Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Pasidalinsiu ir aš patirtimi smile.gif Visada miegojau kartu su sūneliu, todėl net ir dažni naujagimio naktiniai maitinimai labai nevargino. Todėl galiu tik įsivaizduoti, kaip pavargsta mamos, kurioms tenka iškelinėti mažylius iš lovelių, kad galėtų pamaitinti. Ir gal aš klystu, bet man atrodo, kad šalia mamų miegantys mažyliai keliasi rečiau, nes jie visada jaučia mamą ir jiems nereikia apsiverkti, kad galėtų ją pamatyti. Nežinau, kaip kitos mamos, bet aš įsitikinau, jog mokslininkai ir psichologai teisūs - vaikas dažniau keliasi naktį, kai dieną jo gyvenime vyksta kažkas neįprasto arba intensyviau. Priežasčių gali būti daug - kažką naujo mokosi, kažką naujo patyrė, dygsta dantukai, vyksta augimo šuolis ir t.t. Kartais pavyksta suprasti priežastis, o jei ir nepavyksta, visada žinau - tai tikrai ne šiaip sau. Ir net kai miegant kartu pasitaiko sunkesnių naktų (nes mažylis ne tik nori pienuko, bet ir šiaip būna neramesnis, dažnai atsibunda, sėdasi, sukasi, apsiverkia), tas suvokimas, jog tai mažo žmogaus intensyvaus augimo ir mokymosi naktinė "išraiška", suteikia man daug jėgų pakelti tokias naktis. Ir kai supranti, kad tas tavo nuovargis turi prasmę, tai ne taip smarkiai pavargus ir jautiesi smile.gif Galų gale, juk dar tūkstančius kartų galėsim gerai išsimiegoti, o vaikas toks mažas ir taip intensyviai augantis yra tik pirmaisiais gyvenimo metais. Ir aš, suvokdama, kokią didžiulę naudą jo vystymuisi teikia mano naktinis artumas, be didelių pastangų "aukoju" tas savo naktis ir dėl to nesijaučiu nei nuskriausta, nei juo labiau kažkokia supermama. Nes širdyje žinau, kad taip tiesiog turi būti, kad taip yra teisinga. Ir su tuo žinojimu labai gera gyventi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 02 13, 12:26)
Ir su tuo žinojimu labai gera gyventi smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Mamos nusiteikimas, ko gero, vienas svarbiausiu faktoriu cia. Kai zinai, kad tai normalu, tiesiog nesuki sau galvos del to.
Atsakyti
Mano mažyliui metukai,lygiai tiek abu miegam kartu...keliamės kas kelios valandos apsičiupinėti,prisiglausti,pienuko paragauti...kartais tiesiog norisi nurimti,o neišeina-tenka supuoti,niuniuoti...man gera,kad galiu būti kiekvieną akimirką šalia...tie metai nemigos man suteikė stiprybės,brandumo,supratimo,kokie mes svarbūs vienas kitam...atiduodu visą save savo pumpurėliui... wub.gif
Atsakyti
Kiekviena mes esam kitokia, mūsų vaikai kitokie ir kitokius kuriam santykius. Tai čia panacėjos niekas neišras, niekas man atrodo ir net nebando. Kiekviena turim savo patirtį. Kartais kitų patirtis parodo naujus situacijos "kampus", bet jei tai netinka tavo gyvenimui, tai nereiškia, kad reik taip ir daryt 4u.gif
Iš savo varpinės galiu pasakyt, kad jau keturis metus beveik neturėjus nei vienos nakties, kad niekas nepakeltų. Ir prie to esu pripratus. Kai reikia keltis keturis kartus tik pamaitint mažiuką - man jau labai gera naktis. Kartais net nenoriu jo atgal guldyt į lovytę, kaip gera prie savęs prisiglausti. Be to žinau, kad tas laikas bėga labai greitai, o nutraukus maitint labai būna liūdna ir tenka atsisveikinti su šiuo periodu. Bet būna naktų, kada atrodo, jog gyvenime daugiau neišsimiegosiu, jog daugiau nebegaliu ir mažius miega mūsų lovoje todėl, kad neturiu jėgų jo perkėlt į lovytę (arba net neapsimoka dėl 15os min.). Kartais tokie ištisi valgymai būna kai reikia "užsiprašyti" daugiau pieno, kartais per daug dieną įspūdžių ir dėl to sudirgęs, kartais pilvai užpuola, kartais nežinia kas. Taip, kad tas nemiegojimas nebūtinai siejas su pienu. Mano vyresnioji kasnakt keldavosi po 8is kartus beveik iki dviejų metų, nors maitinau tik iki metukų. Mišinukai nieko nepakeitė. Tiesiog buvo toks vaikas. 4u.gif
Atsakyti
mamukai, man irgi reikia pagalbos 4u.gif

mazyle nakti valgo kas 2 val.
nezinau kaip pas kitas mamytes, bet pas mane tai yra taip, kai pradeda zysti, tai kazkiek laiko turi stimuliuoti kruti ir tik po kazkurio laiko pienelis pradeda begti, kartais ilgiau tai uztrunka kartais trumpiau. Ar ir pas kitas mamytes taip yra? nes mano mazoji kartais pavargsta laukti penelio, jai atsibosta, tada atsitraukia nuo kruties, pradeda zaisti, susiranda saga ir krapsto arba su kojytem zaidzia doh.gif atrodo kad jai nereikia pienelio doh.gif o siandien tai is viso man tragedija, pavalge pietums darzovienes su mesyte, duodu papuko atsigerti neima, pries miegeli neima, po miegelio neima, tai paskutini karta siandien gavo papuka apie 12 val. o dabar juk jau 18 val doh.gif bijau, kad ji nesugalvotu atsisakyti papuko sad.gif jai dabar 4 dantukai lenda ir slogyte, bet manau kaip tik turetu noreti pienuko nusiraminimui? ka daryt?
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 02 13, 17:39)
mamukai, man irgi reikia pagalbos  4u.gif

mazyle nakti valgo kas 2 val.
nezinau kaip pas kitas mamytes, bet pas mane tai yra taip, kai pradeda zysti, tai kazkiek laiko turi stimuliuoti kruti ir tik po kazkurio laiko pienelis pradeda begti, kartais ilgiau tai uztrunka kartais trumpiau. Ar ir pas kitas mamytes taip yra? nes mano mazoji kartais pavargsta laukti penelio, jai atsibosta, tada atsitraukia nuo kruties, pradeda zaisti, susiranda saga ir krapsto arba su kojytem zaidzia doh.gif atrodo kad jai nereikia pienelio doh.gif o siandien tai is viso man tragedija, pavalge pietums darzovienes su mesyte, duodu papuko atsigerti neima, pries miegeli neima, po miegelio neima, tai paskutini karta siandien gavo papuka apie 12 val. o dabar juk jau 18 val doh.gif bijau, kad ji nesugalvotu atsisakyti papuko sad.gif jai dabar 4 dantukai lenda ir slogyte, bet manau kaip tik turetu noreti pienuko nusiraminimui? ka daryt?

O koks jusu amzius? Mums taip buvo kai suejo 8 men. Valgydavo naktimis N kartu, o diena neima ir viskas. Man buvo baimes, kad dinks pienas, bet forumo mamytes paguode apdalino patarimais ir sekmingai maitinu toliau. Mums dabar 10 men. Diena valgo tik tuomet kai eina miegelio, o naktimis taip ir liko N kartu, bet pienukas niekur nedingo, nors tuo metu buvo baisiai apmazeje. Svarbu, kad va;go nors tiek 4u.gif Juk jau valgo daug kitokio maisto, matyt tiek ir pakanka g.gif Gerti pradejo sultis, arbateles, vandenuka, nors iki tol nepripazino nieko isskyrus MP. Kodel toks pasikeitimas ivyko nezinau iki siol, tiesiog viena diena pasikeite viskas g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 13, 19:10)
O koks jusu amzius? Mums taip buvo kai suejo 8 men. Valgydavo naktimis N kartu, o diena neima ir viskas. Man buvo baimes, kad dinks pienas, bet forumo mamytes paguode apdalino patarimais ir sekmingai maitinu toliau. Mums dabar 10 men. Diena valgo tik tuomet kai eina miegelio, o naktimis taip ir liko N kartu, bet pienukas niekur nedingo, nors tuo metu buvo baisiai apmazeje. Svarbu, kad va;go nors tiek 4u.gif Juk jau valgo daug kitokio maisto, matyt tiek ir pakanka g.gif Gerti pradejo sultis, arbateles, vandenuka, nors iki tol nepripazino nieko isskyrus MP. Kodel toks pasikeitimas ivyko nezinau iki siol, tiesiog viena diena pasikeite viskas g.gif

va butent, kad mums vakar suejo 8 menesiukai. Is kitu skysciu duodu jai arbateles ramuneliu ar vaistazoliu maisyta spec leliukams ir is pakeliu plikoma be jokiu ten cukru ir tik tada kai valgo kose, nes nori ji uzsigerti, praso tiesiog gerti rodydama zvilgsniu i buteliuka. Bet isgeria tos arbateles per visa diena nu tik kokius 50-60 ml. Pienuka dabar aciu Dievui gere pries uzmigdama. Bet zinokit mane tai taip nervina toks keistas jos valgymas, zinda, bet visur drasko, ima, tempia, sau uz plauku net doh.gif nu taip neramiai kazkaip. Kaip pas kitas mamytes?
Atsakyti
Lineta*, 4u.gif
Mp sudėtis ~80 vandens. Mp iki metų (ir ilgiau)vaiko mitybos PAGRINDAS.
Arbatėlės niekinės, kai pati GALI ir MAITINI. Tai koks gėris vaikui? +vaistažolinės arbatos nėra nekaltos, jose daug veikliųjų medžiagų.
Suprantu, kad labai norisi duoti kuo daugiau ir įvairiau...
Marketingas valdo mirksiukas.gif
Pirmiausia- MP, po to košės ragavimas (ne valgymas, RAGAVIMAS)
+ kiekvienas naujas skonis- STRESAS organizmui, nerekomenduojama nieko naujo įvedinėt kai sirguliuoja, serga, o kai kalasi dantukai org. imuninė sistema silpnesnė mirksiukas.gif
Padėk tas arbatėles, dar visas gyvenimas prieš akis, prisiragaus, atsigers į valias mirksiukas.gif
Jei neima krūties- panešiok (nesiūlydama) prie pusplikės krūtinės nesiūlydama, o nuteikdama, kad tiesiog gera pabūti prie mamos (oda-oda kontaktas skatina norą žysti)
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 02 13, 20:09)
zinda, bet visur drasko, ima, tempia, sau uz plauku net doh.gif nu taip neramiai kazkaip. Kaip pas kitas mamytes?

Kiek zinau tas draskymasis daugiau ar maziau pasireiskia visiems leliams smile.gif Manasis irgi kartais bevalgydamas znaibo (ne laiko) man kruti gan stipriai, tabaloja kojomis, atsitraukia staigiai, po to vel ciumpa kruti. Kartais buna ramiu valgymu - nakti arba musu ramiajame miegamajame, kur niekas neblasko jo demesio ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 13, 22:30)
.
Arbatėlės niekinės, kai pati GALI ir MAITINI.

Teko dalyvauti prieraisios tevystes centro mokymose del kudikiu primaitinimo, taip pat skaiciau PSO rekomendacijas zindomu kudikiu mitybai, tai nuo 7 men. is skysciu, be MP, galima duoti ir paprasto vandens iki 50 ml per diena, velgi paragavimui. mirksiukas.gif

Ir apskritai, tas zodis "RAGAVIMAS" nera visiskai tikslus ax.gif
Nes nuo 6 men vaikui nebeuztenka mamos pieno, ir butent PRIMAITINIMAS kitu maistu gali patenkti jo poreikius, o ne "RAGAVIMAS"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orma: 13 vasario 2012 - 23:25
QUOTE(Orma @ 2012 02 13, 23:21)
Ir apskritai, tas zodis "RAGAVIMAS" nera visiskai tikslus  ax.gif
Nes nuo 6 men vaikui nebeuztenka mamos pieno, ir butent PRIMAITINIMAS kitu maistu gali patenkti jo poreikius, o ne "RAGAVIMAS"

taciau nera ir taip, kad 5 men. 29 dienu kudikiui MP uztenka, o 6 men. 01 dienų kudikis jau turi suvalgyti 150 ml koses plius 50 ml vandens. jokiu budu. kiekvienas vaikas yra individualus, kiekvieno vaiko augimo tempas kitoks. be to, energijos poreikis dideja palaipsniui - atitinkamai ir poreikis valgyti kita maista.
Atsakyti
Mamos labai prasau patarimo, nes jau nebzinau ko griebtis doh.gif

Situacija. Vaikui 8,5 men. Maitinamas MP ir aisku jau koses valgem normaliai 2 k i diena. Beda ta, kad susirgom roto virusu ir gera savaite praleidom ligonineje. Nzn ar stresas suveike, ar liga, taciau prasidejo problemos su pienuku, tiesiog jo nebesigamina pagal vaiko poreiki nors tu ka. (Dabar pora dienu kaip grize is ligonines) Ligos pradzioje labai mazai gere MP, statytos laselines, girdyta smecta, tirpalai, zarnyno kapsules, siulyta vis po sauksteli vandens, arbatu, kad atstatyti skyscius, gal tai ir suveike gamyba... Aisku visada siulydavau MP, taciau vaikui kaip ir jo nebereikejo ligos pradzioje, sukdavosi nuo manes, kosiu irgi nevalgydavo. Beprotiskai reikedavo soskes, tiesiog pastoviai isikandes, gal pilvuka raizydavo... Zodziu issividuriavo ir issisveme vaikas, siaubas kazkoks blink.gif Galvoju, kad tiesiog tuomet ir pradejo mazeti pieno (matyt klaida kad as jo nenusitraukdavau, kad gamintusi toliau..) Veliau sveikstant atsirado vaikui didesnis poreikis zisti, taciau krutys tuscios ... viska dariau dejimas prie kruties, kartu miegojimas ir pan. Nesakau kad negauna visai, taciau slapinimasis irgi labai buvo sumazejes. Aisku gal po ligos tiek jam to pieno ir uzteko, taciau dabar apetitas po truputi taisosi, o pienas nespeja gamintis verysad.gif . Jau kyla mintys net nusipirkti medela primaitinimo sistema, taciau suprantu, kad idealus variantas atsistatyti po roto ne misinys o MP. Dar pastebejimas, nzn ar nusilpes vaikas, ar soskes itaka, ar tai kad minkstos tuscios krutys, atrodo kad nebemoka apzioti taisyklingai g.gif . Gal blogas prigludimas trukdo gamintis?? Bet 8 men nebuvo problemu. NEnoriu pasiduoti, atrodo nors iki metu ismaitinti....

Kiek paskaitinejau daugeliui apie 8 menesi kyla problemu su sumazejusiu pienuku, aisu suprantu, kad papildomas maistas mazina, ar liga kokia isbalansuoja, taciau reikia pieno...

Taigi, ka darau
1. Stengiuosi nusiraminti
2. Siulau daznai bet neima, nervuojasi jei minksta krutis. Po maitinimo pradejau nusiktraukti kad pilnai istustinti kruti. Nes vaikas jei krutis minksta sunkiai bega tiesiog atsisako, sukasi nuo manes.
3. Skaitau Vitkauska... smile.gif
Atsakyti
as irgi nevilty ...

valge vakar 22.30val. po to 2.30 val po to ryte ir 12 val. dienos, tada darzoves su mesyte ir iki dabar tik viena karta truputeli atsigere doh.gif atsitrauke nuo papulio, pienas srove duoda doh.gif o jai dzin doh.gif keiciau pampersa ir ji pasiusiojo ant palutes baltos, tai siusiukas jau geltonas, nu toks neturetu buti manau, toks buna kai mazai skysciu doh.gif isvaliau nosyte, ilasinau lasiuku, lyg ir kvepuoti normaliai gali, nu pridedu prie kruties, ta nusisuka ir zaidzia doh.gif nutraukta pienuka (paryciais traukiau, nes jau skaudejo) daviau is buteliuko, nu ir is to negeria doh.gif ka man daryt su ja???
Atsakyti