Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

va su vienu zmogum kalbejau konsultavausi tai pasiule vietoj fuji Nikon L810. tai kolkas lieku ties situ variantu. robobebras kokie nuomone apie sita? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzzia @ 2012 07 18, 18:30)
va su vienu zmogum kalbejau konsultavausi tai pasiule vietoj fuji Nikon L810. tai kolkas lieku      ties situ variantu. robobebras kokie nuomone apie sita? blush2.gif

nzn zinok. tiesiog apsispresk, ar tau reikia super zumo. Jei nereikia, tai nepirk tokio gargaro ir nusipirk kisenini fotika.
Atsakyti
Planuoju pirkt Pentax K-5, nors protas sako kad turėčiau rinktis iš Canon ar Nikon, bet širdžiai mielesnis Pentax'as.
Norėjau pasikonsultuot dėl objektyvo, kaip suprantu, kur komplektuojami prie fotiko objektyvai nieko verti 18-55mm WR + 50-200mm WR, gal galėtumėt patarti kokį geresnį objektyvą pasirinkti vietoj šitų? Norėčiau, kad jis būtų kol kas be fixo, galbūt ateityje kai įgusiu su šituo fotiku, tada ir pasirinksiu fiksą. Kad komplekto kaina būtų apie 3.500 Lt
Atsakyti
Žinok aš kaip K5 turėtoja siūlau tau 50 sigmos 1.4 tongue.gif

Taigi tie nefiksuoto židinio labai brangūs, jei nori gražiau. Tu su juo viską nusifotografuosi.

Na, bet tavo teisė rinktis 4u.gif
Atsakyti
Beje, už kelių savaičių aš 50-uką (sigma 1.4) Pentaxui pardavinėsiu (po truputį pereinu ant kito), o kadangi reikia Pentaxo su platesniu kampu, tai ieškau 30 mm sigmos 1.4 pentaxui.

Galiu ir keisti 4u.gif
Atsakyti
Galvoju isigyti išorinę blykstę Pentax K 10D. Gal patartumete, kokia išsirinkti?
Atsakyti
Gal kas turite ir norite parduoti nebeskaitoma knyga "Fotografo akis" ???
Atsakyti
sveiki:)
norejau paklausti kuris butu geriausias objektyvas sony 50mm f1.4, sony 50mm f1.8 ar sony 35mm f1.8?
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2012 07 20, 08:48)
sveiki:)
norejau paklausti kuris butu geriausias objektyvas sony 50mm f1.4, sony 50mm f1.8 ar sony 35mm f1.8?

Mano galva, tokio gėrio kaip geriausias objektyvas iš viso nėra, fotografai nuolatos sprendžia dilemas "būti ar nebūti". Gali būti geras fotografas, tačiau ne objektyvas wink.gif
Iš Jūsų nurodytų trijų objektyvų, rinkčiausi pagal tai, ką ketinu fotografuoti dažniausiai. Tai padėtų apsispręsti dėl židinio nuotolio, nes niekas geriau už Jus nepasakys, ar Jums reikia 50mm, ar 35mm...

Dėl diafragmos: ne visada atviresnė diafragma yra privalumas, vėlgi, priklauso nuo to, ką fotografuosite, ko fotografuodama siekiate. Atviresnės diafragmos labui kartais tenka aukoti ryškumą, kontrastą, tačiau dažniausiai mažesnė diafragma yra privalumas, aišku tai atsispindi ir kainoje.

Aš rinkčiausi 50mm 1.4, jis universaliausias iš trijų nurodytų, turi atviresnę diafragmą.
Beje, gerą mintį temoje pateikė fasion149 - galima išsinuomoti dienelei kitai pasižaidimams wink.gif

P.S. Dėl mano šioje temoje užduoto analogiško klausimo: pasirinkau 1.4 fiksą ir nusprendžiau pamėginti close-up filtrą, taip vienu šūviu mėginsiu šaudyt du zuikius. Aišku, macro lense neatstos close-up filtriuko, užtat kaip pradedanti mėgėja turėsiu šviesų stiklą ir filtrą macro bandymams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velnio advokatė: 20 liepos 2012 - 17:00
QUOTE(Velnio advokatė @ 2012 07 20, 17:56)
Aš rinkčiausi 50mm 1.4, jis universaliausias iš trijų nurodytų, turi atviresnę diafragmą.

Nesutinku. Universaliusias ant APS-C matricos iš šitų būtų 35mm. 50mm daugeliu atvejų būtų per siauras. Portretams, aišku, 50mm geriau.

Tad čia tikrai tik fotografui spręsti ko jam reikia. Jei man būtų tokia dilema, tai imčiau 35mm.
Atsakyti
Visai nieko puslapiukas, gal kam bus aktualu:

http://www.mikasbink...iai/dslr/review
Atsakyti
fotolama, tikriausiai taip, 35mm universalesnis, aš taip svajojau apie savąjį 50-tuką, kad jis man automatiškai dabar pats pačiausiais pasidarė biggrin.gif Taip, garbane perliuke, pradėkit nuo klausimo sau: "ką ketinu fotografuoti", tuomet bus paprasčiau wink.gif

fasion149, super puslapiukas, galėtų daugiau tokių entuziastų būti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velnio advokatė: 21 liepos 2012 - 13:36