Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 78 tema

Sveikinimai Saintlinai ir prieplaukai happybday.gif Su gimimo dienaaaaa 4u.gif
Lai knygos padeda ilsėtis, atsipalaiduoti ir svajoti biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Prieplauka, su nuostabiai siltu ir sauletu gimtadieniu happybday.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 01 spalio 2011 - 21:39

labai aciu visom uz sveikinimus 4u.gif

Atsakyti
Perskaičiau Nick Cave. Asilė pamačiusi angelą. Antroji knygos pusė, tiesa sakant, nebuvo tokia jau juokinga. Knyga juoda, kaip toj vaikiškoj dainoj "juodos akys, juodos rankos", pikta, šlykšti, baisi, persisunkusi pūliais, mirtim, beprotybe, nežmogiškumu, skausmu. Sveiko proto anei lašo. Arba kur turėtų būt sveikoji pusė - religinė sekta. Sakyčiau ne silpnų nervų skaitytojams. Nors - kaip į šį kūrinį pažiūrėsi. Pasakotojas - "žmogus" (su kabutėm, bet vis dėlto žmogus), gimęs nenormalioj aplinkoj, pats tapęs nenormaliu, atstumtas ir engiamas normaliųjų fiziškai. šalutinis veikėjas - mergaitė, gimusi "normalioj" (irgi su kabutėm, nes sąlyginai normalioj) aplinkoj irgi engiama, tik psichologiškai. Abu įbauginti kaip žvėriukai ir vieniši. Vienas ginasi žudydamas viską aplink ir įsivaizduodamas esantis Dievas, kita žūsta įsivaizduodama, kad yra Dievo pašauktoji. O kaimas ir jo religiniai fanatikai džiūgauja, kad gimė dar vienas išpranašautas kūdikis, kuriam vėl bus galima plaut smegenis. Galima šią knygą priimt kaip alegoriją mūsų aklumui, kvailumui, prietarams, viskam kas traukia mus žemyn. Fizinis "dugnas" purvas skurdas, bukumas - alegorija aklai dvasiai. Kitaip aš išsiaiškint šios knygos nemoku. Nepaisant nieko, iš tiesų verta ją skaityt, panašiai kaip ir Flanagano Guldo žuvų knygą.
Cav'as provokuoja. Debilo, išsigimusio psichopato lūpomis kalba intelektualus pasakotojas. Už kelių pastraipų, atsiranda trečias asmuo, kuris pasakotoją parodo apsiseilėjusį, kruviną valkatą, jo padrikus veiksmus, kita pastraipa - vėl Jukridas (pagr. veikėjas) kalba, aiškina, veda savo istoriją labai logiška linkme. Pribloškė Cav'o provokacija skaitytojams. Čia kalba Jukridas: "Žinot, niekaip nesuprantu, koks jūsų čia vaidmuo, jūs tylūs niūrieji žiūrovai. Suprantat, kur jūsų vieta? Keista. Ar jūs pailgo veido, dėvit žilą peruką ir daužot mediniu kūjeliu? Ar iš ten tas keistas beldimas, kurį pastaruoju metu nuolat girdžiu? Maniau, kad jį skleidžia rimtesnė veikla [...] ar jūs kokie šalutinių vaidmenų atlikėjai ir statistai, kurie pasirodys paskutinėje scenoje įtūžio perkreiptas veidais [...] rėkdami klykdami "O siaubas ! siaubas ! [...] Esu ašai ir yra jie, o jūs ? Kas jūs,mano niūrieji liudininkai ? Kur jūsų vieta ?" Tai va. Ir kaip teist tokį proto aptemimą, kaip teist aplinkybių auką, vargšą beprotį? Cav'o samprotavimai apie teisingumą: "Kita vertus, kokia išties logika remiasi mūsų žemiškosios kančios [...] kaip Dievas priima sprendimą, pavyzdžiui susemti visą vandenį iš vietos A ir išpilti jį į vietą B? Kaip? [...] kas ten aukštybėse vyksta ? Ar sistema atsitiktinė ? [..] Ar iš ten kauliukas gavo vardą ? [...] Ar sistema matematinė? Skaitinė ? O galbūt abėcėlinė ? "Šiandien P diena - Parazitų antplūdis,keli Pogromai, įvairūs Priepuoliai, Persekiojimas ir Papuvęs Pomidoras .."
Atsiprašau, kad tiek daug prirašiau, tačiau paliko man įspūdį ši knyga. Ir ne veltui, turbūt, atsiliepimas tik po vidurnakčio gimė user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexia: 01 spalio 2011 - 23:45
QUOTE(Alexia @ 2011 10 01, 22:21)
Perskaičiau Nick Cave. Asilė pamačiusi angelą. (...). Nepaisant nieko, iš tiesų verta ją skaityt, panašiai kaip ir Flanagano Guldo žuvų knygą.

Alexia - va tau! 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jau kelis metus "suku ratais" apie sia knyga ir vis neapsispresdavau... Kiek sykiu ji buvo mano pirkimo krepseliuose, tiek paskutiniu momentu is ju islekdavo... Uztat dabar tikrai zinau, kad as jos noriu! bigsmile.gif

Sukaktuvininkems ir visiems nesilaikantiems rezimo biggrin.gif -

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 02 spalio 2011 - 10:52
Prieplauka, su gimtadieniu 4u.gif
user posted image
Papildyta:
Tiesa, gal matėte - paskelbtas 2011 metų knygos ilgasis sąrašas suaugusiųjų kategorijoje:
Alfonsas Andriuškevičius. „Vėlyvieji tekstai“ (Apostrofa)
Rasa Aškinytė. „Lengviausias“ (Vaga)
Henrikas Algis Čigriejus. „Ir parnešė apynio kvapą“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla)
Romualdas Granauskas. „Trys vienatvės“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla)
Gabija Grušaitė. „Neišsipildymas“ (Baltos lankos)
Marius Ivaškevičius. „Mistras“ (Tyto alba)
Herkus Kunčius. „Lietuvis Vilniuje“ (Kultūros barai)
Jaroslavas Melnikas. „Kelias į rojų“ (Baltos lankos)
Sigitas Parulskis. „Prieš mirtį norisi švelnaus“ (Alma littera)
Undinė Radzevičiūtė. „Baden Badeno nebus“ (Baltos lankos)
Kristina Sabaliauskaitė. „Silva Rerum II“ (Baltos lankos)

Spalio pradžioje, taigi visai netrukus, bus paskelbtas penketukas ir pateiktas skaitytojų balsavimui.

Man tame sąraše ir visai negirdėtų knygų yra (pvz., Aškinytė, Čigriejus).
Skaičiau "Mistrą" ir SR II.
Turiu ir skaitysiu Melniko "Kelią į rojų".
Dėl kitų nežinau, palauksiu penketuko rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 02 spalio 2011 - 21:45
QUOTE(Helianta @ 2011 10 02, 22:45)
Prieplauka, su gimtadieniu 4u.gif

labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Labai aprimo tema - ar visos intensyviai skaito? ax.gif

Makso Frajaus gerbėjoms - dėmesio, geros naujienos 4u.gif
Išėjo nauja Makso Frajaus knyga "Ugurbado sugrįžimas" thumbup.gif clap.gif yahoo.gif

Aišku, Nieko rimto ir toliau leidžia Frajų po pusę knygos - tai pirmoji knygos "Neišsipildymo galia" dalis.

Pasidalinau geromis naujienomis ir lekiu skaityti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 10 04, 20:58)
Labai aprimo tema - ar visos intensyviai skaito? ax.gif

Makso Frajaus gerbėjoms - dėmesio, geros naujienos 4u.gif
Išėjo nauja Makso Frajaus knyga "Ugurbado sugrįžimas" thumbup.gif  clap.gif  yahoo.gif

Aišku, Nieko rimto ir toliau leidžia Frajų po pusę knygos - tai pirmoji knygos "Neišsipildymo galia" dalis.

Pasidalinau geromis naujienomis ir lekiu skaityti bigsmile.gif

O paprastuose knygynuose jau yra? Aš irgi kažkaip netyčia niekorimto pasitikrinusi radau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2011 10 04, 20:04)
O paprastuose knygynuose jau yra? Aš irgi kažkaip netyčia niekorimto pasitikrinusi radau.  mirksiukas.gif

tai 'paprastam' ir pirkau šiandien mirksiukas.gif
Kauno "Akropolyje" užsukau į "Didįjį Pegasą" (nepriprantu prie to pavadinimo, baltos lankos žymiai geriau būdavo, ir nuolaidą duodavo schmoll.gif ) ir prie naujienų pamačiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 10 04, 21:15)
tai 'paprastam' ir pirkau šiandien mirksiukas.gif
Kauno "Akropolyje" užsukau į "Didįjį Pegasą" (nepriprantu prie to pavadinimo, baltos lankos žymiai geriau būdavo, ir nuolaidą duodavo schmoll.gif ) ir prie naujienų pamačiau thumbup.gif

Reiks ir man užsukt algą gavus, ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Skaitom, skaitom. biggrin.gif
Nutariau pailsėti nuo Don Kichoto ir nusigriebiau Kader Abdolah Mano tėvo užrašų knygelė. Nepatinka nei forma, nei turinys. schmoll.gif Šiuolaikiniam romanui pernelyg primityvus stilius, persiškoms pasakoms - per daug civilizacijos ir "wikipediškų" faktų. Dar nė neįpusėjau, bet manau, kad tai viena tų knygų, kuri galėjo ir nebūti parašyta. cool.gif

P.s. Perskaičius parduosiu už kokius 18 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 04 spalio 2011 - 20:51