Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Aciu visoms.

Tai va, kad pas mus tik Zalia stotele ar maxima. Dar Baughof ( ar pan.) Ir pernai ne karto nemaciau.Anyziaus zvaigzduciu turejau , nedygo.Taip bandziau ir kardamona iskrapstyt. Irgi nieko Gal perdziuvusios .Siemet nelauksiu, sesiu i vazonelius anksciau.
Tiesa , pavasari gal kiek velokai susigriebiau.
Atsakyti
Rašo, kad kardamono sėklos renkamos nevisiškai subrendusios, todėl galėjo ir neišdygti. Beje ir vartoti kulinarijoje ar kaip vaistą tik po trijų metų. Auginti namuose, amžinai baimintis dėl kenkėjų. Na, čia labai jau didelės kantrybės ir užsispyrimo reikia. Pagarba 4u.gif

Daržui ir lėkštėms paspalvinti bigsmile.gif
Atsakyti
rašalinis brokolis? ohoho biggrin.gif
Atsakyti
kalafioras čia, per daug pigaus vinčenso prisiragavęs hihihi.gif

Protingo daržo margumynus šian mačiau Hyper maximoj. Čia tuo atveju, jei knygynuose nepavyktų rasti.

Daržovių kaimynų lentelės tęsinys:

Špinatai:
+baklažanai, žirniai, svogūnai, kopūstai, salierai, paprikos;.

Česnakai:
+pomidorai, morkos, baklažanai, kopūstai;
-žirniai, pupelės.

Kalafiorai:
+bulvės, ridikėliai, svogūnai, burokėliai, pupelės, salierai, krapai, ramunėlės, mėtos, juozažolės, nasturtos, raudonėliai.
-pomidorai, braškės.

Pupelės:
+kukurūzai, kopūstai, kalafiorai, burokėliai, morkos, pomidorai, braškės, dašiai, nasturtos, agurklės, serenčiai;
-pankoliai, česnakai, porai.

Moliūgai:
+kukurūzai, pupelės, saulėgrąžos, žirniai, pomidorai, ridikėliai, nasturtos, mėtos;
-bulvės.

Salierai:
+svogūnai, porai, pomidorai, pupelės, kopūstai.

Burokėliai:
+kopūstai, kaliaropės, svogūnai, mėtos, katžolės;
-vijoklinės pupelės.

Salotos:
+braškės, ridikėliai, burokėliai, kopūstai, žirniai, morkos, agurkai, pupelės, pomidorai, dobilai.

Ridikėliai:
+agurkai, pupelės, žirniai, kopūstai, kalafiorai, salotos, moliūgai, pomidorai, morkos, pastarnokai, svogūnai;
-juozažolės.

Morkos:
+svogūnai, porai, česnakai, pomidorai, pupelės, ridikėliai, žirniai, gelteklės, šalavijai;
-krapai, anyžiai.

Porai:
+morkos, salierai;
-pupelės, žirniai.

Svogūnai:
+kopūstai, bulvės, braškės, morkos, salotos, burokėliai, pomidorai;
-žirniai, pupelės, šalavijai.

Kukurūzai:
+žirniai, melionai, moliūgai, pupelės, sojos, saulėgrąžos, lubinai;

Kaliaropės:
+burokėliai, svogūnai, agurkai, krapai, mėtos, šalavijai;
-pupelės, pomidorai.

Bulvės:
+pupelės, kopūstai, kukurūzai, salotos, svogūnai, serenčiai, ridikėliai, kalendros, nasturtos, linai;
-pomidorai, agurkai, saulėgrąžos, moliūgai.

Jei rasit klaidų, rašykit 4u.gif
Papildyta:
SĖJOS IR KT DARBŲ 2012 KALENDORIUS PAGAL MĖNULĮ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 02 gruodžio 2011 - 11:02
Ar yra pas mus dar nemiegančių žiemos miegu? biggrin.gif

Pasikalbam apie Ipomoea batatas, m? bigsmile.gif
Gavau progą pasiskaityti internete apie šias daržoves ir susidariau įspūdį, kad tai labai sveika ir naudinga.
Ipomoea batatas
o ši 'bulvikė' auginimo maiše.
Gal kuri pasidalintų praktika: kada, kaip, kur. Ar LT sąlygomis pavyksta užsiauginti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 gruodžio 2011 - 14:03
Nemiegam 4u.gif
Man mano čiūmadanas nuorodos "maiše" nesugeba atidaryt... doh.gif Bet būtų labai įdomi diskusija, jei atsirastų susidomėjusių ar auginusių juos smile.gif Labai įdomios bulbos smile.gif Aš žalia.. ax.gif
Atsakyti
Didesnės foto kol kas nerandu, gal kiek vėliau. Bet jei gerai supratau, tai tokio 'susiūto' maišo užtenka auginimui, niekur nepabėgs 'derlius'. Šaltesnio klimato zonoj reiktų augint šiltnamy ar tunelyje.
Atsakyti
jūs man geriau apie labiau žemišką lietuvišką česnaką papasakokit. Gruodžio pradžioj visa graži pievelė žaliuoja. Nu ką su anais daryt? Nudusint durpėm? Žirkles paėmus prašliaužt? Nekreipt dėmesio? Mažu žiemos nebus, gegužį raut galėsiu kuloko dydžio česnakus?..
Atsakyti
Saintlina bigsmile.gif vis tik nulipai nuo harlėjaus... sveika parvykusi, šarka 4u.gif

Vat įdomiai kaip tie tavo česnakai... Lauke neturiu, mano šiltnamyje pasodinti, tai vis pasižiūriu ar nedygsta.. užvakar neišvėriau, iškasiau vieną, galvoju, taip šilta, kaip jie ten laikosi, nesimato, gal supuvo.. bet nieko, šaknys stiprios, mažu dziubuku pradygę po žeme - taip ir stovi kol kas... įkišau atgal. Irgi neramu, kad nesudigtų be laiko.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 11 30, 23:34)
Kaina knygynuose ~15Lt
user posted image

Jau nusipirkau, skaitau - produktyviai leidžiu ilgus žiemos vakarus smile.gif Gerokai paprasčiau viskas parašyta, nei Kordiumovo, naujokėms daržininkėms turėtų būti tikas atradimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 05 gruodžio 2011 - 18:21
QUOTE(saintlina @ 2011 12 05, 17:50)
jūs man geriau apie labiau žemišką lietuvišką česnaką papasakokit. Gruodžio pradžioj visa graži pievelė žaliuoja. Nu ką su anais daryt? Nudusint durpėm? Žirkles paėmus prašliaužt? Nekreipt dėmesio? Mažu žiemos nebus, gegužį raut galėsiu kuloko dydžio česnakus?..

Durpėmis (~3cm) užpilk kai jau rimtai pašals ir šaltis bus pastovus, dabar nekreipk dėmesio.
QUOTE(Ex @ 2011 12 05, 18:13)
naujokėms daržininkėms turėtų būti tikas atradimas smile.gif

o pačiai kaip? Ar nesigaili įsigijus knygą? Aš tik pusę perskaičiau, daržas suplanuotas ir toliau niekaip nerandu progos pabaigt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 12 05, 18:50)

pernai rudeni mamai sudygo. ir atejus salciams visi numire. as veliau sodinau, tai maniskiai nespejo sudygti ir perziemojo. bet siemet ir as su baime i lisves dairaus ar kuris nosies nekisa unsure.gif
tiesa, sudygo tie, kuriuos pameciau ir neiskasiau doh.gif tie, kur sodinti- kol kas dar tupi.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 12 05, 19:32)
o pačiai kaip? Ar nesigaili įsigijus knygą? Aš tik pusę perskaičiau, daržas suplanuotas ir toliau niekaip nerandu progos pabaigt  doh.gif

biggrin.gif eik jau.. apie daržus ir šiltnamius knygų niekad nebus per daug.. Šiandien nusipirkau, dar tik pusę perskaičiau - rytdienai taupau..paskui nebus vėl ką skaityt.. tongue.gif Kol aš dar čia, greit sakyk kokią ten dar radai.... smile.gif
Šitos knygos, palyginus su Kordiumovo "enciklopedijom", sakyčiau, toks glaustas, bet pakankamai informatyvus turinys. Tai, kas svarbiausia, tiksliai ir aiškiai pasakyta per daug neišsiplečiant. Man ten kažko netikėto ar negirdėto nėra, bet vistiek įdomu "kursą" pasikartot, o naujoms daržininkėms tai geras pradžiamokslis smile.gif
Atsakyti