Įkraunama...
Įkraunama...

Kur perkat daržoves vaikams?

Shpulka, mūsų abu vaikai bendraamžiai bigsmile.gif
Aš keletą mėnesių pirkau Hipp, o dabar perėjau prie "normalių" daržovių - perku pardėje bulves, kalafiorus, cukinijas... Kol kas viskas OK (3xtfu). Bet kai tingiu gaminti arba nėra laiko/sąlygų, maitinu Hipp tyrelėmis. O dėl jų sudėties - citrinų sultys, druska, cukrus, kurių jose yra, irgi turi konservuojančių savybių.
Atsakyti
Aš savo mažylei duodu irgi tyreles: Hipp, ir Bebivita. Kadangi kelis kartus pabandžiau pirktinių daržovių virti vaikui, ir visus tuos kartus ją išbėrė, pradėjau maitinti pirktinėmis tyrelėmis, iš kurių irgi mažai kurios tinka... Kažkaip prekybcentriuose man tos ekologiškos daržovės irgi įtarimus kelia.... Pvz, maniškė nealergiška mažai kam, tam tarpe brokoliams, galvoju, gana pirkti tyreles, bandysiu gaminti pati- ieškau ekologiškame skyriuje brokolių, radau..... blush2.gif Ispaniški doh.gif doh.gif Tai kas gali garantuoti, kad jie užauginti ekologiškai, kuo aš pvz, niekaip netikiu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Tai ka, pripirkau vėl visą kalną įvairiausių tyrelių, ir toliau laukiam naujo derliaus drinks_cheers.gif , tada bandysiu gaminti pati 4u.gif
Atsakyti
Kai sužinosit ką nors apie Tatulos turgų praneškit, prašom. 4u.gif Ačiu
Atsakyti
QUOTE(Cole @ 2006 05 30, 11:06)
O dabar - r e k l a m a! biggrin.gif

Atsidarė Kaune "Ekologiškų produktų parduotuvė - arbatinė" prekybos centre "DAINAVA" (V.Krėvės pr. 43). Mačiau yra visokių kruopų, miltų, sūrių, duonos, medaus, žolelių, gydomųjų ekstraktų, bulvių dėželė, giros, tikro vaško žvakių. Pasigedau daržovių, na bet toks jau dabar metas, kad visi aruodai ištuštėję. Davė tokį lankstinuką su informacija, sakė gali į namus prekes pristatyti, pristatymo kaina simbolinė, priklausytų nuo atstumo.
Telefonas pasiteiravimui ir prekių užsakymui 8-685-23613,
Interneto svetainė www.ekologiskiproduktai.lt.

taip taip - daržovių pas juos mažoka: bulvė, morka, obuolys... berods ir viskas. Obuolius pirkdavau, nes pas juos tikrai skanūs buvo thumbup.gif
Atsakyti
aš bent jau stegiuosi lietuviškas daržoves pirkti ir pati verdu, o į keliones HIPP perku, bet nelabai maniškiui patinka.
Atsakyti
einu į turgų ir perku pas tą, kuris man patinka ir daržovės gražios. Tfu tfu tfu - vaikui nieko. O tų Hipp tyrelių jis nevalgo daržovinių, tik vaisines. Tai viską ir gaminu pati, nematau čia jokios bėdos
Atsakyti
O aš ta tema klausiau forumo pediatrės. Nes, na, negaliu aš maitinti savo mažės tomis baisiomis daržovėmis, kurios dabar parduodamos prekybos centruose schmoll.gif . Pati dar valgau, nors jos ir laaaabai baisios, bet jau mažei neee schmoll.gif
Ką man atsakė daktarė rasi čia (beje, čia yra paaiškinta ir tai kodėl tyrelės taip ilgai gali stovėti parduotuvių lentynose ir negenda) http://www.supermama...dpost&p=5060193
Kol neatsiras lietuviškų daržovių maitinsiu tik tyrelėmis.
4u.gif
Atsakyti
Na šiuo klausimu mums tikrai pasisekė.Mano pipiras pradėjo valgyti daržovienę penkių mėnesių, visas daržoves:bulves, morkas, cukinijas, kalafijorus mes gaudavome iš kaimo, tenai gyvena mano draugės tėvai.Buvau užtikrinta kad maistas kurį valgo mano mažiukas yra tikrai saugus.Kruopų košes iš pradžių pirkau HIPP, MILUPA vėliau prie paparastų perėjome.
Vaisia buvo obuoliai,serbentai, avietės iš savo sodo.Tačiau duodavau ir taip visų išpeiktų bananų.
Parduoduvėje stengiuosi pirkti lietuviškas daržoves ir vaisius.Labai esu patenkinta , kad jų pirkti reikia labai nedaug smile.gif
Atsakyti
Na mums primaitinimas prasidėjo visai neseniai, perku iš parduotuvės ar turgaus daržoves ir verdu tas košeles, vakar jau gavau ekologiškų bulvių (mama buvo pasodinusi, tai jau paaugo). Netikiu, kad parduotuvinėse vien nitratai, juk jos turi būti tikrinamos, o ir pačios valgome tas pačias daržoves, vaisius, tad mūsų mažiukai jau per mūsų pieną gauna tų nitratų, o juk vieną dieną jie vis tiek susidurs su visu įprastu maistu, bent jau aš negalėsiu jo visą gyvenimą maitinti ekolgišku maistu. Man nesinori maitinti vaiko pirktinėmis košelėmis, bet čia kiekvienos mamos pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2006 07 05, 15:47)
Na mums primaitinimas prasidėjo visai neseniai, perku iš parduotuvės ar turgaus daržoves ir verdu tas košeles, vakar jau gavau ekologiškų bulvių (mama buvo pasodinusi, tai jau paaugo). Netikiu, kad parduotuvinėse vien nitratai, juk jos turi būti tikrinamos, o ir pačios valgome tas pačias daržoves, vaisius, tad mūsų mažiukai jau per mūsų pieną gauna tų nitratų, o juk vieną dieną jie vis tiek susidurs su visu įprastu maistu, bent jau aš negalėsiu jo visą gyvenimą maitinti ekolgišku maistu. Man nesinori maitinti vaiko pirktinėmis košelėmis, bet čia kiekvienos mamos pasirinkimas.

Kad pačios valgome tas pačias daržoves iš parduotuvės, tai tiesa. Bet kokios tos daržovės baisios ir apipelijusios doh.gif . O, kad vaiką anksčiau ar vėliau vis tiek maitinsime jomis tai irgi tiesa, bet aš manau, kad yra skirtumas kur metų vaikas, o kur 5-6 mėn.
Atsakyti
Paskaičiau, kad dauguma perkate Hipp ar kitas jau pagamintas tyreles. O kaip pvz. su mėsos kiekiu jose? Ant etiketės parašyta, kad mėsos yra 16-18 g., o mažiukams per dieną reikia apie 50 g. Tai iš kur gaut tuos likusius gramus, jei valgys pirktinę tyrę? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Skipe @ 2006 07 06, 22:52)
Paskaičiau, kad dauguma perkate Hipp ar kitas jau pagamintas tyreles. O kaip pvz. su mėsos kiekiu jose? Ant etiketės parašyta, kad mėsos yra 16-18 g., o mažiukams per dieną reikia apie 50 g. Tai iš kur gaut tuos likusius gramus, jei valgys pirktinę tyrę?  rolleyes.gif

Na, tai kaip ten su ta mėsa darote? ax.gif
Atsakyti