Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(juliukas25 @ 2011 11 03, 16:46)
jokio skirtumo nera kada eiti, bet jei iseina sestadieni, tai gydytoja isleist jus pirmadieni, nes anksciau negali, nebent nesciosios knygoje nera pazymeta, kada jums sueina 30sav. (isleidimas i dekreta).

Prarandamos dvi dienos,jei penktadieni isleidzia uz kurias nemokes dekreto.Nes dekretas mokamas uz darbo dienas.Tai geriau iseitio pirmadieni ir dekretas pasistums porai dienu i kurios gali patekti darbo dienos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 03, 16:49)
Prarandamos dvi dienos,jei penktadieni isleidzia uz kurias nemokes dekreto.Nes dekretas mokamas uz darbo dienas.Tai geriau iseitio pirmadieni ir dekretas pasistums porai dienu i kurios gali patekti darbo dienos.

jei iseis pirmadieni, tai dekretas baigsis sekmadieni, tai esmes jokios nekeicia, ar tos 2 iseigines bus pradzioj laikotarpio ar pabaigoj. As ir iseinant i dekreta skaiciavau visokius variantus, nes man ir sestadieni terminas buvo, tai vienodai gaudavosi, cia matyt priklauso labiau nuo sventiniu dienu, kur ju per ta laika ispuola daugiau, ten ir dienu maziau susirenka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2011 11 03, 16:54)
jei iseis pirmadieni, tai dekretas baigsis sekmadieni, tai esmes jokios nekeicia, ar tos 2 iseigines bus pradzioj laikotarpio ar pabaigoj. As ir iseinant i dekreta skaiciavau visokius variantus, nes man ir sestadieni terminas buvo, tai vienodai gaudavosi, cia matyt priklauso labiau nuo sventiniu dienu, kur ju per ta laika ispuola daugiau, ten ir dienu maziau susirenka  smile.gif

Na gal ir taip,bet visvien geriau nuo pirmadienio smile.gif
Atsakyti
sveikos. gavau šiandien iš sodros pranešima. Cituoju "Pranešame, kad sprendimas skirti/neskirti motinystės pašalpą bus priimtas gavus iš darbdavio NP-SD pranešimą dėl pašalpos skyrimo. Prašome informuoti darbdavį dėl NP-SD formos pateikimo." taip išeina kad buhalterė nepateikė kažko sodrai, taip?
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2011 11 03, 19:02)
sveikos. gavau šiandien iš sodros pranešima. Cituoju "Pranešame, kad sprendimas skirti/neskirti motinystės pašalpą bus priimtas gavus iš darbdavio NP-SD pranešimą dėl pašalpos skyrimo. Prašome informuoti darbdavį dėl NP-SD formos pateikimo." taip išeina kad buhalterė nepateikė kažko sodrai, taip?

Taip,neisiunte sodraj sita forma.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif isejau i dekreta pries kelias diena,ten dirbau nepilnai 6menesiu,kiek supratau turejau gauti atostoginius siokius tokius o gal ne? kaip darbdavys pareiske,kad dabar nemokes,sumokes tada kaip grisiu is po motinystes atostogu g.gif g.gif arba tada kaip savo noriu parasysiu prasyma kad iseinu is darbo!!! doh.gif doh.gif doh.gif tai ar turi man juos dabar ismoketi ir teks laukti 2 metus lotuliukas.gif nes prasymo tikrai nezadu rasyti schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

Jau radau atsakyma ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenux:): 04 lapkričio 2011 - 11:18
QUOTE(juliukas25 @ 2011 10 25, 13:22)
siaip jeigu dekretas jums baigsis geguzes men, tai jums ne 2men teks padirbeti, o 3men, anksciausiai nuo rugpjucio 1d reiktu eit i VPA, nes reikia ne 12men, o 13men, nes 1men jug praleidzia skaiciuojant ismokas. Ziurint kada jums 26m sueina, tai jei sveikata leistu galetumet veliau eiti i dekreta (pvz: menesiu veliau) , tada ir laikotarpis pasislinktu  smile.gif

Nu as del to irgi dvejoju... Bet kodel tada sodros puslapyje rasoma kad pirmai VPA dienai reikia tureti 12 men darbo stazo. Nu tai ir rasytu kad reikia 13 men schmoll.gif Taip paemus jei as VPA eiciau 2012 m. liepos 5 d., tada pirmai VPA dienai ir tureciau lygiai 12 men darbo staza, nes isidarbinau 2011 m. liepos 1 d. Bet puikiai suprantu kad tokiu atveju motinystes pasalpa man skaiciuotu is laikotarpio nuo 2011 m. birzelio 1 d. iki 2012 m. geguzes 31 d. O tai reiskia, kad vienas menuo ikrenta kada as neturejau draudziamuju pajamu (2011 m birzelis). Tai sakau gal 11 men butu su pajamom, o tas vienas be, bet dalintu vistiek is 12 menesiu skaiciuojant... g.gif kaip jus manot?
Atsakyti
QUOTE(juozė @ 2011 11 04, 13:28)
Nu as del to irgi dvejoju... Bet kodel tada sodros puslapyje rasoma kad pirmai VPA dienai reikia tureti 12 men darbo stazo. Nu tai ir rasytu kad reikia 13 men  schmoll.gif  Taip paemus jei as VPA eiciau 2012 m. liepos 5 d., tada pirmai VPA dienai ir tureciau lygiai 12 men darbo staza, nes isidarbinau 2011 m. liepos 1 d. Bet puikiai suprantu kad tokiu atveju motinystes pasalpa man skaiciuotu is laikotarpio nuo 2011 m. birzelio 1 d. iki 2012 m. geguzes 31 d. O tai reiskia, kad vienas menuo ikrenta kada as neturejau draudziamuju pajamu (2011 m  birzelis). Tai sakau gal 11 men butu su pajamom, o tas vienas be, bet dalintu vistiek is 12 menesiu skaiciuojant...  g.gif  kaip jus manot?

Taip ir butu.
Atsakyti
QUOTE(juozė @ 2011 11 04, 13:28)
Nu as del to irgi dvejoju... Bet kodel tada sodros puslapyje rasoma kad pirmai VPA dienai reikia tureti 12 men darbo stazo. Nu tai ir rasytu kad reikia 13 men  schmoll.gif  Taip paemus jei as VPA eiciau 2012 m. liepos 5 d., tada pirmai VPA dienai ir tureciau lygiai 12 men darbo staza, nes isidarbinau 2011 m. liepos 1 d. Bet puikiai suprantu kad tokiu atveju motinystes pasalpa man skaiciuotu is laikotarpio nuo 2011 m. birzelio 1 d. iki 2012 m. geguzes 31 d. O tai reiskia, kad vienas menuo ikrenta kada as neturejau draudziamuju pajamu (2011 m  birzelis). Tai sakau gal 11 men butu su pajamom, o tas vienas be, bet dalintu vistiek is 12 menesiu skaiciuojant...  g.gif  kaip jus manot?

Kodel turi rasyti 13 men., jei reikia 12 stazo ? Kitos ir per 24men. ta 12 gal vos sugraibo... O pasalpa skaiciuojama tai taip, is 13 men., kaip ir raset.
Papildyta:
QUOTE(Jelenux:) @ 2011 11 04, 12:10)
Sveikos  4u.gif  isejau i dekreta pries kelias diena,ten dirbau nepilnai 6menesiu,kiek supratau turejau gauti atostoginius siokius tokius o gal ne? kaip darbdavys pareiske,kad dabar nemokes,sumokes tada kaip grisiu is po motinystes atostogu  g.gif  g.gif  arba tada kaip savo noriu parasysiu prasyma kad iseinu is darbo!!!  doh.gif  doh.gif  doh.gif  tai ar turi man juos dabar ismoketi ir teks laukti 2 metus  lotuliukas.gif  nes prasymo tikrai nezadu rasyti  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Jau radau atsakyma  ax.gif  4u.gif

Turbut jau radot, kad neprivalo ir netgi negali ismoket jums jokiu atostoginiu, jei atostogoms prasymo neraset , ir iseit is darbo nezadat.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 11 04, 14:39)
Taip ir butu.

Tada gerai. Nes viena mamyte buvo rasius, kad man reikia iki rugpjucio dirbti, kad tureciau 13 men stazo, tam kad pasalpai skaiciuoti butu pilni 12 men. Bet kaip suprantu, turetu viskas buti gerai jei ir liepa iseisiu VPA.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Norėjau pasitikslinti: Jei mano atlyginimas viršija lubas, tai nors ir pasirinkčiau auginti du metus, tai tuos 70 ir 40 proc. skaičiuotų nuo lubų ar nuo mano atlyginimo?
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2011 11 04, 12:10)
Sveikos  4u.gif  isejau i dekreta pries kelias diena,ten dirbau nepilnai 6menesiu,kiek supratau turejau gauti atostoginius siokius tokius o gal ne? kaip darbdavys pareiske,kad dabar nemokes,sumokes tada kaip grisiu is po motinystes atostogu  g.gif  g.gif  arba tada kaip savo noriu parasysiu prasyma kad iseinu is darbo!!!  doh.gif  doh.gif  doh.gif  tai ar turi man juos dabar ismoketi ir teks laukti 2 metus  lotuliukas.gif  nes prasymo tikrai nezadu rasyti  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
Jau radau atsakyma  ax.gif  4u.gif

Dabar tikrai jis neturi jums moketi,kaip ir sake darbdavis ismokes arba kai grisit is dekreto,arba kai iseidinesit is darbo.
Papildyta:
QUOTE(dolile @ 2011 11 04, 20:55)
Norėjau pasitikslinti: Jei mano atlyginimas viršija lubas, tai nors ir pasirinkčiau auginti du metus, tai tuos 70 ir 40 proc. skaičiuotų nuo lubų ar nuo mano atlyginimo?

Nuo lubu.
Atsakyti