Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Labas visoms mamytėms 4u.gif

Ir aš ateinu pasiguost ir patarimo paprašyt 4u.gif
Mus užpuolė kažkokia "4 minučių valgymo krizė"... Nuo pat ryto, kai tik lelius atsikelia, valgo po 4 min ir ne ilgiau, jei bandau per prievartą kišti, tai dar porą min patraukia muistydamasis ir paskui atpila iš karto doh.gif Nebežinau ką daryt. Normaliai pavalgo tik vakare ir naktį, kai miega. Vakar ir pediatrei sakiau, tai ji tik pasakė, kad per trumpai valgo, nes turėtų valgyt kokį 15-20 min (kas man irgi keista pasirodė, nes kai tik parsivežėm leliuką iš ligoninės, ir pasakiau, kad valgo po 30-40 min, tai tada pareiškė, kad turi pavalgyt per 15 min, o paskui jau tik žaidžia, atseit, neverta tiek laiko gaišt... doh.gif ). Suprantu, kad jis jau stipresnis ir gali greičiau pavalgyt, bet 4 min man tikrai atrodo per mažai... Bijau, kad pieno nepradėtų mažėt su tokiais jo valgymais, nes būna, kad ir 2 min tik valgo. Valgymo intervalas dieną maždaug kas 3h, dažniau irgi neįkiši, nors ir bandau... Šiaip šlapinasi tai jis labai daug, po 8-14 kartų per dieną, tai rodo, kad pieno kaip ir pakanka, bet mane vis tiek kažkoks nerimas graužia... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GreenBubble @ 2012 02 15, 13:08)
Labas visoms mamytėms 4u.gif

Ir aš ateinu pasiguost ir patarimo paprašyt 4u.gif 
Mus užpuolė kažkokia "4 minučių valgymo krizė"... Nuo pat ryto, kai tik lelius atsikelia, valgo po 4 min ir ne ilgiau, jei bandau per prievartą kišti, tai dar porą min patraukia muistydamasis ir paskui atpila iš karto doh.gif  Nebežinau ką daryt. Normaliai pavalgo tik vakare ir naktį, kai miega. Vakar ir pediatrei sakiau, tai ji tik pasakė, kad per trumpai valgo, nes turėtų valgyt kokį 15-20 min (kas man irgi keista pasirodė, nes kai tik parsivežėm leliuką iš ligoninės, ir pasakiau, kad valgo po 30-40 min, tai tada pareiškė, kad turi pavalgyt per 15 min, o paskui jau tik žaidžia, atseit, neverta tiek laiko gaišt... doh.gif ). Suprantu, kad jis jau stipresnis ir gali greičiau pavalgyt, bet 4 min man tikrai atrodo per mažai... Bijau, kad pieno nepradėtų mažėt su tokiais jo valgymais, nes būna, kad ir 2 min tik valgo. Valgymo intervalas dieną maždaug kas 3h, dažniau irgi neįkiši, nors ir bandau... Šiaip šlapinasi tai jis labai daug, po 8-14 kartų per dieną, tai rodo, kad pieno kaip ir pakanka, bet mane vis tiek kažkoks nerimas graužia... verysad.gif

mums panasiai buvo, tai maitinau apsnudusia arba miegancia ir normaliai pavalgydavo. Kiekvienas kudikis individualus, reikia prie jo taikytis, nesinervuokit ir linkiu Jums kantrybes, tai tik laikina wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 02 13, 14:26)
Ir gal aš klystu, bet man atrodo, kad šalia mamų miegantys mažyliai keliasi rečiau, nes jie visada jaučia mamą ir jiems nereikia apsiverkti, kad galėtų ją pamatyti. Nežinau, kaip kitos mamos, bet aš įsitikinau, jog mokslininkai ir psichologai teisūs - vaikas dažniau keliasi naktį, kai dieną jo gyvenime vyksta kažkas neįprasto arba intensyviau. Priežasčių gali būti daug - kažką naujo mokosi, kažką naujo patyrė, dygsta dantukai, vyksta augimo šuolis ir t.t. Kartais pavyksta suprasti priežastis, o jei ir nepavyksta, visada žinau - tai tikrai ne šiaip sau. Ir net kai miegant kartu pasitaiko sunkesnių naktų (nes mažylis ne tik nori pienuko, bet ir šiaip būna neramesnis, dažnai atsibunda, sėdasi, sukasi, apsiverkia),

Aš miegu su dukryte nuo jos gimimo, jau greit 2 metukai bus. Ir vis dar labai dažnai valgo mp, mėgsta labai ir pakaboti, mane jau tai vargina, ne pats žindymas, o dažnumas. Manau, kad miegodama savo lovelėj keltųsi rečiau, esu ir praktiškai išbandžius, tik sunku nuolat pernešiot, užmiegu nesulaukus kada ji užmigs biggrin.gif

Ir dar žiūrint į Jūsų aprašytą psichologų nuomonę, tai mano mergytei nuo 5 mėnesių praktiškai kas naktį arba dantys dygsta, ar dar kas kankina, kad lig šiol nėra išmiegojus visos nakties. Na tebūnie, nereik visos, bet.. verysad.gif Ir dar pvz. aš tikrai nenoriu, kad vaikas su manim miegotų ilgiau nei iki 3 metų..
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 02 14, 20:04)
ka man daryt su ja???

Nieko nereikia daryti, Lineta, 4u.gif Viskas turėtų susireguliuot savaime smile.gif Svarbiausia - nesinervinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 02 15, 14:11)
Ir dar žiūrint į Jūsų aprašytą psichologų nuomonę, tai mano mergytei nuo 5 mėnesių praktiškai kas naktį arba dantys dygsta, ar dar kas kankina, kad lig šiol nėra išmiegojus visos nakties. Na tebūnie, nereik visos, bet..  verysad.gif  Ir dar pvz. aš tikrai nenoriu, kad vaikas su manim miegotų ilgiau nei iki 3 metų..

Jokie psichologai, jokie mokslininkai, niekas geriau nepažįsta ir nejaučia jūsų vaiko geriau už jus... O aš išvis gali tik spėlioti. Galbūt ji gimė su jautresne nervų sistema ir būtent tas nuolatinis naktinis jūsų artumas padės jai ateityje išvengti problemų. Kas bebūtų, aš nemanau, kad vaikai tyčia vargina tėvelius, juk jie dar nespėjo išmokti visų tų neigiamų dalykų, kuriais puikiai manipuliuoja suaugę. Kaip ten bebūtų, motinystė ir tėvystė yra svarbus ir sudėtingas darbas, nes nuolat reikia stengtis gyventi taip, kad niekas nesijaustų nuskriaustas. Nebus gerai, jei visiškai pamiršim save ir viską aukosim dėl vaikų, nebus gerai, jei galvosim tik apie save, o vaikus paversim sau patogiais aksesuarais. O kaip rasti tą aukso vidurį, nepatars niekas... Bet aš tikiu, kad kiekviena mama ir kiekvienas tėtis tikrai žino, kur ir kaip jį rasti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2012 02 15, 13:35)
mums panasiai buvo, tai maitinau apsnudusia arba miegancia ir normaliai pavalgydavo. Kiekvienas kudikis individualus, reikia prie jo taikytis, nesinervuokit ir linkiu Jums kantrybes, tai tik laikina wink.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif Ir aš bandau snaudžiantį maitint, tai tada nors 10 min pažinda... Na reik tikėtis, kad ilgai tai netruks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2012 02 13, 17:26)
Ir gal aš klystu, bet man atrodo, kad šalia mamų miegantys mažyliai keliasi rečiau, nes jie visada jaučia mamą ir jiems nereikia apsiverkti, kad galėtų ją pamatyti. 

Pritariu. Sunelis dazniausiai dienos metu uzmiega man ant ranku, zisdamas kruti. Kai as ji perkeliu ant lovos, prabunda po kokiu 15 minuciu, piktas ir neissimiegojes. Jeigu leidziu miegoti ant ranku, miega daug ilgiau. Jei prigulu miegoti kartu, ismiega net ir pora valandu.
Atsakyti
GreenBubble, 4u.gif
Augat mirksiukas.gif greičiau pasisotina.
Jei 6 ir daugiau sykių per parą šlapinasi (šviesiu, beveik bekvapiu šlapimu)- viskas ok. 4u.gif Kai mieguistas ar apsimiegojęs gal valgys ilgiau. Jei trijų mėnesių įdirbis pieno gamybos buvo sklandus- išimtinai žindai pagal vaiko porikį- būk rami, viskas gerai 4u.gif
Papildyta:
Torres, 4u.gif
Viską labai gerai darai 4u.gif . Susitvarkys mirksiukas.gif Kantrybės 4u.gif
Reiki keleto parų (max.7) kad atsistatytų vaikas natūralą paklausą/pasiūlą.
Mp- visada prieš papildomą maistą.
Pasiplikinėkit- oda-oda kontaktas skatina ir pienuko gamybą, ir norą žysti.
Tiesiog leisk būti prisiglaudus prie krūtinės ar pliko peties nesiūlydama mp, o parodydama, kad gera ir ramu būt prisiglaudus prie mamos.
Mp- geriausi probiotikai, kurių dabar labai reikia. Su naujo maisto įvedinėjimu- atsargiau, pamažu, ar net kokią savaitę nieko naujo neįvedinėkit. Mp, mp, mp mirksiukas.gif Mp- pirmaisiais matais (ir vėliau)- mitybos pagrindas.
Dėl blogesnio apžiojimo- stebėk, ar nėra traumaviomo, skausmo spenelio. Mažai tikėtina, kad gerai apžiodama ir taisyklingai žysdama po 8mėn. pradėtų įdingai imti, nebent, čiulptukas pridarė bėdos.Stebėk.
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2012 02 13, 19:39)
jai dabar 4 dantukai lenda ir slogyte, bet manau kaip tik turetu noreti pienuko nusiraminimui? ka daryt?

Būna, kad nelabai noriai ima, bet toks elgesys- laikinas.
Prieš maitinimą išvalyk nosytę- slogą išsiurbk. + pakabink supjaustyto česnako į marlę ar bintą ęsukto- lakus, sloga apmažės, bus lengviau žysti. Keisk kelis sykius per parą. (kai dantukai lenda- imunitetas pasilpsta)
Laikyk frontą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2012 02 15, 18:05)
GreenBubble, 4u.gif
Augat  mirksiukas.gif  greičiau pasisotina.
Jei 6 ir daugiau sykių per parą šlapinasi (šviesiu, beveik bekvapiu šlapimu)- viskas ok. 4u.gif  Kai mieguistas ar apsimiegojęs gal valgys ilgiau. Jei trijų mėnesių įdirbis pieno gamybos buvo sklandus- išimtinai žindai pagal vaiko porikį- būk rami, viskas gerai  4u.gif

4u.gif Na problemų dėl valgymo neturėjom net ir pirmą gyvenimo dieną, tai tikiuosi, kad viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noriu jusu nuomones ar patirtis isgirsti ax.gif Pastebejau, kad sunus pavalges is vienos kruties atpila labai daug pienuko is karto po maitinimo. Toks jausmas, kad bando su kaupu sau skranduka prikimsti. Is kitos kruties viskas normos ribose, buna atpila bet ne tokiais kiekiais. Ar vertetu sunerimti, jei taip - ka tureciau daryti? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Morepink: 15 vasario 2012 - 20:58
Ačiū labai Koše- Maloše už tiesioginį atsakymą 4u.gif , laikomės, dirbu ypač naktimis dabar, nes mieguistas vaikelis ne toks išrankus, žinda ir tuštesnę krūtį biggrin.gif

Dėkui visoms kas vaidenasi ir dalija patarimus šioj ir kitose žindymo temose.. ragnez, rutax, justesea, ast alaus, tyliai sv ir kt. 4u.gif Nes jų prireikia... oi kaip pradžioj buvo sunku su įtrūkusiais speneliais doh.gif , įveikėm, užgijo mirksiukas.gif . Moralinis palaikymas ir patyrimo bei kompetencijos šiuo klausimu dozė superinis dalykas... Vien skaitančių šias temas skaičius rodo, kad reikia jūsų visų biggrin.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, as nauja pas jus, norejau paklausti, ar normalu, kad tustinasi lelius 4 men karta i diena ar dar reciau ?
Atsakyti