Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 9

QUOTE(cibulis @ 2011 09 16, 20:40)
Dėl sienos jūs nuėjot į lankas.


Būčiau labai dėkingas, jei pacituotumėt kurioje vietoje.
Atsakyti
Mintai kas per samokslo teorijos? Ko slepi legalet kaina? Meluoji per akis ir tiek,arba turi giminaiti direktoriu toj firmoj nekitaip. Stebuklu nebuna.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 09 16, 21:24)
Mintai kas per samokslo teorijos?  Ko slepi legalet kaina?  Meluoji per akis ir tiek,arba turi giminaiti direktoriu toj firmoj nekitaip. Stebuklu nebuna.


Aš ir nesakau, kad čia stebuklai, žinau ir kodėl taip yra. Medžiagų kiekis plokštei mažesnis. Pats netikėjau, kol konkrečiai kainomis domėtis nepradėjau. Beje, kainos tikrai nelauktai didelės dėl didelio apšiltinimo sluoksnio.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 16, 19:34)
Gerai, jei nepigai, tai - kokios technologijos labiausiai tinkamos šiltam namui.

Mano surinkta informacija tokia:
1. sklypas - įvažiavimas iš šiaurės, kad namo terasa - būtų rytų/pietų/vakarų pusėje. Pritariu drinks_cheers.gif
2. Namas - be garažo, be rūsio, dvišlaičiu stogo. Namo apačia - kvadratas. Kuo primityviau, tuo geriau. Ne visai teisybė. Stogas gali būti koks tik norite - svarbu tik jo varža ir sandarumas. Garažas - pagal norus ir poreikius, geriau šiaurėje nes tai nešildoma patalpa. Rūsys - irgi pagal norus. Aš gyvenu ne Tokijuj ar Niujorke, žemė nėra brangi, todėl galiu sau leisti gyventi ant žemės, esu rūsio priešininkas. Gal ne "apačia" reikia sakyti, bet olane namas kvadratinis. Kodėl kvadratinis - nes kvadratas yra artimiausias rutuliui, kuris turi mažiausią paviršiaus plotą ir dėl to mažiausius šilumos nuostolius. Kvadratas būtųrecionalu, bet ne būtina, ir stačiakampis ir kitokios formos galimos
3. Šiltos patalpos - pietuose, šaltos - šiaurėje.  drinks_cheers.gif  teisybė
4. Architektūroje būtina panaudoti saulės architektūros principus. Taip, būtina - dėl pritekėjimų maksimizavimo bei perkaitimo kontrolės
5. Pamatai: tik pamatinė plokštė arba gręžtiniai. Jei be rūsio - tai tik už plokštę
6. Sienos - EPS blokeliai arba gamykloje surinktas skydas; Jei kalbėti apskritai - jokio skirtumo, kokia technologija jei gauname sandarumą ir pakankamas varžas. Prie jau išvardintų būtinai pridedu karkasą. Bet šios trys technologijos manau efektyviausios.
7. Langai - tik tie, kurių U - 0,8. Lietuvos atveju - tik Doleta arba Megrame. Nesutinku dėl langų gamintojų - yra ir daugiau tinkamų, nereikia nuvertinti plastiko. Teisybės dėliai reikėtų rašyti ne U-0.8, bet U<0.8. Stoglangiai itin pageidautini, tačiau tik pietinėje pusėje. Šiaurinėje jų geriau vengti. Stoglangiai man labiau "itin nepageidautini" per juos bus žymiai didesni nuostoliai nei per paprastus langus, stogo varža turi būti didesnė nei sienų o mes te stoglangį...kadangi stoglangiai būna ne didelio ploto, tai įvykdyti sąlygą U<0.8 būtų gana sudėtinga. Stoglangis U-0.8 o stogas šalia 0.08 ar ne pornografija?
8. Sienų apdaila - tinkas, stogas - čerpės. Lengai parasti, jokiu būdu ne kampiniai. Šiaip tai apdaila PN - visiškai nesvarbi. Gal tik koloristika - savo namui rinkausi tamsesnes spalvas dėl galimo įšilimo saulėtą šaltą dieną. Bet aplamai tai apdaila yra užsakovo reikalas su sąlyga, kad ji negadina konstrukcijos(nesukuria šalčio tiltų)
9. Rekupracija - sistema patikimai veikianti tik žemomis temperatūromis. Šiuo atveju Amalva (bėda tik, kad kvapus sumaišo), nes Alasca bijo žemų temperatūrų.
Čia reikia kalbėti ne apie gamintojus, bet apie įrenginius ir jų konstrukciją: "kvapus sumaišo" rotoriniai šilumokaičiai, PN'ui yra rekomenduotini atskirtų srautų rekupai - plokšteliniai. Kodėl "tik žemomis temperatūromis"? O vasarą ką versimės su prastu vėdinimu? Reiktų rašyti "ir žemomis temperatūromis"
10. Šildymas - jokiu būdu ne vien elektra. O koks - negaliu pasakyti. Idealu būtų ŠS, bet brangu. Lieka granulės. Arba malkos su didele akumuliacija ir saulės kolektoriais. Visiškai nesutinku - esant mažam šildymo poreikiui elektra gali būti vienas iš tinkamiausių būdų. Bet kurie KKK yra per brangūs ir per daug galingi, šios rūšys yra patrauklu kaip kvartalinė katilinė - pvz 50kW katilas šildo 10 PN.
11. Būtinas apsauginės žaliuzės, kad būtų galima pasislėpti nuo saulės vasarą. Gal ne būtinos, bet tai vienas iš būdų, yra ir kitų būdų, pvz šešėliavimas.


Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2011 09 16, 20:54)
Dar kartelį visų mūsų labui paprašysiu pateikiant informaciją nors minimaliai ją pagrįsti skaičiais, nuorodomis ar pirminiais šaltiniais,  ypač tokią stebinančią.  4u.gif


Manęs nestebina - atsiradus konkurencijai, atidirbus technologiją kainos krenta.
O jūs paprašykite Minto sąmatos sau į AŽ, su juo sutinku ir tikrai neviešinčiau, bet pasidalinčiau info privačiai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2011 09 16, 21:09)
Ar jūs ruošiatės sieną tarp namo ir garažo papildomai šiltini iš garažo pusės? Aš tai nemačiau, kad kas taip darytų Lietuvoje, kai kalbama apie mums įprastą blokelių statybą. Žinoma, jei sienas iš EPS blokelių, tuomet jos šiltinti nereikės, bet priešingu atveju kalbate nesąmone.


Be abejo tarp nešildomo garažo ir gyvenamos erdvė siena PRIVALO būti tokia pat šilta kaip ir į išorę. Be jokių "bet".
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 16, 22:07)


drinks_cheers.gif
vos ne žodis žodin thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 16, 23:07)
Papildyta:
Manęs nestebina - atsiradus konkurencijai, atidirbus technologiją kainos krenta.
O jūs paprašykite Minto sąmatos sau į AŽ, su juo sutinku ir tikrai neviešinčiau, bet pasidalinčiau info privačiai 4u.gif
Papildyta:
Be abejo tarp nešildomo garažo ir gyvenamos erdvė siena PRIVALO būti tokia pat šilta kaip ir į išorę. Be jokių "bet".

pas legalet dėje ne be grindinio nuo 300lt m2
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2011 09 16, 21:09)
atsieit šūdų šūdas.
Kuomet Baltijos Polistireno atstovas išsakė viską kaip buvo (kad ties EPS blokeliai buvo bandomieji, nekondiciniai, parduoti ženkliai pigiau ir apie visą tai buvo pirkėjui žinoma), Vilienė pabrukęs uodegą daugiau nieko neatsakė.


Cibuli, jūs grįžkite į liktinių temą, ir dar kartą perskaitykite viską įdėmiai. Jei norite mano komentarų su nemalonumu pasikartosiu. Bet kuriam BP atstovui galiu tiesiai į akis pasakyti ką ten esu parašęs su ramia sąžine, žiūrėdamas į akis, ir dar gyvą liudininką akistaton atvesti. Paskaitykite, kaip aš ten "nieko neatsakiau" ir nebekraipykite tiesos. Čia ne ta tema, bet jei kam įdomu aš galiu, nors ir nemaloniai, bet sugrįžti prie šios temos ir dar kartą pasikartoti.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2011 09 16, 23:10)
drinks_cheers.gif
vos ne žodis žodin  thumbup.gif

Ar ne tą patį mokytoją ir mokymo priemones turėjom? drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(narvid @ 2011 09 16, 23:11)
pas legalet dėje ne be grindinio nuo 300lt m2

Kol temoje kyla kipišas dėl PP kainos noriu pasiūlyti paprastą dalyką. Kažkodėl turiu 100% įtarimą, kad Narvid darys plokštę (o gal jau daro?) kodėl visiems skeptikams nepaprašius jo viską smulkiai sukonspektuoti, suskaičiuoti ir pateikti? PP padaryta "ūkio būdu", ne per firmas, bet maksimaliai efektyviai savo jėgomis (vadyba ir tiekimas; betonuoti yra N mokančių ir norinčių). Bus nenuginčijamas faktas kaip blynas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 16, 19:35)
... nes Evoy buvo rūsio fanatas biggrin.gif


kodel buvo?
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 09 16, 23:12)
kodel buvo?

Nes jo forume daugiau nebėra. Gal Jūs žinote kur jis smile.gif ? Tikrai daug klausimų jam prisikaupė smile.gif.
Atsakyti
Kad teisingai uzduoti klausima, reikia zinoti dydele dali atsakimo
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 09 16, 21:56)
Aš ir nesakau, kad čia stebuklai,  žinau ir kodėl taip yra. Medžiagų kiekis plokštei mažesnis.  Pats netikėjau, kol konkrečiai kainomis domėtis nepradėjau. Beje, kainos tikrai nelauktai didelės dėl didelio apšiltinimo sluoksnio.


Mintas atsiuntė į PM išsamesnį paaiškinimą. Esmė tame, kad reikalavimas ir gręžtiniams pamatams buvo R > 6, pageidautina R - 8. Tokiomis sąlygomis gręžtiniai pamatai skaičiuojant su grindų kaina gaunasi brangiau nei Legalet. Tačiau pateikiant informaciją, šių sąlygų jokiu būdu negalima nutylėti, nes užverda bereikalingos diskusijos. Aš blankiai įsivaizduoju, kaip galima išvis padaryti grežtinius pamatus su R tarp 6 - 8. Labai tikėtina, kad rimtesnės firmos tiesiog davė nerealę kainą, nenorėdamos gaišti laiko.
Man būtų įdomiau pamatyti, kaip buvo bandoma techniškai tokį apšiltinimą išspręsti. unsure.gif


Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 17, 09:11)
Man būtų įdomiau pamatyti, kaip buvo bandoma techniškai tokį apšiltinimą išspręsti.  unsure.gif

biggrin.gif norite pamatyti? Nėr problemų - visi šie pamatai min R-6 o realiai žymiai daugiau biggrin.gif
O kad lyginti reikia visiems pretendentams sudaryti vienodas sąlygas, ką Mintas ir padarė. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 17 rugsėjo 2011 - 09:00