Mes irgi... mes irgi lankome "Pasaka" Pasirinkome,nes arciausiai namu ir aukletojos pazistamos ta pacia grupe lanke vyresnelis ... grupe misri dirbanti pagal Valdorfo metodika ... Neeeeeeenoretume niekur kitur ... nes geriau jau nebebuna
Mes nuo šio rugsėjo žadėjom pradėti lankyti Pasaka. Užsirašiau pernai rugsėji buvom 31 eilei O kai atėjau pavasari tai brukšnys ties 22-viem užbrauktas o saraše mačiau kažkur virš 60 vaikučių Nors direktorė ramino kad galim ir patekti, nes buna ir neateina, ir išsikrausto kur kitur ar nepritampa mažei na ir pan.
Dar sako kad Lietuvoi gimstamumas mažas. Eiles darželi kaip prie sovietu nuo gimimo reikia užsiimti
KOdel apie SAULUTE tokie atsiliepimai, gal ka nors konkreciau papasakosi
O BITUTEJ tai dirbama ir su sveikais ir su ivairia negalia turinciais, nebutinai psichikos sutrikimais
Jeigu lankysit darželio grupę, tai gal ir viskas gerai.Bet mes iš lopšio pabėgom, nes grupėj 20 ir daugiau vaikų, klykia verkia.Visi mažiukai, o rankų neužtenka...Nelinkiu to pamatyti, kaip tavo vaikas verkia ir nieks dėmesio nekreipia, nes paprasčiausiai ir nespėja.Tas darželis labai perpildytas, nes senamiesty daugiau nėra.Tai bando sutalpint kuo daugiau norinčių, okokybės nebelieka.Dabar lankom EGLUTĘ.Kol kas normaliai. Nuo rugsėjo pereinam į darželio grupę, tai bus sunkiau, kol prie naujų vaikų pripras.Sėkmės!
Mano dukrelė lankė BITUTĘ.Taip, ten yra ir neįgaliujų grupės. Nedidelės. Tiksliai nežinau ,girdėjau, kad iki 8- 10 vaikučių.Manoji lankė montesori grupę. Esu labai patenkinta. Labai daug ko išmoko. Labai geros auklėtojos. Dėl maisto vaikas nesiskundė.Taip pat buvo baseinas.Su kai kuriais vaikais dirba labai atsidavus savo darbui mankštos trenerė.Kai kuriems vaikučiams skiriamos perlinės vonios. Buvo ir logopėdė. Žodžiu, darželis super ir pakliūti į jį labai sunku.
PAskaiciau,kad apie Saulute prastas atsiliepimas,tai ir aš pasisakysiu.O aš apie Saulutę galiu pasakyti tik gerus žodžius.Auklėtojos labai geros,labai atsidavę vaikams. Mano du vaikai lanko šį darželį ir su džiaugsmu kievieną rytą eina. O ,kad lopšelio grupėje vaikai verkia,tai čia nieko nuostabaus-mažiukai gi dar...Ir aš kažkaip nelabai galiu patikėti,kad niekas nekreipia dėmesio į verkiantį vaiką. Nes vienu metu vaikus prižiūri aukletoja,aukl.asistentė ir dar šeimininkė. Aišku,pradžioje gal buna adaptacinis periodas vaikučiams,tai gal kiek sunkiau,bet šiaip-aš esu labai patenkinta darželiu.
Tai kas, kad 3 darbuotojos prižiūri.O vaikų tai 20! Vienam vos 1-ni metai, ir ji ant rankų reikia tampyti, dar kitam vėl tiek pat-ir jam didesnės priežiūros reikia.Likusiems 18- vos viena auklėtoja lieka.Tai manot-normalu?Tai negi trimečiai jau savarankiški?Lopšio patalpos labai ankštos, o miegamajam nė kojos nėr kur pastatyti.Kodėl kituose darželiuose lopšio grupėse priimami tik 10-12 vaikų?Todėl, kad jie yra mažiukai, ir jiems reikia daugiau priežiūros ir dėmesio, kas ypač svarbu pirmomis lankymo dienomis.Juk nuo to, kaip vaikas pasijus pradžioje, priklausys tolesnė jo adaptacija.Mano vaikui tų rankų ir neužteko turbūt, jei net mašinai privažiavus prie darželio, ji pradėdavo klykti ir negalėdavau net iš mašinos ištraukti-kažkas jai kėlė siaubą.O kai perėjom į kitą darželį, nebuvo jokių problemų-kiekvieną rytą nuo pat pirmos dienos pati skubėdavo į grupę.
Labai idomu kaip sekasi maytems ir ju vaikuciams kurie pradejo eiti i "pasaka" as saviske taip pat ten uzrasiau tik mums dar 1.9men. tai nusprendziau paluketi metelius. Pernai ziema snekejau su direktore, ir ji man taip pat snekejo, kad lyg ir vietu nebere bet bandykit dar rudeni ateiti, atseit bus matyt. Ka jau ten ziureti, jei net 60 vaiku prirasyta... gaila kad vis dar daznai isgirstu negeru dalyku apie si darzeli, "kas pinigus moka, tu vaikucius ir myli"...