Įkraunama...
Įkraunama...

Skarų mezgimas gyvai 6

QUOTE(tarskaliukas @ 2011 11 07, 16:57)
Vaida777.labai atsiprašau,tom dienom buvo nemažai naujų kontaktų,tai ir pasiklydau...Tai ką,buriamės į group.gif ir rakaliojam mirksiukas.gif
Papildyta:
Žinot,aš jūsų vietoj prisijungčiau prie mūsų,prie Gentiana skaros mezgimo.Žinoma,jei jums ji graži ax.gif Nes kas bus neaišku-visada pagelbėsim,nepaliksim kamputyje mirksiukas.gif Jei ko nesuprasim,manau linaule padės-ji jau baigusi šį grožį 4u.gif

Kadangi nemoku nei vienos, tai man jos visos baisiai gražios wub.gif

Siūlus turiu 50% vilna, 50% syntetic angora, 280 m/50 gr.,spalva žalia samana, rusiški kažkokie, tinka?

Apsižiūrėsiu tuoj ir Gentiana, ačiū 4u.gif
Atsakyti
[quote=tarskaliukas,2011 11 07, 17:59]
Vaida777.labai atsiprašau,tom dienom buvo nemažai naujų kontaktų,tai ir pasiklydau...Tai ką,buriamės į group.gif ir rakaliojam mirksiukas.gif

nieko baisaus,as irgi zinutes pratrynusi susimasciau,ar visoms schemutes issiunciau... doh.gif
buriames thumbup.gif ,tik man kaip visada pagalbos reikia... verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Stiuardese @ 2011 11 07, 17:02)
Kadangi nemoku nei vienos, tai man jos visos baisiai gražios  wub.gif

Siūlus turiu 50% vilna, 50% syntetic angora, 280 m/50 gr.,spalva žalia samana,  rusiški kažkokie, tinka?

Apsižiūrėsiu tuoj ir Gentiana, ačiū  4u.gif

Dėl siūlų tikiuosi kitos mezgėjėlės pakomentuos-aš tik iš kidmocheros ir Romos vilnos mezgusi blush2.gif Šią skarą siūlau megzt,nes temoje vyks diskusija,aiškinsimės kas neaišku,būryje gal kiek paprasčiau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vaida777 @ 2011 11 07, 17:07)
buriames  thumbup.gif ,tik man kaip visada pagalbos reikia...  verysad.gif

Jokių problemų mirksiukas.gif Drąsiai klausiam ir aiškinamės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tarskaliukas @ 2011 11 07, 18:12)
Dėl siūlų tikiuosi kitos mezgėjėlės pakomentuos-aš tik iš kidmocheros ir Romos vilnos mezgusi blush2.gif Šią skarą siūlau megzt,nes temoje vyks diskusija,aiškinsimės kas neaišku,būryje gal kiek paprasčiau ax.gif
Papildyta:
Jokių problemų  mirksiukas.gif Drąsiai klausiam ir aiškinamės smile.gif

man,kaip visada nuo pradziu blush2.gif doh.gif aciu smile.gif
Atsakyti
Supratau smile.gif
Užsidėti 8 akis - 2 kraštinės ir 6 skarai.
Skara platinama 1-47 eilėse pridedant akių-iš vienos akies išmezgant dvi,eilutės pradžioj ir gale tiek gerosiose eilutėse tiek ir išvirkščiosiose,ir gerosiose eilutėse išmezgant iš 1 dvi akis prieš ir po centrinių akių ( eilutėse nuo 1 iki 49 skara turi dvi centrines akis).Taigi gerojoj pusėj pridedama 4 akys,išv.pusėj dvi.
Geroji pusė mezgama pagal schemą, išvirkčioji -išv. akys,išskyrus 2,4,6,18,20,22,34,36,38,50,52,54 eilutes.Jos mezgamos gerosiomis akimis.
1 eil. kraštinė,iš 1 išm.2,iš 1 išm.2,persukta geroji,persukta geroji,iš 1 išm.2,iš 1 išm.2,kraštinė.
2 eil.kraštinė,iš 1 išm.2,8 ger.,iš 1 išm.2,kraštinė.
3 eil.kraštinė,iš 1 išm.2,3 ger.,iš 1 išm.2,pers.ger.,pers.ger.,iš 1 išm.2,3 ger.,iš 1 išm.2,kraštinė.
4 eil.kraštinė,iš 1 išm.2,14 ger.,iš 1 išm.2,kraštinė.
5 eil.kraštinė,iš 1 išm.2,6 ger.,iš 1 išm.2,pers.ger,pers. ger.,iš 1 išm.2,6 ger.,iš 1 išm.2,kraštinė.
6 eil.kraštinė,iš 1 išm.2,20 ger.,iš 1 išm.2,kraštinė.
7 eil.kraštinė,iš 1 išm.2,9 ger.,iš 1 išm.2,pers.ger.,pers.ger.,iš 1 išm.2,9 ger.,iš 1 išm.2,kraštinė.
8 eil.kraštinė,iš 1 išm.2,26 išvirkščios,iš 1 išm.2,kraštinė.

Toliau mezgama pagal schemą.Nepamirškit apie paryškintas eilutes!
Schemos ženklai- rombas-persukta geroji akis
skaičius virš varnelės-iš vienos akies išmegzt tiek akių,kiek parašyta
skaičius tarp tų varnelių - tiek gerųjų akių reikia išmegzti tarp tų varnelių.
tušti langeliai nieko nereiškia.
48 eilėje turi būti 150 akių,priskaičiuojant ir kraštines.48-54 eilutės mezgamos be pridėjimų (nebeplatinant).

Gal pradžiai užteks.Einu valgyt,bet jei ką-klauskit,toli nepabėgsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Saulytes mergytes blush2.gif

Labai labai noriu La Cumparsita skaros schemos, bet duotojoj nuorodoj prašo slaptažodžio. unsure.gif Jei kuri turite įkelkit, prašau, į schemų temą.

Milijonas ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rusmenė @ 2011 11 07, 18:04)
Saulytes mergytes  blush2.gif

Labai labai noriu La Cumparsita skaros schemos, bet duotojoj nuorodoj prašo slaptažodžio.  unsure.gif  Jei kuri turite įkelkit, prašau, į schemų temą.

Milijonas ačiū iš anksto  4u.gif

Pažiūrėk nario prisijungimo datą,nusikopijuok,ir klijuok smile.gif Jei tai nuoroda,apie kurią aš galvoju ax.gif Temoj yra pasufleruota...
Atsakyti
Na, Gentiana mezgejėlės, ar pradėjot savąsias skaars megzt? ax.gif Aš tik 40 eilių pirmųjų turių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2011 11 07, 18:27)
Na, Gentiana mezgejėlės, ar pradėjot savąsias skaars megzt?  ax.gif  Aš tik 40 eilių pirmųjų turių  mirksiukas.gif

Paaiskinkit prasau, ka reiskia persukta geroji akis, kaip ja persukt reikia? smile.gif jauciu siandien nepradesiu nes jegu neturiu bet viska nusikopinau ka tarskaliukas rase kad tureciau ateiciai, blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele @ 2011 11 07, 20:06)
Paaiskinkit prasau, ka reiskia persukta geroji akis, kaip ja persukt reikia? smile.gif jauciu siandien nepradesiu nes jegu neturiu bet viska nusikopinau ka tarskaliukas rase kad tureciau ateiciai,  blush2.gif

Aš tai darau paprasčiausiai - virbalą kabinu už tolimesnio kilpos siūlo, t.y.esančio kairiau.... O įprastai mezgant akį - kabini už artimesnio kilpos siūliuko.... Na tikiuosio ką nors supratote blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele @ 2011 11 07, 19:06)
Paaiskinkit prasau, ka reiskia persukta geroji akis, kaip ja persukt reikia? smile.gif jauciu siandien nepradesiu nes jegu neturiu bet viska nusikopinau ka tarskaliukas rase kad tureciau ateiciai,  blush2.gif

Tai dar vadinama kryžminė akis...
http://rankdarbiai.ucoz.com/index/0-9
Mezgamas siūlas eina už virbalo, kitoje mezginio pusėje. Dešiniuoju virbalu iš dešinės į kairę užkabinamas ant kairiojo virbalo esančios akies užpakalinis siūlas. Paskui, iš viršaus žemyn užgriebus dešiniuoju virbalu, siūlas ištraukiamas per užkabintą akį (žr. 5a pav.). Taip mezgant paprastąją akį, senoji akis persisuka, susikryžmina. Todėl ji ir vadinama paprastąja (gerąja) kryžmine
user posted image
Atsakyti
aciu tarskaliuk,uz paaiskinima,bet kaip visada pas mane klausimu kruva doh.gif
ka toje schemoje reiskia toks simbolis,kaip astuoni?
ka schemose reiskia geltonai paryskinti langeliai/
bet visu pirma nepagaunu kampo,mergaites,ka ten reikia megzti...is pradziu mezgi tas 8 eiles,o paskiau paagal kuria schema man cia megzti,nes ten eiles sonuose surasytos nuo 55 ir nuo 95,ir man nesuprantama..... blush2.gif
Atsakyti