Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų bėdelės

QUOTE(MrrMiau @ 2012 10 29, 12:34)
Girdėjau, kad Žalgirio klinikoj taiso, o sunku patekti iš kito miesto? O kokiu atveju taiso? Gal tada kai skauda, pūliuoja? Pzv. mano dukros atveju, tfu tfu tfu, nėra dar skausmo, kariesas nėr labai didelis, dar įmanoma valgyti, tai norint taisyti reiktų pragręžti sveiką dantį, padaryt vietos plombai, ko pasekoje dar prasčiau ji laikytųsi. Suprantu, kad kai jau nėra dantų, skauda, pūliuoja, tad agal kitaip. Jūsų atveju kiek pamenu priekiniai dantukai iš plombų suformuoti, bet vėlgi visi dantys, gal dėl to kitaip ir laiko. Nes man sunku patikėti, kad mano draugė odontologė iš tikro plombuotų, bet tyčia neplombavo mano dukrai.

ne musu nesuformuoti, kito vaiko suformuoti. taiso bet kam, tik reikia pasiimti siuntima is savo seimos klinikos odontologo arba pediatres. Patikekit as kai nuvaziavau (po n gydytoju kaune), tai man akys pasidare dideles dideles. viskas ten super, nuo irangos, nuo specu, nuo taikomu metodu. Visi stengiasi danti issaugoti, ne taip kaip klinikose vienas gydymas -rovimas. Tik patekt ten reik truputi palaukti - 1-2men, o jei norit greiciau - mokamai. paskambinkit i zalgirio klinika viska papasakos. Tikrai verta vaziuoti. Esmine beda, kad bent jau mum cia kaune kiek taise, tai taise blogai, nes grezia, vaikas muistosi, tada nedagrezia kiek reikia, dedant plomba seiles patenka. tai toks ir rezultatas. kiek as pinigu sukisus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MrrMiau @ 2012 10 29, 12:34)
Jūsų atveju kiek pamenu priekiniai dantukai iš plombų suformuoti, bet vėlgi visi dantys, gal dėl to kitaip ir laiko.

Pas mus priekiniai dantukai suformuoti iš plombų, jau visus metus laiko puikiai, bet mes taisėm Santariškėse štai čia http://www.vaikuligo.....8 odontologas
Reikia tik turėti siuntimą nuo savo gydytojo ir jų taisymas mums nieko nekainavo.
Atsakyti
Sveikos visos mamytės, padedančios savo vaikučiams perduoti pelytei tuos pieninius dantukus.

Mano sūnui jau 5,5 metukų, vis patikrinu ar dar nekliba jo dantukai, nes darželio kai kurie draugai jau be dantukų vaikšto ir netikėtai pamačiau, kad manajam jau yra prasikalęs naujas dantis, bet iš vidinės pusės lygiagrečiai su pieniniu dantuku. Tas pieninis nei kiek net nekliba, o naujasis jau išlindęs.
Tai dabar galvoju, ar reikia vaiką vesti pas stomatologą, kad ištrauktų tą pieninį dantuką, ar palikti taip kaip yra, ir turėtų jis pats iškristi??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2013 02 15, 14:03)
Sveikos visos mamytės, padedančios savo vaikučiams perduoti pelytei tuos pieninius dantukus.

Mano sūnui jau 5,5 metukų, vis patikrinu ar dar nekliba jo dantukai, nes darželio kai kurie draugai jau be dantukų vaikšto ir netikėtai pamačiau, kad manajam jau yra prasikalęs naujas dantis, bet iš vidinės pusės lygiagrečiai su pieniniu dantuku. Tas pieninis nei kiek net nekliba, o naujasis jau išlindęs.
Tai dabar galvoju, ar reikia vaiką vesti pas stomatologą, kad ištrauktų tą pieninį dantuką, ar palikti taip kaip yra, ir turėtų jis pats iškristi???  g.gif

Maniskiui buvo panasiai -apatinis nelabai klibejo, o po kiek laiko pamaciau islindusi salia nauja! Siaubas apeme.Vyras nuveze i Zalgirio klinika (sventes buvo) ir istrauke pienini.Sako, ne jums pirmiems, ir ne jums paskutiniams toks atvejis - dabar daug kam taip buna - neypatingai kliba, o naujas jau islindes....Bet kas smagiausia, tas nuolatinis dantukas taip graziai atsitiese, taip sakant , atsistojo i savo vieta, kaip pridera biggrin.gif Jau galvojom kokius breketus ateity reiks deti, nu toks kreivumas rodesi...bet savaime viskas issilygino graziausiai.Dabar laukiam sekanciu kritimo:) Sekmes pas stomatologa:)
Atsakyti
QUOTE(Naujokexxx @ 2013 02 20, 11:45)
Bet kas smagiausia, tas nuolatinis dantukas taip graziai atsitiese, taip sakant , atsistojo i savo vieta, kaip pridera biggrin.gif

as kai buvau su sunumi pas stomatologa, net ispejo, sako buna kad atbega mamos issigandusios, kad apacioje dantukai nuolatiniai auga ne toje pacioje vietoje o GILYN I VIDU TAIP TURI BUTI, JIE VELIAU ISSITIESIA, NERIKIA DEL TO PANIKUOTI (as tada net nusitebejau, galvoju as to nezinojau blush2.gif )
bet kalba ejo, kai buna iskrites dantukas, o kai neiskrites nezinau ka daryti tada.
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2013 02 15, 14:03)
Tai dabar galvoju, ar reikia vaiką vesti pas stomatologą, kad ištrauktų tą pieninį dantuką, ar palikti taip kaip yra, ir turėtų jis pats iškristi???  g.gif

Manau,jeigu vaikas normaliai jauciasi (neskauda ir gali valgyti) nebutinai traukti,pieninis dantukas pats iskris, nes pieniniu dantuku saknys tirpsta ir nauji dantukai ji stumia is vidaus. O stomotologas tik pagreitins viska...
Atsakyti
sveikos

radau dukrytei syrit nuskilusius du dantukus priekinius, vienas vos vos kamputis1mm koks, kitas kampas stipriau

ar negenda paskui dantukas, kas turite tokia bedele, parasykite ka darete, kaip toliau viskas?

eisim pasirodyti ir odontoloui zinoma, bet gi neplombuos tokio priekinio dantuko g.gif gal sufluorins g.gif

aciu pasidainusioms patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotikaa: 10 gegužės 2013 - 13:27
QUOTE(egzotikaa @ 2013 05 10, 13:26)
sveikos

radau dukrytei syrit nuskilusius du dantukus priekinius, vienas vos vos kamputis1mm koks, kitas kampas stipriau

ar negenda paskui dantukas, kas turite tokia bedele, parasykite ka darete, kaip toliau viskas?

eisim pasirodyti ir odontoloui zinoma, bet gi neplombuos tokio priekinio dantuko  g.gif gal sufluorins  g.gif

aciu pasidainusioms patirtimi  4u.gif

Mums taip buvo, deja vėlaiu atsirado ir kariesas ir dantukai nutrupėjo, aplankėm kelis odontologus, kurie sakė, kad tokiems mažiems priekinių dantų neplombuoja, nebent jie imtų puliuoti. Bet ir tai greičiausiai trauktų. bet yra ir kita nuomonė, kad juos reikia plombuoti, bet ne tik nuskilusius, o jei jau yra kariesas, tik vėlgi po to rizika, kad plombos nesilaikys. Mums patarė tiesiog labai gerai valyti dantukus, ypač tuos nuskilusius, galėsit ir fluoruoti, žiūrėti mitybą. Pas odontologą nueiti tikrai gerai wink.gif
Aš labai tikiuos, kad mums pavyks išlaikyt dantukus iki 5 metukų. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kategoriška: 10 gegužės 2013 - 13:35
Laba.
Parašykite, prašau, kas gydėsi dantukus Santariškėse su narkoze.
Atsakyti
QUOTE(Lenocka @ 2013 11 15, 13:17)
Laba.
Parašykite, prašau, kas gydėsi dantukus Santariškėse su narkoze.

man irgi idomu,nes kovo menesi ir as sunu uzrasiusi siam malonumui ....
Atsakyti
Gal kas zinote kaip vyksta registracija bendrai nejautrai Zalgirio klinikoje? blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zibute33 @ 2016 01 22, 11:02)
Gal kas zinote kaip vyksta registracija bendrai nejautrai Zalgirio klinikoje? blush2.gif  ax.gif  4u.gif

jei nepasikeite tvarka, tai reikia papult pas kokia nors gydytoja (su siuntimu) tada gaunat siuntima registruotis bendrai nejautrai. Jei neturit kazkokiu lengvatu (vaikas su negalia ir pan), tai eile labai didele - mums paskambino gal po 1,5m.

Northway klinikoje taip pat dirba su ligoniu kasomis ir bendraja nejautra finansuoja. Ten su tuo reikalu dirba gydytoja Žaliūnienė. Sedaciją ten taip pat finansuodavo. Eiliškumas toks pats - registruojatės pas Žaliūnienę konsultacijai - siuntimo nereikia.

Denticijoj (grybo g), gydytojas Maršalka tvarko su intravenine sedacija. Poveikis kitoks nei sedacijos kur suduoda tabletę. Intraveninės sedacijos metu vaikas snaudžia, lengvai atsigauna po jos. Tiesa sedacija mokama, gydymas taip pat.
Atsakyti