Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2011 10 11, 12:46)
o kur ta Sėklelė g.gif tik Kaune g.gif

Kaune. Bet mugių metu teko užtikti jų stendų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 11, 11:46)
wub.gif jėtus kokie...ir aš jau noriu biggrin.gif  wub.gif o kur ta Sėklelė g.gif tik Kaune g.gif

laba ,tai jei pirksi ,tai ir del manes pakeli thumbup.gif ir man tokiu super dupel reik g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 10 11, 10:10)
biggrin.gif aš irgi buvau prisiprašius...bet ne iš ebay...ten yra irgi daug e-sėklų parduotuvių...

aha, as irgi buvau kazkada draugei i Londona sarasiuka pomidoru seklu nusiuntus.. . Atveze visa pluosta pakiuku. Tik nei vienu is tu, kuriu buvau prasius. Sako - nuejau i parduotuve, visus tuos tavo pavadinimus pamirsau, tai paemiau, kurie man graziausi atrode biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 10 11, 12:32)
aha, as irgi buvau kazkada draugei i Londona sarasiuka pomidoru seklu nusiuntus.. . Atveze visa pluosta pakiuku. Tik nei vienu is tu, kuriu buvau prasius. Sako - nuejau i parduotuve, visus tuos tavo pavadinimus pamirsau, tai paemiau, kurie man graziausi atrode  biggrin.gif

As pati vasara Londone buvau ,tai man aparpuolis vos neistiko pamacius seklas ,visu reik ,paveiksliuklai grazus...,anglu kalbos nemoku,dukrai nervai nelaiko su vaikais,liepiu skaityt ir verst...vienu zodziu cirkas ir nervai,bet visvien parsiveziau seklu ,tik nzn dar kas ten bus,kai uzaugs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JuokInga @ 2011 10 10, 21:34)
O aš turiu bėdą - nepavyksta man daigų užsiauginti. Pas mus labai sausas oras namuose žiemą, nes šildomos grindys, praktiškai drėgmė tik apie 20% siekia. Kiek bandžiau auginti kokių daigų, niekas neišgyvena.

Man atrodo, kad ne grindų šildyme bėda.. Ne vieni mano kaimynai turi šildomas grindis ir užsiaugina visai padorius daigus.

Gal tu dėžutes ar vazonėlius su daigais tiesiog ant grindų statai? Tada tikrai negerai. Reiktų pakelt ir pastatyt bent 20-30cm nuo grindų, gali šalia padėt pora puslitrinių stiklainiukų su vandeniu, jei jau toks sausas oras, drėkins šiek tiek. Kai yra galimybė, daigus reiktų išnešt į balkoną (terasą, šiltnamį, na, kur tik yra galimybė) bent trumpam pagrūdinti, kad nuo per didelės šilumos neišstyptų... Daigai tikrai turėtų visai normaliai užaugt smile.gif

Ant palangių augint daigus irgi ne pyragai, kai pleškina karšti radiatoriai. Tenka ir drėgnus rankšluosčius ant radiatorių kabint.
Svarbiausia, kad ne kiekviena turi noro (gal ir laiko) su tais daigais tiek žaist...

Žodžiu, svetimos rankos tikrai tau geriau daigų neišaugins, nei tu pati.. wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 11, 12:44)
ieškot kokioj Sėklelėj.

QUOTE(diuni @ 2011 10 11, 12:46)
jėtus ... o kur ta Sėklelė g.gif

Tiesą Gaudvilė sako, Sėklelė tikrai paskutiniu metu gausiai atsiveža įvairiausių rusiškų sėklų, pasirinkimas toks, kad nebežinai ką imt... nes visko reikia.. biggrin.gif
Atsakyti
g.gif nu bet dabar važiuok dėl to pomidoro į Kauną...o gal ten dar ir nėr atvežta... g.gif
Atsakyti
Ne, dabar tikrai nėra. Ten sėklas atveža tik sausio pabaigoj - vasario pradžioj. Ne anksčiau. Galima ten pasiskambint ir pasiteiraut, kad nereiktų be reikalo tokį kelią lakstyt. Tik veislių pavadinimų jie nevardina, nes labai daug būna...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 11, 11:44)
Rusiškuose tai randu:
Šokoladka 1
Šokoladka 2
Bet ar tai gelbės, turguj pas rusiškomis sėklomis prekiaujančius reiktų ieškot ar kokioj Sėklelėj.

O dievuliau - maniškiai biggrin.gif
Nu žinokit labai labai man jie. Derėjo puikiai ir vedė iki pat praeito šeštadienio, kol nebuvo išrauti tongue.gif
Jei kas pamatysit Lietuvoj, ar kur ebay ir prisiminsit, duokit žinią. Būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Man tai labiausiai patiko Taifun .Ir skanus , ir derlingi ,ir ligos nepuole.Blogiausi - Raf , oranziniai pas mane buvo.Labai noreciau keliu sekleliu Platus F1 .Drauge juos mate , tai sake tokio aplipusio pomidorais krumo dar nemacius buvo.Del skonio neaisku koks.Gal kuri juos isbandet ?
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2011 10 11, 16:06)
Man tai labiausiai patiko Taifun .Ir skanus , ir derlingi ,ir ligos nepuole.Blogiausi - Raf , oranziniai pas mane buvo.Labai noreciau keliu sekleliu Platus F1 .Drauge juos mate , tai sake tokio aplipusio pomidorais krumo dar nemacius buvo.Del skonio neaisku koks.Gal kuri juos isbandet ?

nebegaliu susiturėt, ar tik Raf'us ir auginot, daugiau nieko nieko, visiškai? Jie gi šiemet eksperimentiniai buvo. Vienas dalykas, kad jie rudeniniam/žiemos sezonui - kantrybės reikia turėt. Antra, neturim mes čia reikiamų auginimo sąlygų. Na, ne lietuviškam mentalitetui toks pomidoras. Bet tai per daug čia jam garbės. Kiek gi galima linksniuot.

Ai, gera muzika skamba fone ( yra drąsos daugiau pabambėt), tai dar pagrūmosiu pirštu - turėkit savo nuomonę ir neauginkit vienos rūšies pomidorų 4u.gif

Beje, o draugė kur matė minėtą pomidorą: paveiksliukuose, ant sėklų pakuotės, kataloge? Uf, jei teisingai spėju, bus ir vėl bėdos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 spalio 2011 - 15:47
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 11, 16:45)
Ai, dar pagrūmosiu pirštu - neauginkit vienos rūšies pomidorų  4u.gif

Eik jau... neįmanomas dalykas, jei jau rasi forume tokią keistuolę, kuri augina tik vieną pomidorų rūšį, gali mane užmėtyt pomidorais, agurkais, paprikom, arbūzais.... rolleyes.gif

Kažkada auginau tokius nehibridinius pomidorus "šokoladnyje" - šokolado spalvos, apvalūs, stambūs, gražūs, bet nei šokoladiniu, nei pomidoriniu skoniu tikrai nepasižymėjo. Buvo pirkti Sėklelėje.
Atsakyti
Nieko nemesiu, bet kelis panašius atvejus žinau. Rimtai biggrin.gif

Šian smagiai rusų pomidorų pavadinimus pasiskaičiau:
«Барнаульский консервный» ir paveiksliukas iškart konservuotų pomidorų;
«Дамские пальчики» - paveikslėly pomidorai tokie trumpučiai, bukučiai, visiškai į damų pirštelius neneša;
Буржуй® F1;
Ухажер.

Dar kažkur užmačiau Damskij ugodnik ir Sladkaja tescha lotuliukas.gif Labai dviprasmiški pavadinimai biggrin.gif

Arba tokie švelnumu dvelkiantys:
Невестушка F1;
Женушка® F1;

Счастье русское F1 - itališkų pomidorų rinkiny bazilikų sėklos pridėtos, o čia kažin yra kas dovanų, kad jau taip tvirtai tą rusišką laimę pajust biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 spalio 2011 - 18:02