QUOTE(JuokInga @ 2011 10 10, 21:34)
O aš turiu bėdą - nepavyksta man daigų užsiauginti. Pas mus labai sausas oras namuose žiemą, nes šildomos grindys, praktiškai drėgmė tik apie 20% siekia. Kiek bandžiau auginti kokių daigų, niekas neišgyvena.
Man atrodo, kad ne grindų šildyme bėda.. Ne vieni mano kaimynai turi šildomas grindis ir užsiaugina visai padorius daigus.
Gal tu dėžutes ar vazonėlius su daigais tiesiog ant grindų statai? Tada tikrai negerai. Reiktų pakelt ir pastatyt bent 20-30cm nuo grindų, gali šalia padėt pora puslitrinių stiklainiukų su vandeniu, jei jau toks sausas oras, drėkins šiek tiek. Kai yra galimybė, daigus reiktų išnešt į balkoną (terasą, šiltnamį, na, kur tik yra galimybė) bent trumpam pagrūdinti, kad nuo per didelės šilumos neišstyptų... Daigai tikrai turėtų visai normaliai užaugt
Ant palangių augint daigus irgi ne pyragai, kai pleškina karšti radiatoriai. Tenka ir drėgnus rankšluosčius ant radiatorių kabint.
Svarbiausia, kad ne kiekviena turi noro (gal ir laiko) su tais daigais tiek žaist...
Žodžiu, svetimos rankos tikrai tau geriau daigų neišaugins, nei tu pati..
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 10 11, 12:44)
QUOTE(diuni @ 2011 10 11, 12:46)
jėtus ... o kur ta Sėklelė
Tiesą Gaudvilė sako, Sėklelė tikrai paskutiniu metu gausiai atsiveža įvairiausių rusiškų sėklų, pasirinkimas toks, kad nebežinai ką imt... nes visko reikia..