QUOTE(Strazdaniukė @ 2012 02 13, 15:24)
MAn tai butu labai idomu is girsti nuoseklu pasakojima, kaip buna cezario operacijos atveju, vsika taip labai smulkiai, kas po ko seka, koks jausmas buna, ar baisu, ar 'susvaigsti' po nuskausminimo, ar 'sviezia galva' buna, kada vaikuti duoda, kaip, kur vyras buna ir kada pamato ir t.t., kol kas maniske sedi, tai gali visko dar buti, buciau labai dekinga jei kuri nepatingetumete pasidalinti...
Man CP nebuvo planuotas, tai manau šiek tiek kitaip nei su planuotu. Epidūro aš nesidariau per gimdymą, bet pačioj pabaigoj paprašiau nuskausminamųjų, nes vaikelio galva niekaip neįsistatė, stumti man neleido, o laikyti, kai kaklelis 10 cm atsivėręs buvo sunku. Galų gale suėjo gal kokie 3 gydytojai (galva jau nelabai veikė po paros kankinimosi) ir nusprendė, kad aš nepagimdysiu, kad mano dubuo per siauras. Taip ir išvažiavom daryti CP, buvo žiauriai sunku nejudėti, kai darė epidūrą, nes man ištisai sarėmiai jau buvo, o nuskausminamųjų poveikis jau buvo praėjęs (bent jau taip atrodė), bet viskas praėjo puikiai, toks šaunus ir draugiškas anesteziologas buvo

. Per patį CP aš nieko nejaučiau, nors girdėjau, kad kitos mamytės truputį jaučia. Gali būti, kad nebejaučiau, nes buvau gavus nuskausminamųjų, o gal bebandant natūraliai gimdyti buvau nusikankinus. Kaip mažiuką ištrauk pro kampą mačiau. Tik mažiuko aš labai ilgai negavau, gal dėl to, kad naktis buvo, o gal dėl to, kad aš pati jo nulaikyt nebūčiau galėjus, nes kažko ir rankos man buvo šiek tiek aptirpę, tai be savo mažiulėlio visą naktį nervinausi. Manau, kad jei planuoji CP, tai viskas truputį papraščiau - dar nejauti sąrėmių, esi stipresnė ir CP tau daro ne naktį, o dieną, tai ir vyras gali būti, o saviškį aš tik ryte pamačiau, kai visus lankytojus įleido. Mažiuką beje irgi tik po 13 val. gavau, tai manau, kad laabai ilgai, šiaip po CP tai bent po kokių 4 lyg ir atneša, nors šito tiksliai nežinau. Jei darys CP, tai būtinai prašyk kuo greičiau vaikelio, nes kitaip su pieneliu gali būti prastai.
Šiaip man VGN viskas patiko, visi buvo malonūs, tik nuvylė, kad vaikelio taip ilgai laukti reikėjo. Bet tiesiog viskas taip susiklostė.
O pats CP tai man pasirodė visai nebaisus.