Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

mazas klausimelis, o motinystes atostogos skaiciuojasi i darbo staza ar nea ax.gif
Atsakyti
QUOTE(.sniege. @ 2012 01 12, 18:29)
mazas klausimelis, o motinystes atostogos skaiciuojasi i darbo staza ar nea  ax.gif

taip.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 12, 19:45)

Gal galit kas patarti mirksiukas.gif
Zodziu pas mus imone vis pratesineja sutartis. Pirma sutartis buvo metams, suejus terminui pratese dar pusei metu. Dabar vel terminas i pabaiga, turbut vel prates pusei metu. Per pirmus metus esu isnaudojus visas kasmetines atostogas. Dabar eina puse metu, turiu 2 sav atostogu. Kai prates, vel bus 2sav. Klausimas butu toks: kadanga as nestuke.gif ir sakykime mano pratesta sutartis yra iki rugpjucio galo, ar as galiu imti 2 sav atostogu tarkim kokia geguze, o kitas 2 sav birzelio gale, kad liepa iseiciau i dekreta? del pirmu atostogu aisku, bet as isleidzia i kitas, kol nesi atidirbes to laiko (mano atveju tu kitu puses metu). ar cia susitarimo reikalaS smile.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapricija @ 2012 01 12, 17:59)
darbo birzoj stovejau ir nieko negavau, tik socialine parama ten 315lt is soc.skyriaus kaip ir visi ka tik baige studentai, darbo stazo niekaip nesukrapstysiu ax.gif gaudavau naslaicio pinigelius ir jokiu rimtu darbu neturejau... kai buvau darbo birzoj 2011.06.27 man pasake, kad mano stazas vos 1 menesis berods, taip kad nieko neistempsiu doh.gif  bet labai aciu parama 4u.gif

Jo...soc. parama ir panasios pasalpos nesiskaiciuoja, deja...
Dar siulyciau visgi pabandyt rastu Sodros uzklaust, jei dar telpat su isidarbinimu i 3men. nuo diplomo israsymo (cia kur minejot). Na maza ka, gal ten kokie terminuoti, trumpalaikiai vasara dirbti darbiukai nesiskaitytu g.gif ? Bet tik labai tiksliai reiktu viska jiems aprasyt - nurodant ir buvusias sutarties rusis, datas, darbo birza, mokslu baigima ir t.t. -ir rastisko ats. paprasyt. Nes kalbos kalbom, o i rastiska ats. visgi daugiau demesio ir konsultaciju ideda - nes tai kaip irodymas, jei kas ne taip paskui butu.
Papildyta:
QUOTE(.sniege. @ 2012 01 12, 18:29)
mazas klausimelis, o motinystes atostogos skaiciuojasi i darbo staza ar nea  ax.gif

Treti metai, kurie be pajamu, lyg kazkas rase kad nesiskaiciuoja - o gal ir supainiojau su kazkuo kitu g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 12 sausio 2012 - 21:45
QUOTE(Natele @ 2012 01 12, 22:40)
Jo...soc. parama ir panasios pasalpos nesiskaiciuoja, deja...
Dar siulyciau visgi pabandyt rastu Sodros uzklaust, jei dar telpat su isidarbinimu  i 3men. nuo diplomo israsymo (cia kur minejot). Na maza ka, gal ten kokie terminuoti, trumpalaikiai vasara dirbti darbiukai nesiskaitytu  g.gif ? Bet tik labai tiksliai reiktu viska jiems aprasyt - nurodant ir buvusias sutarties rusis, datas, darbo birza, mokslu baigima  ir t.t. -ir rastisko ats. paprasyt. Nes kalbos kalbom, o i rastiska ats. visgi daugiau demesio ir konsultaciju ideda - nes tai kaip irodymas, jei kas ne taip paskui butu.
Papildyta:

Treti metai, kurie be pajamu, lyg kazkas rase kad nesiskaiciuoja - o gal ir supainiojau su kazkuo kitu  g.gif .

"8. Šios Tvarkos 5.4, 6.2 ir 7.4 punktuose nurodyti laikotarpiai, kuriuos leidžiama įskaičiuoti į darbo stažą, yra:
8.5. nėštumo ir gimdymo atostogų ir
atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, laikas;"

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
QUOTE(vai2te0528 @ 2012 01 12, 20:03)
Gal galit kas patarti mirksiukas.gif
Zodziu pas mus imone vis pratesineja sutartis. Pirma sutartis buvo metams, suejus terminui pratese dar pusei metu. Dabar vel terminas i pabaiga, turbut vel prates pusei metu. Per pirmus metus esu isnaudojus visas kasmetines atostogas. Dabar eina puse metu, turiu 2 sav atostogu. Kai prates, vel bus 2sav. Klausimas butu toks: kadanga as nestuke.gif ir sakykime mano pratesta sutartis yra iki rugpjucio galo, ar as galiu imti 2 sav atostogu tarkim kokia geguze, o kitas 2 sav birzelio gale, kad liepa iseiciau i dekreta? del pirmu atostogu aisku, bet as isleidzia i kitas, kol nesi atidirbes to laiko (mano atveju tu kitu puses metu). ar cia susitarimo reikalaS smile.gif
Aciu 4u.gif

Na cia greiciausiai bus susitarimo reikalas ir darbdavio geranoriskumas smile.gif , nes uz puse metu tau tikrai priklauso atostogos 2 savaites, o uz neisdirbtus puse metu kitas dvi savaites kaip ir eitum avansu. Siaip darbdaviui nemanau kad butu didelis skirtumas.
Siaip pvz. pas mus darbovieteje tu gali eiti avansu atostogu i prieki, niekas nepriestarauja, tik jei sugalvotum pvz. iseiti is darbo pasinaudojus jomis, tokiu atveju tau reiketu grazinti atostoginius.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 12, 22:55)
"8. Šios Tvarkos 5.4, 6.2 ir 7.4 punktuose nurodyti laikotarpiai, kuriuos leidžiama įskaičiuoti į darbo stažą, yra:
      8.5. nėštumo ir gimdymo atostogų ir
atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai, laikas;"

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

Radau irgi 4u.gif . Ir prisiminiau su kuo sumaisiau - su darbo pareigu ir atlyginimo laikymu - tuos trecius metus sake laiko tik darbo vieta, o del pareigu ir atlyginimo garantijos nebelieka...
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 01 13, 09:18)
jei sugalvotum pvz. iseiti is darbo pasinaudojus jomis, tokiu atveju tau reiketu grazinti atostoginius.

Darbo kodeksas nenumato darbuotojo pareigos grąžinti atostoginius, užtat ir vengiama leisti atostogauti "į priekį".
Atsakyti
turiu toki klausimeli i darba po pirmo vaiko gryzau rugsejo men. kaip skaiciuosis dekretines jai dabar pastociau , iseit reiktu rugpjucio pradzioja tai turetu skaiciuoti nuo lietos iki liepos bet as tuo metu buvau vaiko prieziuros atostogose iki rugsejo men. Ir dar klausimas siuo metu esu biuleteni nes susilauziau koja jau virs 2 men. kaip skaiciuos uz ta laikotarpi? aciu
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2012 01 13, 10:38)
turiu toki klausimeli i darba po pirmo vaiko gryzau rugsejo men. kaip skaiciuosis dekretines jai dabar pastociau , iseit reiktu rugpjucio pradzioja tai turetu skaiciuoti nuo lietos iki liepos bet as tuo metu buvau vaiko prieziuros atostogose iki rugsejo men. Ir dar klausimas siuo metu esu biuleteni nes susilauziau koja jau virs 2 men. kaip skaiciuos uz ta laikotarpi? aciu

Jei nors viena diena is buvusiu VPA ieis i dabartiniu pasalpu apskaiciavima,tai galesit rinktis kad skaiciuotu is to DU kaip ir pirmam vaikui.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti