Įkraunama...
Įkraunama...

Matematika

aha as ir galvojau kad sukeista,bet is kur tas kaicius susimasciau...

Papildyta:
user posted image

Apskaiciuti ribas, gal atsiras kam smalsu ir sita uzdavinuka issprest 4u.gif

user posted image
o sita gauso ir kramerio metodais reikia ispresti, kramerio metodu issprendziau,o gauso vel gi nesuprantu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunkissed: 29 lapkričio 2011 - 22:13
QUOTE(egliuchiux @ 2011 11 29, 22:38)
o is kur 4 stulpelyje - matricoje ar kaip pavadinti atsirado antra eilute  0  -3  3  9  18 ??
maniau kad sukeitėte 4 eilute su antra.. bet tada ne -3 butu o -7  g.gif  blush2.gif
sorry.. man tik idomu.. noriu prisiminti  blush2.gif

Ten be reikalo taip padariau, nes tai nėra susije su sprendimo, naudojant Gauso metodą, peripetijomis. Kadangi kalba turėjo eiti išskirtinai tik apie pastarąjį būdą, siūlau nuo minėtos vietos įsivaizduoti -7 (o ne -3) - išvados ir atsakymas nuo to nepasikeis rolleyes.gif

-----

QUOTE(Sunkissed @ 2011 11 29, 22:27)
Del gauso metodo....kaip nusprendziat is kokio skaiciaus reikia dauginti,kokius veiksmus reikia atlikti ?
1 -1  1   -3
-6  1  1   -21
8 -4 -1   14

Pradžiai neabejotinai prie 2-os eilutės 6 kartus pridėti 1-ą eilutę, tada iš 3-ios eilutės 8 kartus atimti 1-ą eilutę. Ir jau bus pusė darbo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dėdė Pranas: 29 lapkričio 2011 - 23:03
QUOTE(Dėdė Pranas @ 2011 11 30, 00:00)
Ten be reikalo taip padariau, nes tai nėra susije su sprendimo, naudojant Gauso metodą, peripetijomis. Kadangi kalba turėjo eiti išskirtinai tik apie pastarąjį būdą, siūlau nuo minėtos vietos įsivaizduoti -7 (o ne -3) - išvados ir atsakymas nuo to nepasikeis rolleyes.gif

aišku kad niekas neaišku blush2.gif biggrin.gif kartais skaitydama Jūsų postus tokia buka jaučiuosi.. nors nesu biggrin.gif

jei nesunku gal pagelbėsit su tais kompleksiniais skaičiais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunkissed @ 2011 11 29, 22:55)
...
Papildyta:
user posted image
Apskaiciuti ribas, gal atsiras kam smalsu ir sita uzdavinuka issprest  4u.gif
...

Reikia dvinarį vardiklyje pakelti kvadratu. Tada ir skaitiklį, ir vardiklį padalinti iš x kvadratu.
Tai kaip ir akimirksniu duos atsakymą, turint galvoje, kad A/x ar B/(x kvadratu) yra nykstami dydžiai (čia A, B - kokie nors paprasti fiksuoti skaičiai).

-----

QUOTE(egliuchiux @ 2011 11 29, 20:56)
Ateinu ir aš su prašymu. deja matematikos nebeturiu bet vis atsiranda prašančių pagalbos.. ka galiu ta padedu bet su šitais neteko man niekur susidurti. gal kas gali išspresti?  ax.gif
user posted image

Che che, aš pamenu, kad netolimoje praeityje jums jau rašiau kelis paprastus sprendimus, susijusius su kompleksinių skaičių prasme, tai dabar jau dvejoju biggrin.gif
Šiaip pavyzdžiui pirmame tereikia sudauginti panariui ir tada vietoj (i kvadratu) parašyti (-1) - neįkvepiantis uždavinukas.
Kiti gal keliais žodžiais nepaaiškinami, bet tarkim trečias matosi mintinai pagal (Wikipedia paveikslėlis):
user posted image

Jei nepraeis noras, galėsiu rytoj vakare parašyti likusius du, nes dabar jau planuoju eiti pamiegoti, pailsėti prieš rytojų.

Gero vakaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dėdė Pranas: 29 lapkričio 2011 - 23:20
QUOTE(Dėdė Pranas @ 2011 11 30, 00:10)
Reikia dvinarį vardiklyje pakelti kvadratu. Tada ir skaitiklį, ir vardiklį padalinti iš x kvadratu.
Tai kaip ir akimirksniu duos atsakymą, turint galvoje, kad A/x ar B/(x kvadratu) yra nykstami dydžiai (čia A, B - kokie nors paprasti fiksuoti skaičiai).

oo.. ir aš supratau.. biggrin.gif ir tada atsakymas gaunasi 3/4? g.gif

tada gal mane užvesite ant kelio su c varijantu. viska išsprendžiau o va C nesumastau nuo ko pradėt g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(egliuchiux @ 2011 11 30, 00:20)
oo.. ir aš supratau.. biggrin.gif ir tada atsakymas gaunasi 3/4?  g.gif

tada gal mane užvesite ant kelio su c varijantu. viska išsprendžiau o va C nesumastau nuo ko pradėt  g.gif

user posted image

Taip, tokia ir yra ta riba.

C eilutėje galima skaitiklį bei vardiklį dalinti iš 3^x (3 pakelta x-uoju laipsniu) ir tolimesnė mąstymo logika bus analogiška.

P.S. Paredagavau ankstesnį savo komentarą.
Atsakyti

Che che, aš pamenu, kad netolimoje praeityje jums jau rašiau kelis paprastus sprendimus, susijusius su kompleksinių skaičių prasme, tai dabar jau dvejoju biggrin.gif
Šiaip pavyzdžiui pirmame tereikia sudauginti panariui ir tada vietoj (i kvadratu) parašyti (-1) - neįkvepiantis uždavinukas.
Kiti gal keliais žodžiais nepaaiškinami, bet tarkim trečias matosi mintinai pagal (Wikipedia paveikslėlis):
user posted image

Jei nepraeis noras, galėsiu rytoj vakare parašyti likusius du, nes dabar jau planuoju eiti pamiegoti, pailsėti prieš rytojų.

Gero vakaro.

taip taip.. taciau as neperkandau tu skaiciu ir preita karta draugui niekuom nepadejau biggrin.gif prisipazystu kad as visai ju nesuprantu ir nesu susidūrusi blush2.gif todel ir prasiau ne paaiskinimo o kas netingi kad išsprestu biggrin.gif lotuliukas.gif taip naglai ane biggrin.gif

o dėl ribų tai ačiū bigsmile.gif dabar supratau ta C thumbup.gif
Papildyta:
tereikia sudauginti panariui ir tada vietoj (i kvadratu) parašyti (-1) - neįkvepiantis uždavinukas.

user posted image

Gero vakaro.

hm.. sudauginau panariui ir gavau :
2/9 + 7/9i-4/9i^2

o kudie vietoj i^2 riek rasyt -1? ir ka rasyt vietoj i. ar cia su kompleksiniai skaiciais tokios taisykles? g.gif 4u.gif

man jau idomu biggrin.gif

pagal ta paveiksleli tai gaunasi (e^35i) ^ -12?? na e pakeltas 35i ir dar pakeltas -12?? smile.gif ir kas toliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dėdė Pranas @ 2011 11 30, 01:00)

-----
Pradžiai neabejotinai prie 2-os eilutės 6 kartus pridėti 1-ą eilutę, tada iš 3-ios eilutės 8 kartus atimti 1-ą eilutę. Ir jau bus pusė darbo.

padariau tuos veiksmus

gavau..

1 -1 1 |-3
0 -5 7 |-39
0 4 -9 |38

4u.gif o ka toliau...
Atsakyti
QUOTE(Sunkissed @ 2011 11 30, 01:22)
padariau tuos veiksmus
gavau..
1  -1  1  |-3
0  -5  7  |-39
0  4  -9  |38
4u.gif  o ka toliau...

Kadangi ieškote tendencijų, kurios tiktų daugeliu atvejų, galima dabar būtų elgtis pagal tradicines taisykles.
Kaip anksčiau minėjau rašydamas apie Gauso metodą: "reikia, jog žemiau 2-os eilutės 2-ame stulpelyje būtų nuliai". Taigi galite 2-ą eilutę dauginti iš nelabai elegantiško daugiklio 0,8 ir tada ją panariui pridėti prie 3-ios eilutės. Liks tam tikra prasme tokia "laiptuota" matrica ir uždavinys bus beveik išspręstas - beliks iš paprastos sistemos išrašyti nežinomųjų reikšmes 4u.gif

-----

QUOTE(egliuchiux @ 2011 11 30, 00:37)
...
hm.. sudauginau panariui ir gavau :
2/9 + 7/9i-4/9i^2
o kudie vietoj i^2 riek rasyt -1? ir ka rasyt vietoj i. ar cia su kompleksiniai skaiciais tokios taisykles?  g.gif  4u.gif
man jau idomu  biggrin.gif
...

Jau beveik turite atsakymą savo rankoje!
Savaime i yra tiesiog skaičius ir, nors turi įdomių savybių, daugiau niekaip nesusiprastina, taigi dėmuo 7i/9 toks ir liks. Lygiai taip pat liktų ir 7e/9 ar 7*PI/9 - daugiau juk greičiausiai nebebūtų, ką gražaus nuveikti smile.gif

Tuo tarpu aš pakartosiu ankstesnį paveikslėlį, kuris labai svarbus:
user posted image

Manau, jog nesunku suvokti, kad galima parašyti taip:
user posted image
bet tada juk tinka svarbioji formulė t.y.:
user posted image

Štai ir įrodėme. Šiaip kompleksinis skaičius nereiškia nieko daugiau, kaip kad du dėmenys, kurių vienas paprastas, o kitas padaugintas iš i.

-----
QUOTE(egliuchiux @ 2011 11 30, 00:37)
...
pagal ta paveiksleli tai gaunasi (e^35i) ^ -12??  na e pakeltas 35i ir dar pakeltas -12?? smile.gif ir kas toliau smile.gif

Kai keliame laipsniu du kartus, laipsnių rodikliai juk sudauginami. Tada grįžtama atgal į pradinę formą (kosinusą ir sinusą).
Atsakyti
user posted image

2) Iš dalies trigonometrinė forma jau pažįstama pagal Wikipedia paveikslėlį.
Jai prilyginus turim:
user posted image
Buvo sulygintos paprastos dalys ir dalys, kurios padaugintos iš i.
Išsprendus lygčių sistemėlę nesunkiai gaunami r ir fi (graikiškos abėcėlės raidė), kurie ir nurodo trokštamą trigonometrinę formą.

4) Vietoj x^2 pažymim t ir sprendžiam kvadratinę lygtį grynai mokykliniu būdu:
user posted image
Ir bus beveik baigta, pabaigą paminėsiu vėliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dėdė Pranas @ 2011 11 30, 18:56)
Kadangi ieškote tendencijų, kurios tiktų daugeliu atvejų, galima dabar būtų elgtis pagal tradicines taisykles.
Kaip anksčiau minėjau rašydamas apie Gauso metodą: "reikia, jog žemiau 2-os eilutės 2-ame stulpelyje būtų nuliai". Taigi galite 2-ą eilutę dauginti iš nelabai elegantiško daugiklio 0,8 ir tada ją panariui pridėti prie 3-ios eilutės. Liks tam tikra prasme tokia "laiptuota" matrica ir uždavinys bus beveik išspręstas - beliks iš paprastos sistemos išrašyti nežinomųjų reikšmes 4u.gif

1 -1 1 |-3
0 -5 7 |-39
0 0 -3,4|6,8

gavau tokia matrica, ir as galeciau as paskutine eilute padalinti is 3,4 ,tada gautusi sveiki skaiciai, nes israsius man siek tiek nesamone gaunasi, x3= -0,5 , x2= 0,14085
arba as kazka ne taip darau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunkissed: 30 lapkričio 2011 - 19:09
QUOTE(Sunkissed @ 2011 11 30, 20:03)
1  -1    1 |-3
0  -5    7 |-39
0  0 -3,4|6,8
gavau tokia matrica

Visa tai atitinka šią sistemą:
user posted image

3-ioje eilutėje egzistuoja tik vienas nežinomasis, taigi akivaizdžiai galima išreikšti, kad jis lygus -2. Tuo pasinaudojus 2-oje eilutėje (įstačius -2) irgi lieka vienas nežinomasis, kuris nesunkiai išreiškiamas. Tokiu būdu ("keliaujant" iš apačios į viršų) galima suskaičiuoti juos visus.

Štai ir mokėsite gan universalų būdą smile.gif
Atsakyti