iki to skyriaus ir nebuvau priėjus

Tai ką galiu pasakyt, per pus taip drastiškai elgiausi, t.y. pomidorų sėklas dvi savaites drėgnoje marlėje ir daržovių skyriuje šaldytuve laikiau. Kasdien ar kas antrą dieną pusvalandžiui ištraukdavau pravėdinti ir 'pašildyti' kambario temperatūroje. Palyginti su nestratifikuotomis neturiu kaip, nes viso pomidorų sėklos perėjo išbandymą.
Na ir stratifikacija buvo prieš sėjant, į šaldiklio kamerą nekišau. Elgiausi taip todėl, kad, anot informacijos šaltinio, taip paruoštų sėklų daigai lengviau perneša pavasarinius temperatūrų svyravimus ir nesustresuoja, nesustoja vystymasis, nenubyra žiedai. Na, ir kas svarbiausia, nereikia grūdinti taip, kaip pati turi sąlygas grūdint - dienai į šiltnamį, o nakčiai į namus parsinešti. Tiesiog neturiu tokios galimybės.
Kaip pasodinti daigai po 'šaltų' naktų atrodydavo ( na, kuomet mergiotės verkė, kad apšalo ar pajuodo) net nežinau, nes kuomet atvažiuodavau patikrint, jau diena būdavo ir vaizdas nešiurpindavo. Tiesa, kai praėjusį pavasarį buvo šalnos, pomidorų daigai buvo uždengti vienu sluoksniu, tačiau dvigubai storesnės agroplėvelės sluoksniu. Be to jau stovėjo ~300Ltr kubilas su vandeniu, kuris turėjo kažkiek sušvelninti temperatūrų pokyčius.
Ai, tiesa, keli daigai nestratifikuotų sėklų buvo - Raf'ai, vasarį sėti, nedalyvavo šaldytuvo meet'e. Tai štai tie pomidorų keli daigai po šaltų naktų buvo ryškiai violetiniai, kai tuo tarpu dalyviai - žali.
Va
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2011 12 05, 19:28)
hmm, ir aš jau tokios noriu.. Ale jei tokią nustversiu, taigi delnai užniežtės beviltiškai, nors pulk lysvių kambary daryt. Kol kas sėdžiu ramiai, net sėklom nesidomiu
tai, kaip tik reikia dabar tokią knygą skaityt, nes ir priešsėlius reikia žinot kur ir kokius sėti, daigus pasiruošti, ką su kuo į kompanijas suskirstyti