man teko Mažylyje pagulėt kaip nėščiajai ir laukti gimdymo. Tai galiu pasakyti, kad tai lyg dvi skirtingos ligoninės: man daug labiau tiko ir patiko priežiūra po gimdymo.
Kol laukiausi ir laukiau gimdymo, ir aš pati nesmagiai jaučiausi, ir palatos draugės. Mūsų nuotaikų nepagerindavo nei gydytojos, nei slaugės, nei akušerės. Matėm daug minusų.
Labai juoką keldavo kelios sesutės/ slaugės ar kokį jos ten statusą užima

net nežinau. Viena vyro balsu kalbėdavo, kuodą aukštai tokia susirišusi. Ragindavo valgyt greičiau "nu princesės jau pavalgėt, lėkščių atėjau". Ji palatų neplaudavo. Bet kai ateidavo po jos pamainos kita/ viską išplaudavo, net sienas šveisdavo.
O dar viena akušerė įsiminė, senyvo amžiaus, stamboka tokia. Ji vakarais/ naktimis budėdavo. Vakarais turi būt ale tai vizitacija. Spaudimus pamatuoja, tabletytes padalina. Tai ši pamiršdavo. TV drauge žiūrėdavo. Žurnalų paskaityt prašydavo duot, kad neužmigtų. Kėlė ji man juoką. Pasakojo, kaip gimdyvė viena mirė. Buvo pats tas tokią istoriją išgirst belaukiant gimdymo.
Kai pagimdžiau, jau paguldė į kitą galą- kur mamytės guli. Palatoje buvau viena, nors buvo dvi lovos. Neatvežė kitos mamos man begulint. Prižiūrėjo mus tikrai gerai. Tik man nepatiko kaip jos man liepė duot mišinuko. kalbėjo, lyg tūpa tūpiausia žmogysta aš būčiau.....
na, čia ne esmė
bet viena akušerė, ilgaplaukė, kalbanti suvalkietiška tarme, tikrai man sukėlė nemalonius jausmus, jai reiktų pasimokyti meno bendrauti su gimdyvėm: ar šiaip apskritai su žmonėm.
Visos kitos darbuotojos liuks: mačiau kaip pogimdyves ir į tualetą vedė, laukė prie durų, kol jos viską padarys. Jokių problemų nebuvo, jei ko reikia- tik sakyk. Vizitacijos rytais buvo: ir vaikų seselės, gydytojos, ir mano gydytoja. Mergytę stebėjo nuo geltos kiekvieną rytą/ vakarą. Žodžiu, vienišai nebuvo kada jaustis.
Šiąnakt kaip tik sapnavau, kad vėl gimdau.
Su pavardėm man prastai, bet ta komanda, kuri mane prižiūrėjo- labiau nei super. Aš buvau nusiteikusi prieš epidūrą, ir prieš davimus padėkas/ kyšius ar tarimusis.
Tačiau epidūrą prašiau, kad darytų, nes man kaklelis ilgai neatsidarinėjo, o sąrėmiai buvo kas minutę/ dvi, ilgas valandas.
Bet nebuvo galimybių atsidėkot. O akušerė- fantastiška moteris (trumpai kirptais plaukais, didelėm akim, liekno sudėjimo, plaukai dažyti raudonai ir kiek gelsvai) atėjo apžiūrėt manęs ir mažylės ir prieš mus išrašant. Anestiozologė, atėjo pasiteiraut apie mus po gimdymo nakties. žodžiu- liuks darbuotojai su mumis dirbo.
ačiū Dievui