QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 28, 18:02)
Moksliškas tas Martin Vatt, bet neverčiu su juo sutikti. Jei norit su literatūros sąrašu, paskaitykit šitą,
http://www.aromamedi...s/skinabso.html
bet vistiek siūlau atidžiai panagrinėt visą puslapį - pradedant nuo to, kas jis yra, ką veikia, straipsnių sąrašo, ir labai gero nuorodų rinkinio. Jis medikas, herbalistas( žolininkas?, pažiūrėkit jo biografiją, citata iš ten, kas jis yra:
Advisor on essential oils and aromatherapy to the Institute of Complementary Medicine - UK.
http://www.icnm.org.uk
Advisor on Education to the International Aromatherapists and Tutors Association in Canada
Skaito pranešimus tarptautinėse medikų ir aromaterapeutų konferencijose, rengia mokymus natūralios kosmetikos verslu užsiimantiems. Galima nusipirkt jo kursus, bet mums per akis info kurią duoda nemokamai. O jo CD beje visai nebrangūs. Jei sugalvosiu kad man reikia, nusipirksiu. Neprivalot juo tikėt, bet šimtu procentų pasitikėti reklama...
Pavojinga benzoino rūgštis, kurios būna EA, iš AZ virš 70 proc., todėl būtų saugu naudot EA kur ji pašalinta, kaip kai kuriuose būna pašalintos fotosensibilizuojančios dalys.
Seniai norėjau užsiminti, kad teiginiai apie patekimą į giliuosius odos sluoksnius yra vienas iš kosmetologijos mitų, bet nedrysau, kad akmenim neužmėtytumėt. Oda tik nedaugelį medžiagų įsileidžia gilyn, bet kuris medikas tai žino, va apie tai ir kalba tas M. Vatt. Visai nereikia, kad EA patektų į kraują, nors ir mėgstamas.
Dėl benzoino nežinau, nenoriu kažką labiau komentuoti, nes per mažai esu skaičiusi apie jį ir net nenaudojusi

Tik pastebėjau straipsnio neišbaigtumą..
Aha, aš tik perskaičius straipsnį iškart pasižiūrėjau jo biografiją :)Na taip, tikiu, kad oda ne kempinė ir kad kosmetikos priemonės tai tik "ledkalnio viršūnė", bet labai įdomu pasidarė kur viskas pasideda, jei nesusigeria į odą kai kurios medžiagos, kaip pvz kai kurie ea, tikiu, kad ne vien ten keli paminėti nesisigeria. Taip ir lieka odos paviršiuje? Kaži, tada jos "nedusina"? Visas šitas susigėrimo klausimas kažkaip painus atrodo

Reikia eit daugiau ką paskaityti ta tema