Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

nu va esu baisiai pikta, grizo vyras is komandiruotes ir nupirko si http://www.fotofabri...DSC-HX200V.html
jau taip nervas ima, gal ir su juo iseis isgauti grazias foto, tarkim, kai nori gauti centre koki objekta, o kiti lieka blankus, as taip norejau gero fotiko pagrinde del sio dalyko..
o db verkt norisi, norejosi padaryti graziu mergytes nuotrauku verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 06 15, 17:11)
nu va esu baisiai pikta, grizo vyras is komandiruotes ir nupirko si http://www.fotofabri...DSC-HX200V.html
jau taip nervas ima, gal ir su juo iseis isgauti grazias foto, tarkim, kai nori gauti centre koki objekta, o kiti lieka blankus, as taip norejau gero fotiko pagrinde del sio dalyko..
o db verkt norisi, norejosi padaryti graziu mergytes nuotrauku verysad.gif

nepavydziu tavo vyrui, dabar tai jis atsiims biggrin.gif
tas objektas nebutinai turi buti centre. Su siuo gali pasidaryt toki eksperimenta - fotkink koki daikta is labai arti, ir ziurek kaip atrodo fonas. Pamatysi, kad principas veikia ir su siuo. Bet fotkinant zmones nelabai uztenka to efekto...
Vienintelis dalykas, ka galima patarti, fotkinti kuo daugiau izuminus ir kuo labiau atverta diafragma (f/2.8 ar kiek ten minimaliai gali but).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 15 birželio 2012 - 16:41
tai va, nesikalbam db biggrin.gif
reiks pabandyti pazaisti su juo gal kas iseis smile.gif
o ka reiskia "kuo labiau atverta diafragma "?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane perliuke: 15 birželio 2012 - 18:10
Aciu pasisakiusiems 4u.gif
QUOTE(chiquitka @ 2012 06 14, 16:11)
Iskilo klausimas - o kuom naudojant tik Auto rezima veidrodinukas geresnis uz kito formato fotikus?
Pastebejau tendencija, kad dabar visi persimeta ant veidrodinuku ir toliau fotkina Auto, neisnaudodami net 30% veidrodinuko galimybiu - skirtumu tarp muilines ir veidrodinuko Auto rezimu padarytu nuotrauku as pavyzdziui nematau g.gif
Daznas, kiek pastebejau (is pazystamu) lieka nusivyles, kad fotikas veidrodinis - o super-mega-fantastisku nuotrauku taip ir nera. O pakankamai nemaza griozda reik tampyti su savim, norint kazka nufotkint, taip ir lieka fotikas namie, o nuotraukos Iphonais daromos (neprastesnes kokybes, negu Auto rezimu fotike).
Tai ar tikrai reikalingas zmogui, kuris nezada pakankamai nemazai laiko skirti technikos, teorijos, kompozicijos pazinimui ir studijavimui, veidrodinis fotoaparatas? Ar tai tik "mados" reikalas?
Tik neuzmetikit stipriai tapkem  biggrin.gif

tai as dabar sprendziu ta dilema....jei isigysiu veidrodi, ar turesiu laiko jo dometis rolleyes.gif
Atsakyti
Bent issiaskinau, kad pas mane blogai su regejimu biggrin.gif
Luga, linkiu priimti teisinga sau sprendima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 06 15, 18:08)
tai va, nesikalbam db biggrin.gif
reiks pabandyti pazaisti su juo gal kas iseis smile.gif
o ka reiskia "kuo labiau atverta diafragma "?

Tai reiskia, kad reikia mokytis fotografavimo pradmenu 4u.gif Kad ir fotografijos pradziamokslyje, kuris yra siame forume. Ten viska ir suzinosi, o jei dar ir namu darbus padarysi, tai ir praktiskai suprasi, kas ir kaip. O tai, patikek, yra daug geriau negu kazkur paklausus gauti gatava atsakyma.

O ant vyro taip smarkiai pykti tikrai nera reikalo mirksiukas.gif Fotoaparatas labai ir labai neblogas, ir kiek pasimokiusi tikrai galesi padaryti su juo ne blogesniu nuotrauku nei su pigiu veidrodinuku. Net ir kalbant apie "kuo placiau atverta diafragma" - kas turi veidrodinuka su kitiniu objektyvu, apie f/2.8 gali tik pasvajoti, o tavo fotike yra. Prie tokios diafragmos nuotraukos su sulietu fonu - tikrai ne problema smile.gif

Zodziu, liaukis pykti, eik fotografuot mirksiukas.gif

QUOTE(luga @ 2012 06 15, 18:33)
tai as dabar sprendziu ta dilema....jei isigysiu veidrodi, ar turesiu laiko jo dometis  rolleyes.gif

Jei labai abejoji, tai gal tiesiog pasirink pradziai pigesni veidrodinuka, senesnio modelio, gal ir naudota, jei geros bukles - kainuos maziau, ir galesi ramiai sau issiaiskinti, ar turi noro ir laiko dometis fotografija. Jei pajusi, kad susidomejimas yra, pamazu ismoksi fotografuoti, o tada jau galesi geresni veidrodinuka isigyti, kai jau zinosi, kokio tau reikia. Ir fiksa (arba du mirksiukas.gif) - velgi kai jau zinosi, kad tau jo reikia smile.gif

QUOTE(chiquitka @ 2012 06 15, 20:19)
Bent issiaskinau, kad pas mane blogai su regejimu biggrin.gif

4u.gif biggrin.gif O tu neturejai muilines pries isigydama veidrodinuka? As kadangi daug metu turejau hibridinuka, tai dabar kai ziuriu i nuotraukas, man skirtumas tikrai akivaizdus. Ir netgi su naujaja muiline darytos nuotraukos (kartais ja naudojam kelionese) akivaizdziai skiriasi nuo veidrodinuko, nors net sunku kartais konkreciai ivardinti, kame tas skirtumas. Bet kad yra, tai faktas. Ir atgal grizti jau niekaip nesinoretu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 15 birželio 2012 - 21:28
Anyway - esme ne fotikas, o fotografas. Jei tiksliai zinai kaip ir kodel isaugai is esamos muilines - ieskai kitos muilines ar veidrodinio... O siaip - galima daryti tokias fotkes su iPhonu ar kitu telefonu, kad galvosi - kuriu galu tau fotikas...
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 06 15, 17:11)

Jei pirko internetu, tai per 7 dienas galima grąžinti pirkinį smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 15, 21:56)
Net ir kalbant apie "kuo placiau atverta diafragma" - kas turi veidrodinuka su kitiniu objektyvu, apie f/2.8 gali tik pasvajoti, o tavo fotike yra. Prie tokios diafragmos nuotraukos su sulietu fonu - tikrai ne problema  smile.gif

Būsiu žiaurus, bet teisingas...

Visų pirma, tas DSC-HX200V turi objektyvą su kintančia maksimalia diafragma. f/2.8 ten yra tik plačiajame gale. Zūminant ji sumažės iki f/5.6.

Kitas dalykas, deja, bet net ir su f/2.8, tokia mažo sensoriaus muilinė siauros ryškumo juostos nelabai padarys (aišku, išskyrus makro). Pas mane telefone f/2.4, bet tai išgauti siauros ryškumo zonos visai nepadeda...
Papildyta:
QUOTE(BN @ 2012 06 15, 23:29)
O siaip - galima daryti tokias fotkes su iPhonu ar kitu telefonu, kad galvosi - kuriu galu tau fotikas...

Tai aš ir sakau, kad nafig tos muilinės, ypač tokios didelės, perki šiuolaikinį išmanųjį telefoną vietoj jos ir baigta.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2012 06 16, 02:13)
Visų pirma, tas DSC-HX200V turi objektyvą su kintančia maksimalia diafragma. f/2.8 ten yra tik plačiajame gale. Zūminant ji sumažės iki f/5.6.

Kitas dalykas, deja, bet net ir su f/2.8, tokia mažo sensoriaus muilinė siauros ryškumo juostos nelabai padarys (aišku, išskyrus makro). Pas mane telefone f/2.4, bet tai išgauti siauros ryškumo zonos visai nepadeda...

Nu ka zinau, pasiziurejau internete nuotrauku pavyzdzius, darytus su situo fotiku background defocus rezimu - prie f/4 visai normaliai fonas sulietas... Zumint maksimaliai irgi nebutina, jei taip jau norisi butent tokio tipo nuotraukos. Zodziu, normalus tas fotikas, ir nuotraukos normalios (velgi ziurint i pavyzdzius internete). Bet jei labai norisi veidrodinuko, tai gal tikrai dar galima pirkini grazinti (net ir parduotuvej perkant, juk irgi paprastai buna kazkoks grazinimo terminas?) - juolab kaina tikrai didoka kaip uz pagerinta muiline. Vienintelis rimtas sio fotoaparato trukumas, mano akim ziurint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 16, 11:58)
Nu ka zinau, pasiziurejau internete nuotrauku pavyzdzius, darytus su situo fotiku background defocus rezimu - prie f/4 visai normaliai fonas sulietas... Zumint maksimaliai irgi nebutina, jei taip jau norisi butent tokio tipo nuotraukos. Zodziu, normalus tas fotikas, ir nuotraukos normalios (velgi ziurint i pavyzdzius internete). Bet jei labai norisi veidrodinuko, tai gal tikrai dar galima pirkini grazinti (net ir parduotuvej perkant, juk irgi paprastai buna kazkoks grazinimo terminas?) - juolab kaina tikrai didoka kaip uz pagerinta muiline. Vienintelis rimtas sio fotoaparato trukumas, mano akim ziurint  mirksiukas.gif

excuses, excuses, excuses.
tas defocus tai sintetinis daiktas, turbut kazkiek jis veikia, kitaip nedetu jo, idomu butu paziuret jo real life performansa.
Beje, ar patikdavo tau nuotraukos ant crop vidrodinuko, uzkelus iso iki ~800? O jei tai geriausia, ka fotikas sugeba?
Kam FF buvo reikalingas, jei viskas normoj? smile.gif gal reikejo i muiline upgreidintis, su background defocus biggrin.gif superzoomas, geriau negu taviske sigma - 800 mm ekvivalentas ar kiek ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 06 17, 14:15)
Beje, ar patikdavo tau nuotraukos ant crop vidrodinuko, uzkelus iso iki ~800? O jei tai geriausia, ka fotikas sugeba?
Kam FF buvo reikalingas, jei viskas normoj? smile.gif gal reikejo i muiline upgreidintis, su background defocus biggrin.gif superzoomas, geriau negu taviske sigma - 800 mm ekvivalentas ar kiek ten smile.gif

Nelabai suprantu, apie ka kalbam. As gi nesakiau, kad muiline geriau uz veidrodini. Man tik atrodo, kad nebutina iskart imti geriausia fotoaparata ir kad tos kai kuriu taip nuvertinamos muilines irgi nera tokios jau blogos, ypac jei zmogus neketina iskart rimtai fotografija dometis.

Kalbant apie mano kuklia persona - as gal 8 metus su muiline fotografavau (hibridinuku), esme ismokau butent tada, fokusavimo ir panasios problemos seniai nebekankina. Kai supratau, kad isaugau is muilines, isigijau veidrodini. Su ISO 800 jis, beje, tvarkosi gana normaliai. O ff man tikrai dar nereikejo, bet gavau - dziaugiuosi. Nors nemanau, kad pradejau geriau fotografuoti del to, kad turiu ff. Ne tame geros nuotraukos esme, nors kai kuriu cia pasiklausius, tai tik techniniai parametrai viska lemia.

Be to, tiems, kas cia klausineja, koki fotika pirkti, dazniausiai dar labai toli iki to lygio, kai ima rupeti sensoriaus dydis, ISO ir panasus dalykai. Tai kam tu jiems kaskart tuos veidrodinukus siulai, nesuprantu? Kad paskui galetu visiems skustis - va, nusipirkau veidrodini, o nuotraukos vis tiek sh...? Nes mano kukliom ziniom, didesnei pusei butent taip ir nutinka, butent del to, kad isigijo kazka per daug sudetingo, su kuo nemoka elgtis ir ko jiems visai nereikejo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 06 17, 16:48)
Nelabai suprantu, apie ka kalbam. As gi nesakiau, kad muiline geriau uz veidrodini. Man tik atrodo, kad nebutina iskart imti geriausia fotoaparata ir kad tos kai kuriu taip nuvertinamos muilines irgi nera tokios jau blogos, ypac jei zmogus neketina iskart rimtai fotografija dometis.

Kalbant apie mano kuklia persona - as gal 8 metus su muiline fotografavau (hibridinuku), esme ismokau butent tada, fokusavimo ir panasios problemos seniai nebekankina. Kai supratau, kad isaugau is muilines, isigijau veidrodini. Su ISO 800 jis, beje, tvarkosi gana normaliai. O ff man tikrai dar nereikejo, bet gavau - dziaugiuosi. Nors nemanau, kad pradejau geriau fotografuoti del to, kad turiu ff. Ne tame geros nuotraukos esme, nors kai kuriu cia pasiklausius, tai tik techniniai parametrai viska lemia.

Be to, tiems, kas cia klausineja, koki fotika pirkti, dazniausiai dar labai toli iki to lygio, kai ima rupeti sensoriaus dydis, ISO ir panasus dalykai. Tai kam tu jiems kaskart tuos veidrodinukus siulai, nesuprantu? Kad paskui galetu visiems skustis - va, nusipirkau veidrodini, o nuotraukos vis tiek sh...? Nes mano kukliom ziniom, didesnei pusei butent taip ir nutinka, butent del to, kad isigijo kazka per daug sudetingo, su kuo nemoka elgtis ir ko jiems visai nereikejo rolleyes.gif

kai renkiesi aparata, tai yra technika ir nieko daugiau. Ir tu sakyk ka nori, bet renkiesi tik del techniniu parametru. I techninius parametrus ieina ir optika (na, fizini sensoriaus dydi priskirkim optikai), kaip ir siuo atveju - zmogus nori paportretinti ir nori gauti bokeh. Manau siulyti veidrodi yra kur kas protingiau, negu kazkoki defocus background.
Jei su iso800 tvarkesi jis nromaliai, tai kodel visgi varginaisi ir sukiodavai ji bei stengdavaisi fotkinti su iso100? nes islaikymo neuztekdavo? Juk nuo to nuotrauka nepagereja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 17 birželio 2012 - 16:47