dieną skausmas tik stiprėjo, kilo temperatūra. Neturėjau su savim jokų vaistų. Dienos pabaigoje skausmas buvo nepakeliamas, temperatūra virš 39. Ir blogiausia, kad taip skaudėjo, kad net negalėjau prakalbėti. Iškvietė gydytoją - konstatavo pūlingą anginą ir liepė gulėt lovoje su antibiotikais.
Dabar nepamenu, kiek dienų aš tuos antibiotikus gėriau, bet pasveikau. Tik turbūt ne iki galo. Nes nuo tada pradėjau pūlinga angina sirgti 2-4 kartus per metus. Bet sirgimas kartais trukdavo tik pora dienų. Atrodo net niekur nepašaldavau, bet staiga pradėdavo perštėti gerklė, iš karto matydavau pūlinukus. Skalaudavau su druska ir šalavijais ir per pora dienų praeidavo. dažnai net temperatūra nekildavo. Ir bjauriausia, kad vasarą irgi tas pats būdavo.
Pernai, kai eilinį kartą liepos mėnesį vėl atsitiko tas pats, nebeiškenčiau, paprašiau savo šeimos daktarės siuntimo ir nukeliavau konsultacijai į Santariškių polikliniką. Papasakojau viską kaip man būna, pažiūrėjo daktarė - sako nebus pas tave lėtinės anginos, greičiausiai koks nors virusas. Beje, dar prieš metus dariausi tepinėlį, ieškojau stafilokoko, bet neradau. kažkaip net nežinojau, ką galvoti, nes daktarė kaip ir neatsakė, kodėl aš taip dažnai sergu. Bet poto, ji sako: ateik dar kai ką padarysiu. Ir pabandė paspausti tonziles tais pagaliukais, su kuriais gerklę žiūri. Na ir pasirodė ten visas grožis...tada jau daktarė pati pasakė, kad taip, laikas pjaut lauk...
Užsirašiau operacijai ir rudenį išsipjoviau tonziles. Buvau pasirįžus operuotis su bendra nejautra, bet taip gavosi, kad neužteko tą dieną daktarų smile.gif Na ir mane įkalbėjo pjautis su vietine nejautra. Ilgai įkalbinėt nereikėjo, nes nelabai norėjau iš tikro pilnos nejautros, kadangi vieną esu turėjus ir žinau, kaip tai paveikia smegenis. Nors buvo baisoka, bet nuėjau. Na ir ką - likau patenkinta. Operacija truko 15 minučių, man nereikėjo atsigavinėt po narkozės. Toje pačioje palatoje gulėjo dvi merginos, kurias tuo pat metu išoperavo su pilna nejautra. Ir jos jautėsi daug blogiau. Aš jau tą pačią dieną strikinėjau ant lovos, o kitą dieną jau valgiau smile.gif O jos visą dieną dar atsigaudinėjo po narkozės. Taip kad nesigailiu sutikus operuotis su vietine nejautra. Tos 15 min labai greitai praeina mirksiukas.gif

Beje, anksčiau kartais jausdavau širdies dyglius neaiškius, nors kardiograma visada buvo gera. Dabar jau jų nebejaučiu cool.gif
Taip kad manau, jeigu jus šita bėda kankina, pasirįžkit ir pašalinkit jas. Vistiek, suaugusiam žmogui tonzilės jau praktiškai jokio vaidmens neatlieka. Aš va visą žiemą visai nesirgau. Todėl esu labai patenkinta, kad išsioperavau smile.gif
Atsakyti