Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylio GN

QUOTE(Lina'M @ 2013 06 27, 09:00)
manau, kad 8 arba 7.30, nes 8.30 vyksta vizitacija, kai į kiekvien palatą užsuka nauja gydytoja pasidomėti ar viskas gerai po nakties

arba neuzsuka biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniete77 @ 2012 06 08, 14:50)
sveikos,
siek tiek ir savo patirtie parasysiu apie siuos GN.
lankiausi ir konsultavausi pas gyd. Kapustiene, labai man patiko. i gimdyma vaziavau nesitarus, nes pati Kapustiene patare netaskyti pinigu, nes visas personalas tikrai geras ir suteiks visakeriopa pagalba.
taciau ivyko stebuklas nuvaziavus gimdyti kaip tik budejo mano gyd. Kapustiene, zodziu pasiseke. gimdymas buvo gana greitas (atvaziavau 12h nakties, o 3.15h jau laikiau savo mergaite ant ranku), todel net suplanuotu epiduru neteko pasinaudoti, jau buvo per velu - kai izengiau i gimdykla atsidarymas jau buvo 7, beje skausma jauciau nelabai stipru. tikrai skaudeti pradejo kai atsidarymas buvo 8, va tada ir supratau ka reiskai saremiai smile.gif taciau tai truko dvi valandas, skauda, bet iskenteti galima, pagimdziau per 15min. labai buvau suzaveta akusere, nuostabi moteris, beje akusere pagrindini vaidmeni vaidina gimdyme, daktare tik priziuri ir sprendzia jei kyla kokios komplikacijos ar nenumatyti atvejai.
taigi su gimdymu viskas buvo gerai, taciau liudniau buvo su aptarnaujanciu personalu - tiksliau viena slauge, kuri buvo labai grubi visom prasmem. man tai buvo pirmas gimdymas, todel maitinti sekesi sunkiai, mergaite lyg ir valge, bet labai sauke, tai visi sake, kad gal neprivalgo. tai ta "malonioji" slauge atejus staugdavo ant manes, baisiai nekulturingai kalbedavo, o galiausiai pranoko save. antra diena po gimdymo is priespienio pradeda gamintis pienas ir krutys tiesiog istinsta ir skauda, todel pamacius kai maitindama vaika atsargiai jas lieciu prisoko ir pradejo mane tasyti, pamacius, kad krutine net kieta nuo pieno gausos ja grubiai gniauzyti. pilna to zodzio prasme ja nuo saves nustumiau ir pasikvieciau budincia daktare, kuri pasake, kad viskas toms mano krutims yra gerai.
zodziu mano tokia patirtis, nepatariu nei vienai su ta pabaisa susidurti. nes nervai ir emocijos po gimdymo ir taip isbalansuoti, o dar toks grubus elgesys, todel dziaugiausi tik tuo, kad tokia "maloni" slauge buvo tik viena. sekmes visoms!!!

cia gal ta pati slauge, kur kazkuri mamyte rase demonstratyviai 20lt iskisus is kisenes, o kitoj kisenej cigaretes, gal ir jus ant jos uzsirovete doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egluziukas @ 2013 06 27, 18:00)
cia gal ta pati slauge, kur kazkuri mamyte rase demonstratyviai 20lt iskisus is kisenes, o kitoj kisenej cigaretes, gal ir jus ant jos uzsirovete doh.gif  lotuliukas.gif

Aš apie ją buvau rašius, greičiausiai ta pati ir bus biggrin.gif Po gimdymo praleidau ligoninėje 5 paras, tai daugiau nei vienos su tokiu elgesiu neteko matyti, visos sesutės buvo super malonios. Tiesa kai vyras ateidavo mūsų aplankyti tai ir toji persona pradėdavo gražiai suokti.
Nepamenu ar buvau rašius, bet po gimdymo pirmą dieną gydytojas neleido pačiai eiti į wc (nukraujavau daugiau nei įprasta), nes galiu griūti ir liepė prašyt sesutės kad palydėtų. Nu ir ką gi, paprašius sulaukiau replikos kad neišsigalvočiau nesamonių, nueina visos nueisiu ir aš, juk visos gimdydamos netenkam kraujo...
Bet visumoj vėl svajoju kada nors čia gimdyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sukute @ 2013 05 29, 15:42)
Gimdziau Mazylyje nesitarusi, kaip tik teko papulti pas Dovydaitiene. Na taip, svelnumu ji nepasizymi, dazniausiai gimdyvems kliuva jos replikos, kurios gimdanciai jautriai emociskai moteriai atrodo grubios ir nepriimtinos. Neisvengiau tokiu repliku ir as doh.gif

lotuliukas.gif
dabar jau ima juokas, kai grįžau po TA ir įlindau pažiūrėti kokia pavardė tos gydytojos kur SM minima kaip baubas ....
Ogi pataikiau .... gerai kad prieš gimdymą aš su ja susipažinau biggrin.gif dabar tikrai žinau apie ką čia visas SM kalba ....

Kadangi nėštumą prižiūri šeimos gydytoja o pas ginekologa vaikštau kur noriu (iki šiol privačiai pas vieną iš Mažylio GN gydytoją) tai nusprendžiau pasiimti siuntimą ir nukeliauti oficialiai į Mažylio GN.
Registratorė buvo labai užsiėmus pokalbiu telefonu kad tik pasiėmė mano siuntima atspausdino kortelę ir rankos mostu nuvedė ir pasodino prie gyd kbineto durų, o papuolė puikioji gydytoja, kadangi ant siuntimo parašyta kad pakonsultuoti ir sekti tolimesnę nėštumo eigą tai ji demonstartyviai ir pakomentavo ... doh.gif doh.gif doh.gif gerai kad šiandien man ne jautrumo priepolis tai neapsiblioviau, bet jei nuvažiavus gimdyti paaiškės kad dirba ji apsisuksiu jei laiko bus ir keliausiu į kitą ligoninę, o jei laiko nebus šauksiuosi gydytoją kuri mane konsultuoja šiuo metu privačiai ...
Atsakyti
QUOTE(Rudee @ 2013 07 03, 13:56)
lotuliukas.gif 
dabar jau ima juokas, kai grįžau po TA ir įlindau pažiūrėti kokia pavardė tos gydytojos kur SM minima kaip baubas ....
Ogi pataikiau .... gerai kad prieš gimdymą aš su ja susipažinau  biggrin.gif  dabar tikrai žinau apie ką čia visas SM kalba ....

Kadangi nėštumą prižiūri šeimos gydytoja o pas ginekologa vaikštau kur noriu (iki šiol privačiai pas vieną iš Mažylio GN gydytoją) tai nusprendžiau pasiimti siuntimą ir nukeliauti oficialiai į Mažylio GN.
Registratorė buvo labai užsiėmus pokalbiu telefonu kad tik pasiėmė mano siuntima atspausdino kortelę ir rankos mostu nuvedė ir pasodino prie gyd kbineto durų, o papuolė puikioji gydytoja, kadangi ant siuntimo parašyta kad pakonsultuoti ir sekti tolimesnę nėštumo eigą tai ji demonstartyviai ir pakomentavo ...  doh.gif  doh.gif  doh.gif  gerai kad šiandien man ne jautrumo priepolis tai neapsiblioviau, bet jei nuvažiavus gimdyti paaiškės kad dirba ji apsisuksiu jei laiko bus ir keliausiu į kitą ligoninę, o jei laiko nebus šauksiuosi gydytoją kuri mane konsultuoja šiuo metu privačiai ...

nuosirdziai linkiu nepapulti pas ta bauba- dovydaitiene. kai vaziavau gimdyti tai ir meldziausi, kad tik nebutu Dovydaitienes smile.gif kazin ar yra bent vienas zmogus, kuriam ji patiktu doh.gif siaubas o ne gydytoja doh.gif
Atsakyti
Cia kazkas klause, kada keiciasi gydytoju pamaina. Tai galiu pakomentuoti, ka girdejau, kai gimdziau pries du metus. Dabar gal jau ir kitaip...
Zodziu pasigimdziau as 13 val., bet be manes dar abiejose gimdyklose buvo moterys jau irgi tuoj tuoj gimdysiancios. Tai as girdejau, kaip gydytoja, pildydama dokumentus (pilde prie stalo koridoriuje, o mano gimdyklos durys buvo atidarytos ir visai salia to stalo), bumbejo akuserei, kad va, visos kaip tycia pasigimdys iki 16 val. ir tada jai teks sedeti virsvalandzius ir pildyti dokumentus. Tai as is tokio jos pasakymo supratau, kad jos pamaina kaip ir baigiasi 16 val...
Atsakyti
QUOTE(sukute @ 2013 07 03, 15:13)
Cia kazkas klause, kada keiciasi gydytoju pamaina. Tai galiu pakomentuoti, ka girdejau, kai gimdziau pries du metus. Dabar gal jau ir kitaip...
Zodziu pasigimdziau as 13 val., bet be manes dar abiejose gimdyklose buvo moterys jau irgi tuoj tuoj gimdysiancios. Tai as girdejau, kaip gydytoja, pildydama dokumentus (pilde prie stalo koridoriuje, o mano gimdyklos durys buvo atidarytos ir visai salia to stalo), bumbejo akuserei, kad va, visos kaip tycia pasigimdys iki 16 val. ir tada jai teks sedeti virsvalandzius ir pildyti dokumentus. Tai as is tokio jos pasakymo supratau, kad jos pamaina kaip ir baigiasi 16 val...

šiaip stacionaro gydytojai dirba iki 16:00 tikrai žinau, o apie pamainų keitimąsi tikiuosi sužinosiu per paskaitėlę kitą savaitę tai pasidalinsiu ir čia
Atsakyti
taigi pamainos keičiasi taip :
darbo dienomis: nuo 8 iki 16 ir nuo 16 iki 8
Savaitgaliais ir švenčių dienomis nuo 9 iki 9
Atsakyti
man teko Mažylyje pagulėt kaip nėščiajai ir laukti gimdymo. Tai galiu pasakyti, kad tai lyg dvi skirtingos ligoninės: man daug labiau tiko ir patiko priežiūra po gimdymo.

Kol laukiausi ir laukiau gimdymo, ir aš pati nesmagiai jaučiausi, ir palatos draugės. Mūsų nuotaikų nepagerindavo nei gydytojos, nei slaugės, nei akušerės. Matėm daug minusų.

Labai juoką keldavo kelios sesutės/ slaugės ar kokį jos ten statusą užima biggrin.gif net nežinau. Viena vyro balsu kalbėdavo, kuodą aukštai tokia susirišusi. Ragindavo valgyt greičiau "nu princesės jau pavalgėt, lėkščių atėjau". Ji palatų neplaudavo. Bet kai ateidavo po jos pamainos kita/ viską išplaudavo, net sienas šveisdavo.

O dar viena akušerė įsiminė, senyvo amžiaus, stamboka tokia. Ji vakarais/ naktimis budėdavo. Vakarais turi būt ale tai vizitacija. Spaudimus pamatuoja, tabletytes padalina. Tai ši pamiršdavo. TV drauge žiūrėdavo. Žurnalų paskaityt prašydavo duot, kad neužmigtų. Kėlė ji man juoką. Pasakojo, kaip gimdyvė viena mirė. Buvo pats tas tokią istoriją išgirst belaukiant gimdymo.

Kai pagimdžiau, jau paguldė į kitą galą- kur mamytės guli. Palatoje buvau viena, nors buvo dvi lovos. Neatvežė kitos mamos man begulint. Prižiūrėjo mus tikrai gerai. Tik man nepatiko kaip jos man liepė duot mišinuko. kalbėjo, lyg tūpa tūpiausia žmogysta aš būčiau..... doh.gif
na, čia ne esmė

bet viena akušerė, ilgaplaukė, kalbanti suvalkietiška tarme, tikrai man sukėlė nemalonius jausmus, jai reiktų pasimokyti meno bendrauti su gimdyvėm: ar šiaip apskritai su žmonėm.

Visos kitos darbuotojos liuks: mačiau kaip pogimdyves ir į tualetą vedė, laukė prie durų, kol jos viską padarys. Jokių problemų nebuvo, jei ko reikia- tik sakyk. Vizitacijos rytais buvo: ir vaikų seselės, gydytojos, ir mano gydytoja. Mergytę stebėjo nuo geltos kiekvieną rytą/ vakarą. Žodžiu, vienišai nebuvo kada jaustis.

Šiąnakt kaip tik sapnavau, kad vėl gimdau. thumbup.gif
Su pavardėm man prastai, bet ta komanda, kuri mane prižiūrėjo- labiau nei super. Aš buvau nusiteikusi prieš epidūrą, ir prieš davimus padėkas/ kyšius ar tarimusis.
Tačiau epidūrą prašiau, kad darytų, nes man kaklelis ilgai neatsidarinėjo, o sąrėmiai buvo kas minutę/ dvi, ilgas valandas.
Bet nebuvo galimybių atsidėkot. O akušerė- fantastiška moteris (trumpai kirptais plaukais, didelėm akim, liekno sudėjimo, plaukai dažyti raudonai ir kiek gelsvai) atėjo apžiūrėt manęs ir mažylės ir prieš mus išrašant. Anestiozologė, atėjo pasiteiraut apie mus po gimdymo nakties. žodžiu- liuks darbuotojai su mumis dirbo.
ačiū Dievui wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pupsikele @ 2013 07 26, 13:30)
bet viena akušerė, ilgaplaukė, kalbanti suvalkietiška tarme, tikrai man sukėlė nemalonius jausmus, jai reiktų pasimokyti meno bendrauti su gimdyvėm: ar šiaip apskritai su žmonėm.

Prisimenu aš ją irgi, atėjo, sako, ar nereik palų į klyną blink.gif blink.gif Šiaip geranoriška, ko prašiau, gavau, be jokių problemų, bet tas pasakymas daug ką parodo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamyte9 @ 2013 07 26, 16:26)
Prisimenu aš ją irgi, atėjo, sako, ar nereik palų į klyną blink.gif  blink.gif Šiaip geranoriška, ko  prašiau, gavau, be jokių problemų, bet tas pasakymas daug ką parodo cool.gif

prisimenu ir aš šitą akušerę smile.gif na, taip, ji tokia truputelį stačiokiška, bet gera ji smile.gif ateidavo, klausdavo ar viskas gerai ir t.t... man ir sakydavo - ar nereik palų į klyną, bet man ji visai gera pasirodė smile.gif
Atsakyti
Aš ką tik po gimdymo. Kadangi visus gimdžiau šiuose gimdymo namuose, tai galiu pasidžiaugt, kad šį kart pagaliau pavyko pagimdyti norima poza, negulint ant stalo ax.gif Tikrai patirtis visiškai kitokia, nei gulint. Jei kam įdomu, tai tikrai siūlau tartis su akušere Aldute. Ir žinau, kad neseniai viena moteris vandenyje gimdė. Taip, kad juda reikalai nors ir po truputį. Ir kuo daugiau moterys prašys, tuo manau akušerės drąsės ir bus didesnė galimybė gimdyti kitaip. rolleyes.gif
Atsakyti