Tai nuo spalio menesio nauju VT klausimu nebebus imanoma gauti?

QUOTE(geide @ 2011 12 09, 13:03)
Taip gaunas, kad ne, jei niekas nepasikeis. Teko dalyvauti vienam konkurse jau po to, kai nebeskelbė, tai klausimai tie patys buvo, tikrai užteko to, kas buvo išmokta sprendžiant skelbiamus testus. Tik dabar žiūriu, kad pasikeitė teisės aktų sąrašas, pagal kurį sudaromi klausimai, jų labai sumažėjo. Konkursų organizavimo tvarkos apraše išvardinti šie:
"9. Lietuvos Respublikos Konstitucija.
10. Lietuvos Respublikos teisės gauti informaciją iš valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų įstatymas.
11. Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymas.
12. Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymas.
13. Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas.
14. Lietuvos Respublikos Vyriausybės įstatymas."
Ar gerai supratau? Gal kas tiesiog susiduriate su tuo savo darbe? Nes aš dalyvavau konkurse jau po šitų pakeitimų, tai buvo klausimų ir iš, pvz., Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių, turto deklaravimo, jei gerai pamenu.
Ten nuo liepos mėn. tas sutrumpintas sąrašas galios, kai prisidės dar kažkoks protinių gebėjimų testas:)
QUOTE(liusė @ 2011 12 09, 17:00)
Ten nuo liepos mėn. tas sutrumpintas sąrašas galios, kai prisidės dar kažkoks protinių gebėjimų testas:)
Aišku, ačiū

QUOTE(Ayaan @ 2011 12 09, 17:16)
Aišku, ačiū
vadinasi, nepakankamai atidžiai perskaičiau
Na bet gaila, kad tik nuo liepos, ech 

kodėl gaila?
juk tie klausimai tik 10% visų sudarys
Nuo gruodzio 19 d. testus matys tik organizuojancios konkursa istaigos. Dar labiau sugrieztino pateikimo tvarka.
Laba diena,
siuo metu taipogi ieskau darbo. Irgi kylo minciu i valstybes tarnyba pabandyti. Bet paskaites si foruma, kazkaip suabejojau. Is Jusu komentaru suprantu, kad patekti ten labai labai nelengva. Daug konkursu daroma tik del akiu, kad idarbinti savuosius. Kiti gi, "svarus" konkursai reikalauja ilgo ir stropaus mokymosi, istatymu kalimo, testu sprendima, pokalbiu, kurie trunka belekiek laiko. Zodziu moralas, o greiciau klausimas, butu toks. Kodel verziates i ta valstybes tarnyba, i kuria taip sunkiai patekti, kur siuloma alga, pvz, kaip cia kazkas sake 2000 lt ant popieriaus? Ar nelengviau ir ne pelningiau butu isidarbinti kokiam privaciam sektoriuj? Gal yra kokie kiti privalumai? Soc. garantijos ar pan.?
siuo metu taipogi ieskau darbo. Irgi kylo minciu i valstybes tarnyba pabandyti. Bet paskaites si foruma, kazkaip suabejojau. Is Jusu komentaru suprantu, kad patekti ten labai labai nelengva. Daug konkursu daroma tik del akiu, kad idarbinti savuosius. Kiti gi, "svarus" konkursai reikalauja ilgo ir stropaus mokymosi, istatymu kalimo, testu sprendima, pokalbiu, kurie trunka belekiek laiko. Zodziu moralas, o greiciau klausimas, butu toks. Kodel verziates i ta valstybes tarnyba, i kuria taip sunkiai patekti, kur siuloma alga, pvz, kaip cia kazkas sake 2000 lt ant popieriaus? Ar nelengviau ir ne pelningiau butu isidarbinti kokiam privaciam sektoriuj? Gal yra kokie kiti privalumai? Soc. garantijos ar pan.?
Jūs teisi, ten ir sunku patekti, ir konkurencija, ir patekus darbo tikrai yra (manau, čia mitas, kad valstybės tarnautojai sėdi ir nosį krapšto, krūvis didelis), o vis yra besiveržiančių
Ką tos soc. garantijos, tiesiog kai kitur siūlo tik minimumą, tie patys 2000 ant popieriaus atrodo solidi alga. Graudu, bet taip yra.

QUOTE(Desire_blue @ 2011 12 15, 14:33)
Zodziu moralas, o greiciau klausimas, butu toks. Kodel verziates i ta valstybes tarnyba, i kuria taip sunkiai patekti, kur siuloma alga, pvz, kaip cia kazkas sake 2000 lt ant popieriaus? Ar nelengviau ir ne pelningiau butu isidarbinti kokiam privaciam sektoriuj? Gal yra kokie kiti privalumai? Soc. garantijos ar pan.?
as dirbu valstybes tarnyboj
niekam nelinkeciau, man asmeniskai labai sunku toje vietoje
kruvis didelis, atsakomybe yra, alga truputuka virs 1000
kokios garantijos, na nzn, - laiku atlyginimas,
biuleteniu nemegsta, mokymosi atostogu nemegsta
zodziu vergija, virsvalandziai gaunasi nerealus, nes terminai, tu turi padaryti, tempiesi namo.
aisku dar priklauso tas kruvis nuo tam tikru niuansu, buna lengvesniu dienu, bet vistiek sunku
esu dirbus ir parduotuvej kazkada, ir prekes krovus, ir kasoj stovejus, ir po 14 valandu. nepasakyciau kad dabar lengviau. lengviau fiziskai, bet ne emociskai
moralas toks kad as nusivylus
Nežinau ar toje temoje teiraujuosi, bet man labai įdomu, ar yra kam tekę iš VT pereiti į privatų sektorių ir kokios tos sėkmės istorijos ? Pati irgi esu nusivylus VT, tačiau kiek pavartau skelbimų (stengiuosi pagal specialybę ieškotis, esu baigusi teisę), tai jau norint pagal skelbimus darbintis privačiame sektoriuje jau atitinkamai reikalavimai turėti darbo patirties pvz. įmonėse, komercinės teisės srityje ir pan. Tai man toks klausimas iškilo, negi pradėjus dirbti VT tampi kaip ir "netinkamas" privačiam sektoriui dirbti...

QUOTE(Saharienne @ 2011 12 16, 08:49)
Nežinau ar toje temoje teiraujuosi, bet man labai įdomu, ar yra kam tekę iš VT pereiti į privatų sektorių ir kokios tos sėkmės istorijos ? Pati irgi esu nusivylus VT, tačiau kiek pavartau skelbimų (stengiuosi pagal specialybę ieškotis, esu baigusi teisę), tai jau norint pagal skelbimus darbintis privačiame sektoriuje jau atitinkamai reikalavimai turėti darbo patirties pvz. įmonėse, komercinės teisės srityje ir pan. Tai man toks klausimas iškilo, negi pradėjus dirbti VT tampi kaip ir "netinkamas" privačiam sektoriui dirbti...

Manau esi puikiai tinkama privačiam sektoriui..