Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(magdaleena @ 2011 10 10, 21:57)
labu,
ir as menuo kai isejau is darbo, teko uzsiregistruoti DB. Pati pirma karta apsilankius pradejo viesaisiais darbais gasdinti, laukia antrasis apsilankymas  smile.gif
gal kas zinote kaip ten su sveikatos pazyma, kad negali kazko dirbti?
na, kada ja reiketu parodyti? gal suprasit ko klausiu smile.gif
atciu

pries siunciant i viesuosius darbus,siuncia sveikata tikrinti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 11, 19:17)
pries siunciant i viesuosius darbus,siuncia sveikata tikrinti.

buvau karta viesuosiuose, nesiunte tikrinti. o dabar gal ir sius ax.gif
Atsakyti
Sveiki.
Noriu pasiteirauti labiau ismananciu. Tokia situacija: pries praktiskai tris men. del etatu mazinimo praradau darba ir uzsiregistravau i birza. Paskyre konsultante, su kuria jau turejau problemu, nes pareiske, jog man nepriklauso nedarbo pasalpa. Cia ilga istorija, bet priejus iki birzos vadovu, viskas susitvarke ir ja skyre. Dabar man ta pasalpa paskirta nuo rugsejo 25 d. Tai as taip suprantu, kad apie spalio 25 diena man turi ismoketi priskirta pasalpos suma, bet siandien nuejus pas konsultante eilinio apsilankymo, ji kazka uzveblejo, kad man spalio gale ismokes tik maza dali pasalpos, apie keliasdesimt litu, kadangi kazkoks terminas nesuejo blink.gif Kaip cia suprast? Gal kas paaiskins, kodel man nemokes visos sumos?
Atsakyti
QUOTE(Cinamonine @ 2011 10 12, 10:14)
Sveiki.
Noriu pasiteirauti labiau ismananciu. Tokia situacija: pries praktiskai tris men. del etatu mazinimo praradau darba ir uzsiregistravau i birza. Paskyre konsultante, su kuria jau turejau problemu, nes pareiske, jog man nepriklauso nedarbo pasalpa. Cia ilga istorija, bet priejus iki birzos vadovu, viskas susitvarke ir ja skyre. Dabar man ta pasalpa paskirta nuo rugsejo 25 d. Tai as taip suprantu, kad apie spalio 25 diena man turi ismoketi priskirta pasalpos suma, bet siandien nuejus pas konsultante eilinio apsilankymo, ji kazka uzveblejo, kad man spalio gale ismokes tik maza dali pasalpos, apie keliasdesimt litu, kadangi kazkoks terminas nesuejo blink.gif  Kaip cia suprast? Gal kas paaiskins, kodel man nemokes visos sumos?

nes nepilnas rugsejo menuo,paskirta pasalpa nuo 25 d,jus gausit tik uz kelias dienas,lapkriti jau gausit pilna suma uz visa spalio men.
Atsakyti
Labas,norejau paklaust mano darbo biržos puslapyje pazymu suvestinėje yra parasyta Išmokėta suma ....,bet man jos dar neišmokėjo.
Atsakyti
QUOTE(juliana7 @ 2011 10 12, 11:17)
Labas,norejau paklaust mano darbo biržos puslapyje  pazymu suvestinėje yra parasyta  Išmokėta suma ....,bet man jos dar neišmokėjo.

tai tiesiog tik parasita.
Atsakyti
Labas,

gal zinot kokios kompensacijos taikomos stovint darbo birzoje ir isiimant verslo liudijima? ax.gif
Atsakyti
Sveikos.ir man iskilo toks klausimukas:sakykim man vaikas susirgo, bet tam laikotarpyje neturiu as apsilankymo darbo birzoje,ar man reiktu imtis biulioteni?aciu:4u:
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2011 10 12, 14:42)
Sveikos.ir man iskilo toks klausimukas:sakykim man vaikas susirgo, bet tam laikotarpyje neturiu as apsilankymo darbo birzoje,ar man reiktu imtis biulioteni?aciu:4u:

o kam uz ji nemoka vistiek,nebent darzeliui reikia,jei vaikas lanko darzeli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 12 spalio 2011 - 14:29
Susirinkau pati tokia informacija, pasakykit ar as teisi.

Nuspresta bedarbiams sumazinti pajamu mokescio dydi 80 proc ir darbo birza kas menesi kompensuoja 200 lt. verslo liudijimo ir mokesciu sumos.

tai isigijus patenta remonto darbams, kuris metams kainuoja 2800 lt, per menesi susidarytu tokie mokesciai:

1. Uz verslo liudijima 2800/12*0,2 = 47 lt

2. Privalomas sveikatos draudimas = 72 lt

3. Socialinis draudimas = 180 lt

viso gaunasi 299 lt, 200 lt kompensuoja darbo birza, tai paciam lieka sumoketi 99 lt, realios islaidos gaunasi tik 27 lt, nes PSD 72 lt ar taip ar taip privalai moketi, o jei nesumoki lieki skoloj...

Klausimas iskyla tik kuriam laikui reikia imti patenta - ar iskart metams (nes metus laiko kompensuoja) ar galima ir trumpesniam laikotarpiui?

Pataisykit mane jei suklydau ka skaiciuodama ax.gif

Atsakyti
QUOTE(juliana7 @ 2011 10 12, 11:17)
Labas,norejau paklaust mano darbo biržos puslapyje  pazymu suvestinėje yra parasyta  Išmokėta suma ....,bet man jos dar neišmokėjo.

o kur jus tokius dalykus matot?
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2011 10 13, 10:45)
o kur jus tokius dalykus matot?

Birzos puslapi,reikia uzsirigistruoti ir matisit visa informacija.
https://www.ldb.lt/L....aspx?branch=js
Papildyta:
Paskutinios zinios is birzos,kad nebut ilgalaikiam bedarbiui,reikia nors viena menesi padirbet,arba terminuotai,arba puse etato,arba maziau etato.
Atsakyti