Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(Vaiva91 @ 2012 06 14, 12:17)
Aš kažkaip manau, kad iš karto į fiksą neireikia lįst.
Pradžioj tegul pasižaidžia su kitinuku (arba 18-105mm), o po to, jei norės rimčiau, tegul kokį 50, 35 arba 85 mm 1,8 arba net 1,4f pasiima.
Kitas reikalas, kai po kitinio į rankas paimi fix'ą. Aš, bent jau, labiau ir supratau kame esmė tada ir šiaip labiau vertinau gaunamą rezultatą.

aisku, komplekto su fixu nera, tai is esmes nera skirtumo ar is kart pirkti fixa ar kazkiek veliau. Nebent, aisku, perki tik su fixu.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 12, 14:18)
kaip muilinei, sakyciau gal daugoka pinigu. Gal koki entry level veidrodinuka geriau?

O tai koki tada pirkti daugmaz uz tokia kaina? ax.gif nes as visai nenusimanau apie fotoaparatus g.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 06 14, 13:15)
O tai koki tada pirkti daugmaz uz tokia kaina? ax.gif nes as visai nenusimanau apie fotoaparatus g.gif

na tarkim http://www.efoto.lt/...itiniu_18_55_vr
zinoma, tai nebus super zoomas, kaip muilines atveju.
Atsakyti
Iskilo klausimas - o kuom naudojant tik Auto rezima veidrodinukas geresnis uz kito formato fotikus?
Pastebejau tendencija, kad dabar visi persimeta ant veidrodinuku ir toliau fotkina Auto, neisnaudodami net 30% veidrodinuko galimybiu - skirtumu tarp muilines ir veidrodinuko Auto rezimu padarytu nuotrauku as pavyzdziui nematau g.gif
Daznas, kiek pastebejau (is pazystamu) lieka nusivyles, kad fotikas veidrodinis - o super-mega-fantastisku nuotrauku taip ir nera. O pakankamai nemaza griozda reik tampyti su savim, norint kazka nufotkint, taip ir lieka fotikas namie, o nuotraukos Iphonais daromos (neprastesnes kokybes, negu Auto rezimu fotike).
Tai ar tikrai reikalingas zmogui, kuris nezada pakankamai nemazai laiko skirti technikos, teorijos, kompozicijos pazinimui ir studijavimui, veidrodinis fotoaparatas? Ar tai tik "mados" reikalas?
Tik neuzmetikit stipriai tapkem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 16:11)
Pastebejau tendencija, kad dabar visi persimeta ant veidrodinuku ir toliau fotkina Auto, neisnaudodami net 30% veidrodinuko galimybiu - skirtumu tarp muilines ir veidrodinuko Auto rezimu padarytu nuotrauku as pavyzdziui nematau g.gif

Tai ar tikrai reikalingas zmogui, kuris nezada pakankamai nemazai laiko skirti technikos, teorijos, kompozicijos pazinimui ir studijavimui, veidrodinis fotoaparatas? Ar tai tik "mados" reikalas?
Tik neuzmetikit stipriai tapkem  biggrin.gif

Na yra siaip jau skirtumas, gal ne toks jau ryskus, bet yra... Siaip tai tu teisi, kas tikrai neketina mokytis ir gilintis, tam visiskai uzteks geros muilines, nes ju technines galimybes siais laikais yra tikrai nemazos, ir daznam megejui fotografui nieko rimtesnio ir neprireiks niekada. Kita vertus, buna taip, kad nusiperki veidrodinuka, galvoji, kad fotografuosi tik Auto rezimu, nes nereikia tau tu visu kitu gudrybiu - o paskui pasidaro idomu, ir imi mokytis. Man pvz taip buvo blush2.gif biggrin.gif

Zodziu, cia labai individualu ir kiekvienas pats turi nuspresti, ko jam reikia. Jei zmogus sako, kad nori fotoaparato "grazioms gyvenimo akimirkoms iamzinti", tai mano supratimu, veidrodinukas jam tikrai nera butinas. Bet as juk nezinau, kokios dar mintys to zmogaus galvoje sukasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 16:11)
Iskilo klausimas - o kuom naudojant tik Auto rezima veidrodinukas geresnis uz kito formato fotikus?

Visiskai analogiska minti vakar skaiciau vienam ispanu fotografijos bloge vakar. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 17:11)
Daznas, kiek pastebejau (is pazystamu) lieka nusivyles, kad fotikas veidrodinis - o super-mega-fantastisku nuotrauku taip ir nera. O pakankamai nemaza griozda reik tampyti su savim, norint kazka nufotkint, taip ir lieka fotikas namie, o nuotraukos Iphonais daromos (neprastesnes kokybes, negu Auto rezimu fotike).
Tik neuzmetikit stipriai tapkem  biggrin.gif

as suprantu, kai muiline yra tikra muiline - i kisene, ifonas ar pan. Cia griozdas, kuris sveria tiek pat kiek D3100, o kainuoja irgi tiek pat. Tiesiog su DSLR gauni galimybe keisti objektyvus ir zenkliai geresni vaizda techniskai kiekvienu mygtuko paspaudimu.
zinoma, klausimas ka tas zmogus planuoja veikt su tuo fotiku, cia jau niekas nepasakys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 14 birželio 2012 - 20:03
Man tai yra skirtumas ir akivaizdus. Atpažįstu veidrodį. Bet va, kaip įvardyti tą skirtumą, neįsivaizduoju
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 14, 19:02)
as suprantu, kai muiline yra tikra muiline - i kisene, ifonas ar pan. Cia griozdas, kuris sveria tiek pat kiek D3100, o kainuoja irgi tiek pat. Tiesiog su DSLR gauni galimybe keisti objektyvus ir zenkliai geresni vaizda techniskai kiekvienu mygtuko paspaudimu.
zinoma, klausimas ka tas zmogus planuoja veikt su tuo fotiku, cia jau niekas nepasakys.

Bet man vis labiau atrodo, kad daznai tie visi griozdai ir yra perkami tam, kad atrodyti "kietesniu" fotografu su dyyyydeliu fotiku, daznai net nepasigilinus. Svarbu, kad butu panasu i veidrodi smile.gif
Tikiu, kad labai patyrusi akis mato kazkoki skirtuma, as dar iki to nedaaugau matyt smile.gif Na aisku kartais Auto netycia pataiko ant dideles diafragmos ir paplauna fona kazkiek, tada pastebeciau ir as biggrin.gif Bet ar tas skirtumas vertas tokio kainu skirtumo? Ar mokama tik uz mandruma? Tokie retoriniai klausimai biggrin.gif
Aisku, jeigu zmogus tikrai planuoja investuoti i fotika ne tik pinigus bet ir LAIKA, veidrodis yra way to go smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiquitka: 14 birželio 2012 - 22:28
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 22:26)
Bet man vis labiau atrodo, kad daznai tie visi griozdai ir yra perkami tam, kad atrodyti "kietesniu" fotografu su dyyyydeliu fotiku, daznai net nepasigilinus. Svarbu, kad butu panasu i veidrodi smile.gif
Tikiu, kad labai patyrusi akis mato kazkoki skirtuma, as dar iki to nedaaugau matyt smile.gif Na aisku kartais Auto netycia pataiko ant dideles diafragmos ir paplauna fona kazkiek, tada pastebeciau ir as biggrin.gif Bet ar tas skirtumas vertas tokio kainu skirtumo? Ar mokama tik uz mandruma? Tokie retoriniai klausimai biggrin.gif
Aisku, jeigu zmogus tikrai planuoja investuoti i fotika ne tik pinigus bet ir LAIKA, veidrodis yra way to go smile.gif

Na, žinok ir nepatyrus atpažindavau biggrin.gif Anei jokio neturėjau patyrimo, bet kur veidrodis matyti.
O tie visi retoriniai klausimai kalbėti ir apkalbeti, - veidrodį perka, nes yra įsitikinę, kad nuotraukos bet kokiais atvejais bus geresnės, kompaktinį su dideliu zūmu, todėl, kad atrodo mandrai ir neva bus viskas geriau, na, tuo tiki, nors yra mobiliakų, kurie fotkina už tokius žyyymiai geriau. Išvis bet kam yra gerai turėt muilinę-mobiliaką biggrin.gif Bet gerų, su sveikom kainom nedaug, reikia labai rinktis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 15 birželio 2012 - 06:44
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 17:11)

Reiskia pas jus blogas regėjimas smile.gif

Lyginant su muilinėmis, veidrodinių nuotraukose bus mažiau triuksmo, siauresnė ryškumo zona (dėl didesnio sensoriaus).

Taip pat autofokusas pas veidrodinius greitesnis - galėsite nufotografuoti tai, ko su muiline nufotografuoti galbūt išvis nepavyks.

Ir bent jau man veidrodiniai turi milžiniška privalumą tame, kad pas juos yra normalus optinis vaizdo ieškiklis. Galutiniame rezultate to ieskiklio, aisku, nesimato, bet fotografuoti tai žymiai patogiau.
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 23:26)

man atrodo, kad ta mandrumo mada praejo jau pries keleta metu. Dabar veidrodiniu fotiku tikrai nepasipuikuosi. Zmones perka veidrodi todel, kad jie mano, kad veidrodis fotkina geriau. Mano kuklia nuomone, jie yra teisus.
hm, na aisku, ziurint su kuo lyginant, nes jei su kokiu sony nex, tai tampa nevisai tiesa biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 15 birželio 2012 - 11:08