Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(diasaja @ 2011 10 23, 20:53)
Mažasis daržas paruoštas žiemai rolleyes.gif

thumbup.gif labai gražus, tvarkingas daržiukas.. wub.gif
Atsakyti
4u.gif pritariu...puiki tvarka 4u.gif
Atsakyti
[quote=diasaja,2011 10 23, 20:53]
Mažasis daržas paruoštas žiemai rolleyes.gif

sideratai išdygę:

[url=http://www.part.lt/perziura/16da9fef24ed96308bdcef87b01800c5474.JPG]

O sideratai per žiemą sunyks patys ar juos nupjausite? Jei pjausite, tai kada - rudenį ar pavasarį?
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2011 10 25, 10:53)

O sideratai per žiemą sunyks patys ar juos nupjausite? Jei pjausite, tai kada - rudenį ar pavasarį?

prieš žiemą aš jiems nieko nedarysiu, o pavasarį, prieš sėją ir sodinimą, su grėbliu arba trinagiu įterpsiu į žemę.
Atsakyti
sveikos mielosios sodintojos smile.gif mes su brangiuoju irgi bandysime sodintis (gamtinės žemdirbystės principais) jau kitą pavasarį tik norėčiau patarimo: norime sodinti i šieną arba į kažką panašaus biggrin.gif ar įmanoma vat pavasarį sukrauti šieną ir jame sodinti ar kaip nors kitaip patartumėt daryti? deja iš rudens nespėjome susiruošti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ievusia_ @ 2011 11 20, 13:39)
sveikos mielosios sodintojos smile.gif mes su brangiuoju irgi bandysime sodintis (gamtinės žemdirbystės principais) jau kitą pavasarį tik norėčiau patarimo:

jeigu daržininkausit pagal GŽ, tai geriau čia klauskit:

http://www.supermama...;#entry50245496
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 11 20, 13:41)
jeigu daržininkausit pagal GŽ, tai geriau čia klauskit:

http://www.supermama...;#entry50245496

ačiū labai, nemačiau šios nemos thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, prašausi į Jūsų gretas. Nors šalia daržų esu nuo pat vaikystės, bet tik šį rudenį galiausiai "susipyliau" SAVO daržą. Tai dvi lentelėmis įrėmintos lysvelės, gal 1,2m * 4 m. Lentos (gal kokių 15 cm pločio) įtvirtintos tiesiog ant žolės, o lysvės pripiltos juodžemio.
Kol kas ten tik viena petražolė iš anytos sodo "persikrausčiusi". Už tai turiu visą žiemą sugalvoti ir suplanuoti, kur, kiek ir ko sėti, sodinti. Pagrindines daržoves auginam su mama kaime - tiesiog bendras šeimos daržas. Bet vis tiek norėjosi kažko savo prie namų. Todėl labiau orientuojuosi į visokius žalumynus, prieskonius, gal vieną kitą uogą. Papasakokit apie savo daržus: kas juose gyvena, su kuo draugauja, koks derlius džiugina? Tikiuosi, kad ilgi žiemos vakarai visai tinkami tokiai diskusijai.
Atsakyti
As pagalvojau, kad gal jau galima ir apie seklas galvot smile.gif Kol atkeliautu ir seti reiktu. Man tai rupi ivairesnes prieskonines. Gal kokiu nematytu negirdetu zinot?
Atsakyti
nedideles tavo lysves,bet apmasciau ka jose auginciau biggrin.gif
keletas kereliu braskiu,tarp ju cesnakai,butinai pavasari sodinciau svogunu laiskams,kad per visa vasara butu,salotos,ridikeliai,krapai,ankstyvos morkos,bent pora agurku daigu,keleta balkoniniu pomidoru
jei betilptu gal bent 4 kerelius bulviu,ir prieskoniai ax.gif
na cia mano tokie pasvarstymai ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2011 11 29, 17:35)
...šį rudenį galiausiai "susipyliau" SAVO daržą...

QUOTE(blakstiena5 @ 2011 11 29, 22:17)
nedideles tavo lysves,bet apmasciau ka jose auginciau biggrin.gif

Manau, blakstiena sumaniai išvardino tai, ko labiausiai reikia ir norisi turėt "po ranka". Dar tik pridurčiau, kad prie visų salotų ir prieskonių neprošal būtų augint po kupstelį raudonėlio ir baziliko... vietos nedaug teužims, o naudos ir skonio maksimaliai turėsi smile.gif

Kemira, apie sėklas galvot galima pradėt dar net sezonui nepasibaigus smile.gif Aš prieskonius auginu įprastus, tai kažkaip ir nėr problemos iš kur juos gaut. Visokie "negirdėti" prieskoniai (jei tokių yra) bent jau manęs nevilioja...
Mandresnių gal reiktų užsienio puslapiuose paieškot, paskui su kitom norinčiom susikooperuot siuntimuisi... smile.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus, nuomones. Na, raudonėlį, čiobrelį, baziliką aš ir anksčiau tarp gėlių buvau įkurdinusi. Tikrai smagu, kai gali patiekalus žalia šakele papuošti.
Mano vizija beveik sutapo su blakstienos5, tik gal bulvių nesodinsiu - pataupysiu vientą kitom daržovėm. Dar turiu gale sklypo šiokią tokią vietą daržovėms, bet ten po medžiais. Nelabai tikiu, kad kas augs, bet gal surizikuosiu cukinijų pasisodinti.
O kokius pomidorus lauke auginat? Su agurkais šią vasarą mums puikiai pavyko - lauke užaugo tiek, kad jau net neradom indų, į ką raugti (mes raugiam tiesiog šaltu vandeniu į tuos 5 l plastikius indus nuo vandens ir paskui sumetam į šulinį. Dabar traukiam ir ragaujam. Kol kas nenusivylėm).
Dar pasidalinkit patirtim apie daržovių "grupavimą": braškės su česnakais, kas dar? Manau, kad tokia "draugystė" tikrai labai svarbi, kai darže nežadi naudoti jokių chemikalų.
Atsakyti