Įkraunama...
Įkraunama...

Matematika

QUOTE(Ingaja @ 2012 03 03, 09:08)
Pons Pranai turiu klausimuka  blush2.gif Kur Jus matematinius tekstus renkat? Cia akivaizdziai ne Wordas  ax.gif Paziurejau tas nuorodas, Jus juos komandomis aprasinejat, kad gaut pvz integrala  g.gif

Viskas paremta LaTeX.

Aš asmeniškai nevengiu generuot rankiniu būdu (o šiaip nuorodoje minimi šiuo metu populiarūs redaktoriai), juolab kai pažangesniuose užsienio matematikos forumuose parašius \int{dx}=x+C ar S=\pi{R^2} automatiškai rodomos atitinkamai integralo ar skritulio ploto išraiškos.

Čia aišku reikia papildomai viską įkelt paveikslėlio pavidalu ir tikėtis, kad tą paveikslėlį lankytojos(-ai) ilgą laiką matys be sutrikimų (tarp kitko, vien priešpaskutiniame puslapyje jau matau, kad vienas paveikslėlis neberodo gyvybės ženklų unsure.gif ).

Tuo tarpu šitą parašiau su "Word" ir apdorojau su "Photoshop". Kaip ir nėra skirtumo (neskaitant kvailo dydžio) g.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dėdė Pranas: 03 kovo 2012 - 12:47
QUOTE(Dėdė Pranas @ 2012 03 03, 12:43)
Viskas paremta LaTeX.

Aš asmeniškai nevengiu generuot rankiniu būdu (o šiaip nuorodoje minimi šiuo metu populiarūs redaktoriai), juolab kai pažangesniuose užsienio matematikos forumuose parašius \int{dx}=x+C ar S=\pi{R^2} automatiškai rodomos atitinkamai integralo ar skritulio ploto išraiškos.

Čia aišku reikia papildomai viską įkelt paveikslėlio pavidalu ir tikėtis, kad tą paveikslėlį lankytojos(-ai) ilgą laiką matys be sutrikimų (tarp kitko, vien priešpaskutiniame puslapyje jau matau, kad vienas paveikslėlis neberodo gyvybės ženklų unsure.gif ).

Tuo tarpu šitą parašiau su "Word" ir apdorojau su "Photoshop". Kaip ir nėra skirtumo (neskaitant kvailo dydžio) g.gif  4u.gif
user posted image

aciu aciuks.gif viska supratau cool.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu labai viena svarbu klausima del statistinio duomenu apdorojimo, labai tikiuosi, kad padesit isspresit dilema ar teisingai skaiciuoju, nes vis nerimas kankina smile.gif

tarkim yra tokie skaiciai: 24, 16, 22, 20, 19, kokiu paprasciausiu budu per Excel programa galeciau paskaiciuoti siu skaiciu vidurki su paklaida?
As darau taip: apskaiciuoju vidurki ir standartini nuokrypi siems skaiciams, o norint paskaiciuoti paklaida naudoju Excel funkcija CONFIDENCE (kai patikimumas 0,05), gaunu vidurki 20,2 ± 2,7. Ar teisingai skaiciuoju ?

Atsakyti
Sveiki, Dede Pranai,
Man nerodo a dalies uzdavinio foto sad.gif

...
a ) ieškomo intervalo vidurio taškas 0.25
user posted image
b ) ieškomo intervalo vidurio taškas 0.5
user posted image
[/quote]
Atsakyti
Ieškau matematikos mokytojo 10 klasei. Vieta - Vilnius. Rašykite į a.ž.
Atsakyti
QUOTE(Kumute Metute @ 2012 03 07, 19:49)
Sveiki, Dede Pranai,
Man nerodo a dalies uzdavinio foto sad.gif

Laba diena, Kumute Metute 4u.gif
Tai jau tikrai, kad nerodo sad.gif

user posted image

Jei pertvarkymai nėra akivaizdūs remiantis Vijeto dėsningumais ( http://lt.wikipedia..../Vijeto_teorema žr. pavyzdį), 2-ojo laipsnio polinomo lygtį tektų spręsti pasitelkiant diskriminantą ar alternatyvią metodiką.
Aktualus ir logaritmo savybių žinojimas http://en.wikipedia.org/wiki/Logarithm .
Atsakyti
Sveiki visi, skubiai reikia pagalbos,jei kas galit padėkit, nes man tie vektoriai nlb sekas nors tu ką..
Pirmas uždavinukas..
1. ABCDAA1B1C1D1-stačiakampis gretasienis , A1B1 (vektorius ) =a, A1A(vektorius=b, A1D1(vektorius)=c
a) Išreikškite vektorius A1C1, AD1 ir B1D vektoriais a,b,c
b)Apskaičiuokite vektoriaus NA ilgį ,jei l a l= 16 сm б l c l= 15 cm , o N -atkarpos CD vidurio taškas..

aš galvoju ,kad tam a) A1С1=a+c
Atsakyti
QUOTE(leguska @ 2012 03 11, 13:45)
Sveiki visi, skubiai reikia pagalbos,jei kas galit padėkit, nes man tie vektoriai nlb sekas nors tu ką..
Pirmas uždavinukas..
1. ABCDAA1B1C1D1-stačiakampis gretasienis , A1B1 (vektorius ) =a, A1A(vektorius=b, A1D1(vektorius)=c
a) Išreikškite vektorius A1C1, AD1 ir B1D vektoriais a,b,c
b)Apskaičiuokite vektoriaus NA ilgį ,jei  l a l= 16 сm б  l c l= 15 cm , o N -atkarpos CD vidurio taškas..

aš galvoju ,kad tam a) A1С1=a+c

Sveiki 4u.gif

Stačiakampio gretasienio savybės tiesiogiai lemia šių sąryšių egzistavimą (jei neaišku, galima įsivaizduoti degtukų dėžutę ar panašų primityvų objektą bei priskirti jam menamas viršūnes):
user posted image

a) Deramai įvertinus pradines sąlygas ši uždavinio dalis tampa triviali. Kelios fundamentalios Euklido erdvės vektorių sąvybes:
user posted image
Dažniausiai darau prielaidą, kad skaitytojos(-ai) supranta mano išsakomas mintis, todėl galutinio atsakymo šį kartą net nerašau. Jei jis vis dėlto reikalingas, galite palikti pakartotinį komentarą.

b ) Įvedus arbitrišką atskaitos sistemą ir, remiantis vektoriaus normos prasme, galima prieiti išvadą:
user posted image
Kita vertus turbūt nebūtų nusikaltimas schematiškai nusibrėžti stačiakampio gretasienio projekciją bei vadovautis Pitagoro teorema.

Gero vakaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dėdė Pranas: 11 kovo 2012 - 18:43
QUOTE(Dėdė Pranas @ 2012 03 11, 20:37)
Sveiki 4u.gif

Stačiakampio gretasienio savybės tiesiogiai lemia šių sąryšių egzistavimą (jei neaišku, galima įsivaizduoti degtukų dėžutę ar panašų primityvų objektą bei priskirti jam menamas viršūnes):
user posted image

a) Deramai įvertinus pradines sąlygas ši uždavinio dalis tampa triviali. Kelios fundamentalios Euklido erdvės vektorių sąvybes:
user posted image
Dažniausiai darau prielaidą, kad skaitytojos(-ai) supranta mano išsakomas mintis, todėl galutinio atsakymo šį kartą net nerašau. Jei jis vis dėlto reikalingas, galite palikti pakartotinį komentarą.

b ) Įvedus arbitrišką atskaitos sistemą ir, remiantis vektoriaus normos prasme, galima prieiti išvadą:
user posted image
Kita vertus turbūt nebūtų nusikaltimas schematiškai nusibrėžti stačiakampio gretasienio projekciją bei vadovautis Pitagoro teorema.

Gero vakaro.

Nu tai aš suprantu ,kad ten stačiakampy gretasieny lygios viena su kitoms kraštinėms, tai jei nesunku parašykit išreiškimą, nes noriu žinot,ar tikrai viską gerai išsireiškiau : ))) Dėkui labai : )
Atsakyti
QUOTE(leguska @ 2012 03 11, 23:30)
Nu tai aš suprantu ,kad ten stačiakampy gretasieny lygios viena su kitoms kraštinėms, tai jei nesunku parašykit išreiškimą, nes noriu žinot,ar tikrai viską gerai išsireiškiau : ))) Dėkui labai : )

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dėdė Pranas @ 2012 03 12, 01:04)

Dėkui dėkui ,viskas puikiai išėjo ,o ir tą antrą pavyko padaryt,naudojantis brėžiniu pagal pitagorą.. :DDD Pasirodo ,ne taip ir čia sunku yra,kaip iš pradžių pasirodė. biggrin.gifD
Atsakyti
Dede Pranai, padekite su matematika, neliksiu skoloje smile.gif
user posted image
Atsakyti