Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

jus manot kad vaika auginti yra taip lengva, ir tai nedarbas, o pramoga doh.gif
jau as seniai esu girdejus, jai nedirbai pries nestuma, vaikui gimus kai jam sueina 2m. bet ne ilgiau kaip 3m isidarbini i darbo birza ir gauni pasalpa. nes kiekvienas vaikas motinai prideda orie stazo po 2m
Atsakyti
QUOTE(ddrrugelis @ 2012 01 16, 13:31)
jei po vaiko prieziuros atostogu iseisiu is darbo savo noru, ar gausiu bedarbio pasalpa? stazas yra.

Gausit.
Atsakyti
QUOTE(marina86 @ 2012 01 16, 13:35)
Kas prasideda? Tik norim issiaiskinti mirksiukas.gif

Paaiskinkit prasau kokio darbo stazas pas jus? Juk stazas ne siaip sau, o kazkokio tai darbo turi buti g.gif Norit pasakyt dar ir pasalpa bedarbes gausit kai i birza stosit? Jei taip, is ko ja skaiciuos jei nedirbot? Kur toks istatymas? Zodziu man nieko neaisku doh.gif

As pati to nezinojau. Nuejus i birza, paprase saskaitos banko, sakau man niekas nepriklauso, nes nedirbau. Tai viska paaiskino, kad buvimas namie, vaiko prieziura, uzsiskaito uz darbo staza. Bet nepertraukiamas stazas uzsiskaito tik neveliau nei vaikui sueina 3m. Beto vaikas turi but namie, o ne i darzeli leidziamas. Klausiau as tos konsultantes kodel tokios info niekur negalima rast. Atsakymas buvo vieniems istatymai prieinami, kitiems apeinami, o tretiems net nezinomi. Ir dar, jei uz ta vaikuti tetis butu gaves tevystes ismoka, tada sake nieko nemoketu ar kazkas panasaus. O geriausia manau nueit kiekvienam ir pasikonsultuot 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

nuo pirmadienio šio man nedarbingumas,ketvirtadienį turėčiau į Biržą pėditn,aišku pranešiu telefonu,kad negaliu.Bedarbio pašalpą mokės,jai esi "ant bilieto"? (ji man priklauso ir šis mėnuo trečias kaip gaut turėčiau)
Atsakyti
QUOTE(D.E*V.A @ 2012 01 16, 15:36)
Sveikos,

nuo pirmadienio šio man nedarbingumas,ketvirtadienį turėčiau į Biržą pėditn,aišku pranešiu telefonu,kad negaliu.Bedarbio pašalpą mokės,jai esi "ant bilieto"? (ji man priklauso ir šis mėnuo trečias kaip gaut turėčiau)

Bedarbio pasalpa mokejima prates tiek dienu kiek buvot biliuteni.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 16, 18:38)
Bedarbio pasalpa mokejima prates tiek dienu kiek buvot biliuteni.

paaiškinkit smulkiau g.gif
1.eiti turėčiau 19d. tai pašalpa turėtų būti pervesta daleiskim ~24d. tai su nedarbingumu kada gausiu g.gif kai nutrauks nedarbingumą?
2. o tarpininkė praneš kada ateit telefonu?

ačiū nes visai nesigaudau kaip ten būna kai esi su bilietu g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 01 16, 13:44)
jus manot kad vaika auginti yra taip lengva, ir tai nedarbas, o pramoga doh.gif

Niekas nesake kad vaika auginti pramoga, neissigalvokit lotuliukas.gif Tiesiog istatyme savoka "darbas" ir reiskia darba, t.y. kai nustatytas darbo laikas, alga ir t.t., o ne vaiko auginima.

QUOTE(jurratike @ 2012 01 16, 14:22)
As pati to nezinojau. Nuejus i birza, paprase saskaitos banko, sakau man niekas nepriklauso, nes nedirbau. Tai viska paaiskino, kad buvimas namie, vaiko prieziura, uzsiskaito uz darbo staza. Bet nepertraukiamas stazas uzsiskaito tik neveliau nei vaikui sueina 3m. Beto vaikas turi but namie, o ne i darzeli leidziamas. Klausiau as tos konsultantes kodel tokios info niekur negalima rast. Atsakymas buvo vieniems istatymai prieinami, kitiems apeinami, o tretiems net nezinomi. Ir dar, jei uz ta vaikuti tetis butu gaves tevystes ismoka, tada sake nieko nemoketu ar kazkas panasaus. O geriausia manau nueit kiekvienam ir pasikonsultuot  4u.gif

Tai gaunat bedarbio pasalpa, kaip ji skaiciuojama idomu? g.gif
Siaip irgi pirma karta isgirdau toki dalyka, atrodo savaime suprantama - dirbi eina stazas, nedirbi neina. Pati pries nestuma nedirbau, stovejau birzoj, isejau is birzos savo noru kai vaikui 8 menesiai buvo. Tai tie menesiai kur stovejau birzoj bet auginau vaika stazas ar ne stazas dabar gaunas? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(marina86 @ 2012 01 16, 20:20)
Niekas nesake kad vaika auginti pramoga, neissigalvokit lotuliukas.gif Tiesiog  istatyme savoka "darbas" ir reiskia darba, t.y. kai nustatytas darbo laikas, alga ir t.t., o ne vaiko auginima.
Tai gaunat bedarbio pasalpa, kaip ji skaiciuojama idomu? g.gif
Siaip irgi pirma karta isgirdau toki dalyka, atrodo savaime suprantama - dirbi eina stazas, nedirbi neina. Pati pries nestuma nedirbau, stovejau birzoj, isejau is birzos savo noru kai vaikui 8 menesiai buvo. Tai tie menesiai kur stovejau birzoj bet auginau vaika stazas ar ne stazas dabar gaunas? doh.gif

Minimuma moka kiek zinau.Ne,nes stovejot birzoj.Cia tas pats kaip esi VPA,tik uz ji nieko negauni,o bunant VPA stazas eina.
Papildyta:
QUOTE(D.E*V.A @ 2012 01 16, 20:07)
paaiškinkit smulkiau  g.gif
1.eiti turėčiau 19d. tai pašalpa turėtų būti pervesta daleiskim ~24d. tai su nedarbingumu kada gausiu g.gif kai nutrauks nedarbingumą?
2. o tarpininkė praneš kada ateit telefonu?

ačiū nes visai nesigaudau kaip ten būna kai esi su bilietu g.gif

1.tada ir gausit kaip ir priklauso
2.Pranes.Pasistumes mokejimas bedarbio pasalpos,gausit papildomai uz tiek dienu kiek biliuteni buvot,bet cia jau kai bus paskutine ismoka.Na bent jau as taip suprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 sausio 2012 - 19:25
QUOTE(jurratike @ 2012 01 16, 10:32)
Prasideda... Nori atsakyt, nes su tuom susidurei, o gaunas, kad nusisneki... doh.gif
Nesimokiau. Nedirbau. Darbo birzoj stovejau, bet kai suzinojau, kad  nestuke.gif  isejau, apiformino kaip isejusia savo noru  4u.gif
Apie ta staza nieko nezinojau net. Drauge pasake. Poto cia pamaciau.  Nuejus i birza patvirtino. Darbo stazu jis uzsiskaito tik DB kaip suprantu. Pati buvau birzoj ir maciau jau paskaiciuotus skaiciukus man priklausancius ir tai, kad darbo stazas 28men, tiek dabar ir yra mano maziukui  4u.gif

Tikrai? Su pirmu vaiku irgi niekur nedirbau, stovėjau darbo biržoje nes buvau ką tik po mokyklos. Paskui iš biržos išėjau savo noru kaip besilaukianti. vaikui gimus sodroje gavau pažymėjimą kad esu drausta ir VPA iki vaikui sueis 3 metai, bet.... nei stažas nei jokia išmoka iš sodros nesiskaičiavo smile.gif Kodėl tada vienoms skaičiuojasi o kitoms ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2012 01 17, 10:54)
Tikrai? Su pirmu vaiku irgi niekur nedirbau, stovėjau darbo biržoje nes buvau ką tik po mokyklos. Paskui iš biržos išėjau savo noru kaip besilaukianti. vaikui gimus sodroje gavau pažymėjimą kad esu drausta ir VPA iki vaikui sueis 3 metai, bet.... nei stažas nei jokia išmoka iš sodros nesiskaičiavo  smile.gif Kodėl tada vienoms skaičiuojasi o kitoms ne  g.gif

Tai is sodros nieko ir nesiskaiciuoja,tai i birza kai istoji,tada gauni bedarbio pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 17, 09:56)
Tai is sodros nieko ir nesiskaiciuoja,tai i birza kai istoji,tada gauni bedarbio pasalpa.

Tikrai nieko negavau, nors iškart kai suėjo vaikui 3 metai stojau vėl į biržą
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2012 01 17, 10:57)
Tikrai nieko negavau, nors iškart kai suėjo vaikui 3 metai stojau vėl į biržą

Gal tada dar to nebuvo,nes as irgi netykejau,bet kai rase neviena mamyte,kuri nedirbo ir po VPA gavo bedarbio pasalpa,tai teko patiketi smile.gif ir kaimyne irgi gavo bedarbio pasalpa,nors pries tai niekur nedirbo,kai vaikui 3 metai sukako nuejo i birza ir jai pradejo moketi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 sausio 2012 - 10:17