Įkraunama...
Įkraunama...

** Šiauliečiai statosi svajonių namus **

QUOTE(Vyriukas @ 2011 10 13, 15:11)
Mes ir vėl pas mus smile.gif

Primečiau sau samatą pamatams. Kažkaip tikėjausi kad bus pigiau. Žodžiu prašau pasižiūrėt ir tart žodį ką manot, kurioj vietoj nesamonė, kur dar galima būtų sutaupyt?

Ar per metus betonas tiek pabrango? - buvo po 180Lt/kub.m.
Ar gruntas leidžia daryti tik 1,3m polius g.gif

Ir kam reikalingi klijai polistirolui - dedam iš karto į klojinius ir užpilam betoną.
Mažiau reikės lentų. Tik paviršių reikia pašiaušti, nes prie ekstrudinio betonas nelabai kimba.
Papildyta:
QUOTE(Vyriukas @ 2011 10 13, 19:45)
Kiek suprantu nuo samatos numest niekos nesigaus, o tik pridėt  blink.gif
Apie nužymėjimą kažkaip nepagalvojau.

Gal kas isivaizduojat kiek pigiau butų vietoje maišyt betoną poliams?

Reiks primest ir linijinių pamatų kainą kad ramiau būtų smile.gif

Tai esminių klaidų samatoj nėra?

P.S. esu statęs smėlio bobas, kol dar į mokyklą nėjau  biggrin.gif

Numesti visada sunkiau. Rankomis maišant tokios kokybės betono negausit. Nes betono centrai naudoja tam tikros frakcijos žvyrą ir skaldą. 20 kub.m betono prieš metus iš "Betono centro" kainavo 3600Lt su PVM + atvežimas. Tik reikia eiti ir derėtis - visur ir visada galima sutarti geresnę kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo V22: 13 spalio 2011 - 22:14
QUOTE(V22 @ 2011 10 13, 23:20)
Ar gruntas leidžia daryti tik 1,3m polius  g.gif

Ir kam reikalingi klijai polistirolui - dedam iš karto į klojinius ir užpilam betoną.
Mažiau reikės lentų. Tik paviršių reikia pašiaušti, nes prie ekstrudinio betonas nelabai kimba.
Papildyta:
Numesti visada sunkiau. Rankomis maišant tokios kokybės betono negausit. Nes betono centrai naudoja tam tikros frakcijos žvyrą ir skaldą. 20 kub.m betono prieš metus iš "Betono centro" kainavo 3600Lt su PVM + atvežimas.  Tik reikia eiti ir derėtis - visur ir visada galima sutarti geresnę kainą.

Na jo,zmogus su betono kaina uzlenke cia.. Seip neseniai betonas be pvm kainavo apie 190 litu .Saustoj.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 10 13, 22:44)
Na jo,zmogus su betono kaina uzlenke cia.. Seip neseniai betonas be pvm kainavo apie 190 litu .Saustoj.

Jo saustoje tokia kaina, bet atsiliepimai apie juos ne kokie...
Betono centre ir dabar 20 kub. su PVM ir atvezimu kainuoja 3600 lt. Jau su 25 proc. nuolaida. Tik marke jei nemeluosiu 200... g.gif
Atsakyti
Betono kainą net gi su akcija nusižiūrėjau iš betono centro
http://www.betonocentras.lt/lt/akcijos

Pas veteranę samotoj irgi matau kad betonas 150Lt už kūbą.

Kas taip pigiai prekiauja?

Man tokia kaina patinka smile.gif

P.S. žemė pas mane - molis. Pamatas gaunasi 1.9m (su poliais ir rostverku)

Kiek suprantu nepatiko kad polio gylis permažas?
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2011 10 14, 08:19)

Po 200 uz kuba betonas gaunasi. Normaliai. Man irgi butu idomu suzinoti kur po 150 uz kuba prekiauja bigsmile.gif
Atsakyti
Na va. Samata jau gražesnė paskaičiavus su optimistine betono kainą ir ekstrudiniu polistirolu rostverke (mažiau lentų "apalubkei")

user posted image

Veterane! Kiek pas tave bėginių metrų pamatas?
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2011 10 13, 18:45)
Kiek suprantu nuo samatos numest niekos nesigaus, o tik pridėt  blink.gif
Apie nužymėjimą kažkaip nepagalvojau.

Gal kas isivaizduojat kiek pigiau butų vietoje maišyt betoną poliams?

Reiks primest ir linijinių pamatų kainą kad ramiau būtų smile.gif

Tai esminių klaidų samatoj nėra?

P.S. esu statęs smėlio bobas, kol dar į mokyklą nėjau  biggrin.gif

O betonas nebekainuoja 180Lt. na nebent jus priskaiciavo i ta pati jau ir mokesti uz technikos sugaista laika, kas irgi kainuoja.

Del maisymo vietoje tai poliams butu imanoma, taciau aisku laiko uzims daug daugiau.
Pakankamai pukiai skaiciuojate tai ir bandykite sudelioti cemento santyki su GERU zvyru.
Aiksu su betono marke nenusimazinkite, juk sau tikriausiai statote.

Na linijiniai turetu iseiti brangiau del daugiau medziagu g.gif
Papildyta:
QUOTE(dairina @ 2011 10 13, 19:17)
O as bandziau net naujus sukurt  ax.gif , bet kadangi neprofe neisejo  lotuliukas.gif
Labai sauniai suskaiciuota, +300 asiu nuemimas. Zojux o koki kieki veza uz 350 Lt/

Man veze zenklokai pigiau nei 350Lt ir turejo buti 18m3. Reikai tartis kiekvienam atskirai, nes nuo vietos priklauso.
Atsakyti
Sveiki, o gal zinote kur galima grunta pigiai nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(veterane @ 2011 10 13, 19:21)
gal zinot kur siauliuose issinuomoti fiskara, kiek skambinom kam tai arba dabar negali ar dar kazkas, siauliuose isvis beveik nieko neradau  unsure.gif

taip pat noriu parodyti savo pamatu samata, gal kas kokiu pastebejimu:
user posted image

user posted image

Siaip tai nustebau, kad kainos jei dar su PVM nera ispustos, nes kaip suprantu tai kazkokia imonele tai turetu daryti. Kazkur kazkiek po biskuti uzdeta, bet nebaisiai, aisku darbas ne savo tai kainuoja.
Gal biskuti perziurekite Geodezininku kainas, nes man atrodo, kad biskuti ten daug priskaiciavo, nors gal...netiksliai atsmenu kiek pats mokejau, tik zinau kad sklypo ribu vieno tasko matavimas 25Lt kainuoja.

O kodel desite akmenis i pamata ir ar betona pirks is mazgo ar maisys patys?
Papildyta:
QUOTE(Mistika... @ 2011 10 13, 20:34)
Na rankiniu budu maisyti betona nelabai protinga, nes:1 ilgai uztruks darbas  2 betonas manau netolygiai stings  3 sutaupyta suma nera tokia zymi, kad vertetu taip kankintis!  tongue.gif  Kas del linijiniu, tai statybininkai sake, kad jie siek tiek brangiau iseina. As tai samatoje pasigedau darbu kainos. Nebent planuoji viska pats darytis. Bet jei gyvenime tik smelio bobas tesi states, tuomet tau prireiks dideles sekmes  mirksiukas.gif

Na man staciusiam tik smelio bobas o vaikysteje tik kaime kazka meistravus uzteko sekmes savo pamatams suresti. Aisku 2 karta pasidaryciau idealius ir daug reiciau.
Atsakyti
o man paprasciau atrodo nusipirkt pamatinius blokus ir greit tuos pamatus susimest mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(V22 @ 2011 10 13, 22:20)
Ar gruntas leidžia daryti tik 1,3m polius  g.gif

Papildyta:
Numesti visada sunkiau. Rankomis maišant tokios kokybės betono negausit. Nes betono centrai naudoja tam tikros frakcijos žvyrą ir skaldą. 20 kub.m betono prieš metus iš "Betono centro" kainavo 3600Lt su PVM + atvežimas.  Tik reikia eiti ir derėtis - visur ir visada galima sutarti geresnę kainą.

Cia bajeris buvo del polistirolo kibimo prie betono, cia kokiam laikui ar sau nori pachalturinti. Tik nepradekite irodineti, kad ten besmertnai prilimpa, dar ypac EPX...
Cia kad to nebutu diskusiju del to kodel polirtirola net ir chalturscikai neklijuoja su betono misiniu, kuris 2 kartus pigesnis nei specialus polistirolo klijai.

Ir kaip suprasti maziau reikes lentu? Tai kur, kaip ir ant ko laikysis ir kabes EPX.

Del "rimtesnio" pacio betono is mazgo jei neprichimicija sutinku drinks_cheers.gif

O cia su kuom ir kaip veza betona po 20m3? Ar cia bendra kieki pasakete?
Papildyta:
QUOTE(jova @ 2011 10 14, 08:54)
o man paprasciau atrodo nusipirkt pamatinius blokus ir greit tuos pamatus susimest  mirksiukas.gif

Apie juos nemaciau, bet ten irgi reikia kalkuliacijos. Kasko mazai kas su jai pamatus darosi, nes gali buti kad nelabai ir pigiau, o ir manau del savo fiksuotu gabaritu ir ismatavimu ne visiems pamatams pritaikomi.
Papildyta:
QUOTE(Vyriukas @ 2011 10 14, 07:19)

Siulyciau atprasti ziureti i ta pavadinima AKCIJA, nes is jos daznai tebuta tik atrakcija, o atkreipti demesi i galutine kaina ir tarimasi ypac tokiuose mazguose vietoje.

Tai kaip minejau ji tikraisiai ji masys rankomis.
Papildyta:
QUOTE(Vyriukas @ 2011 10 14, 07:46)
Na va. Samata jau gražesnė paskaičiavus su optimistine betono kainą ir ekstrudiniu polistirolu rostverke (mažiau lentų "apalubkei")

Kam tu ta samata braukai po kiekvieno komentaro. Ir ar tau ta samata esme ir poto su ja eisi tikslios sumos issimusti ir remeju lotuliukas.gif mirksiukas.gif Preliminiai jau gavai labai artima suma jei tikslus matavimai, tai jau laikas planuotis darbus thumbup.gif
As irgi pradioje zaidziau su preliminariais skaiciavimais, bet jei nepatyres, tai labai daug ka praleidi (nors tu labai tiksliai viska ivertinai) ir visada buna per mazai. Aisku ziema nera ka veikti, bet tada reikia leisti laika medziagu pasirinkimo analizei ir kainu issimusinejimui.
Papildyta:
QUOTE(jeliva @ 2011 10 14, 08:39)
Sveiki, o gal zinote kur galima grunta pigiai nusipirkti?

Ekontaktas ir periodinis skambinejimas visoms galincios ji vezti ir dirbancioms toki darba imonelems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zojux: 14 spalio 2011 - 09:00
Įkelių anksčiau apkalbėtas romanetes į rūbinę, ką manote dėl praktiškumo, ar bus patogu traukinėti?
user posted image

Papildyta:
O gal jos tik dėl vaizdo ir niekada netraukinėjamos?
Atsakyti