Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Dajan @ 2011 11 07, 20:53)
Jokiu priekaistu as Jolanciukui neturiu,ir jus tai puikiai zinote manau, jei skaitete mano zinute, tiesiog kazkodel norejote pasireiksti apie nieka. Savaime aisku kad tokio lygio informacija galutinai tvirtinama Sodroje, VMI ir t.t. ir cia tik bendro pobudzio informacija.

Panasu, kad turite, jei surasete , kad netiesa , ka parase... O tema as sita jau beveik metus seku, skirtingai nei jus - ir, jei turiu laisva minute, padedu kazkam susigaudyt tuose labirintuose kaip ir Jolanciukas irgi su mazu vaiku, nors man ta tema visiskai jau neaktuali... O 3-4 temu sekimas, deja, uzima man gal pusvalandi per diena, skirtingai nei jums - valandu valandas 4u.gif .
Atsakyti
Mergynos,gyvenkim draugiskai wub.gif visiems buna,kad galva apsisuka,viena galvoji,kita rasai ir gerai kad yra kam pataisyti,jei suklydai kur.Mes cia visos viena kitai reikalingi,nes kuo daugiau informacijos kiekviena pateiks,tuo lengviau bus susigaudyti siuose labirintuose.
P.S NE I TEMA
Siandien mano mazoji juokesi balsu,pirma karta,esu tokia laiminga clap.gif yahoo.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Noreciau jusu mamyciu pasiklausti, ar teisingai supratau beskaitydama visa info.

NGA yra 126 d. uz jas is karto sumokama, ir tik joms pasibaigus sodra mokes kas menesi. Tai ar galima eiti NGA veliau (nes pagal DK 70 k.d. iki gimdymo ir 56 k.d. po), sakykim iseinu likus kokiam menesiui iki gimdymo (darbe turiu virs meneseio neisnaudotu apmokamu atostogu, jas pasiimciau) ir man NGA pasislinktu ar ne? Na cia sakykim jei noreciau ilgiau patemti ir gauti 100% ismoka.

Ir antras klausimukas, jei eiciau du metus, tai ar antrais metais as gaelciau grizti i darba ir dar is sodros gauti 40% ismoka? Nes istatyme parasyta, kad galima dirbti, tai pagal mane galimetu, bet kaip yra is tiesu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 08, 09:59)
Labas rytas  4u.gif

Noreciau jusu mamyciu pasiklausti, ar teisingai supratau beskaitydama visa info.

NGA yra 126 d. uz jas is karto sumokama, ir tik joms pasibaigus sodra mokes kas menesi. Tai ar galima eiti NGA veliau (nes pagal DK 70 k.d. iki gimdymo ir 56 k.d. po), sakykim iseinu likus kokiam menesiui iki gimdymo (darbe turiu virs meneseio neisnaudotu apmokamu atostogu, jas pasiimciau) ir man NGA pasislinktu ar ne? Na cia sakykim jei noreciau ilgiau patemti ir gauti 100% ismoka.

Ir antras klausimukas, jei eiciau du metus, tai ar antrais metais as gaelciau grizti i darba ir dar is sodros gauti 40% ismoka? Nes istatyme parasyta, kad galima dirbti, tai pagal mane galimetu, bet kaip yra is tiesu?  g.gif

Taip,NGA pasislinktu,jei iseisit veliau i jas,tada veliau eisit i VPA.
Taip,galima dirbti savam darbe ir is sodros dar gaudineti 40% pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 08, 09:59)
Labas rytas  4u.gif

Ir antras klausimukas, jei eiciau du metus, tai ar antrais metais as gaelciau grizti i darba ir dar is sodros gauti 40% ismoka? Nes istatyme parasyta, kad galima dirbti, tai pagal mane galimetu, bet kaip yra is tiesu?  g.gif

kazkodel visi galvoja, kad jei veliau iseis i dekreta, tai ilgiau gaus 100% ismokas. As ir taip galvojau ir ruosiausi pries pat gimdyma iseiti i dekretines, kad pasislinktu laikotarpis, kadangi man dar keli menesiai dubliuojasi ismokos. O paskui supratau, kad as nieko nelaimiu, o pralaimiu, nes kadangi veliau, na tarkim kaip jus iseisit menesiu veliau, tai mazdaug 4men gausit 100%, o paskui liks iki metu ne 10men. o 9men po 70% (kadangi veliau iseisit). Tai taip iseina, kad jus prarandat vieno menesio (t.y. 70%) ismoka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2011 11 08, 10:53)
kazkodel visi galvoja, kad jei veliau iseis i dekreta, tai ilgiau gaus 100% ismokas. As ir taip galvojau ir ruosiausi pries pat gimdyma iseiti i dekretines, kad pasislinktu laikotarpis, kadangi man dar keli menesiai dubliuojasi ismokos.    O paskui supratau, kad as nieko nelaimiu, o pralaimiu, nes kadangi veliau, na tarkim kaip jus iseisit menesiu veliau, tai mazdaug 4men gausit 100%, o paskui liks iki metu ne 10men. o 9men po 70% (kadangi veliau iseisit). Tai taip iseina, kad jus prarandat vieno menesio (t.y. 70%) ismoka. smile.gif

bet ta menesi gausiu 100 %, kadangi busiu NGA. Taigi nieko neprarasiu, 3 men. gausiu 100% ir 9 men. 70%, vietoj to, kad 10 men. gauciau 70%
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2011 11 08, 10:02)
bet ta menesi gausiu 100 %, kadangi busiu NGA. Taigi nieko neprarasiu, 3 men. gausiu 100% ir 9 men. 70%, vietoj to, kad 10 men. gauciau 70%

Tiesiog tą mėnesį gausit atlyginimą, o ne išmoką, dėl to sakoma, kad išmoką prarandat. Bet kokiu atveju, išeisit anksčiau ar vėliau, vistiek NGA išmoką gausit tokį pat fiksuotą laiko tarpą. Tik išėjus vėliau sutrumpėja VPA išmokos laikas. Na bet tokiu atveju ilgiau gausit atlyginimą. Tai čia jau kaip kas interpretuoja tą praradimą.
Atsakyti
norejau paklausti ar iki NGA jau turi buti 12men isdirbata per 24 men?o jei iki nga bus tik 10 men isdirbta vietoj 12men.kas tada?ar negausiu nga?ar tada dar reik darbe padirbt bent menesi na ar atostogu apmokamu pasiimt nuo kada tie 12men skaiciuojami ar iki isejimo i NGA ar nuo NGA pabaigos?
Atsakyti
Sveikos,

Prašyčiau jūsų pagalbos, mane kankina keli klausimėliai

Man 2012 m. sausio 12 d. bus 12men kaip dirbu.
Planuojama gimdymo data 2012 kovo 09 d.
Kada aš galėčiau išeiti į dekretą?vieni sako kad reikia būti atidirbusi 13mėnesių, o sodroj teiravausi sako kad 12 mė.per paskutiniuosius 2 metus.
Ir kaip skaičiavimas su pinigėlaiis būtų kaip suprantu vienas mėnuo iki dekretinių neįsiskaičiuoja į dekreto skaičiavimą?
Būčiau labai dėkinga už jūsų pagalbą!
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupiniukas @ 2011 11 08, 14:22)
norejau paklausti ar iki NGA jau turi buti 12men isdirbata per 24 men?o jei iki nga bus tik 10 men isdirbta vietoj 12men.kas tada?ar negausiu nga?ar tada dar reik darbe padirbt bent menesi na ar atostogu apmokamu pasiimt nuo kada tie 12men skaiciuojami ar iki isejimo i NGA ar nuo NGA pabaigos?

Jeigu busit pradirbusi iki NGA 10 menesiu,tai dekretiniu(motinystes pasalpos) negausite.Reikia tureti pilnius 12 menesiu iki NGA pradzios.
Atsakyti

Bandysiu atsakyti, jei klystu, gal kuri mamyte pataisys smile.gif

Iki isejimo i NGA turite tureti 12 men. staza, jis reikalingas norint apskaiciuoti ismoka, jei busite isdirbus 10 men, tada uz likusius 2 jums bus paskaiciuota 0 pajamu. Siaip jei galite bandykite veliau eiti i dekretines, arba jei turite apmokamas atostogas, eikite ju. Jei neklystu tie 12 men. skaiciuojasi iki isejimo i NGA.
Atsakyti
QUOTE(MALTYTE @ 2011 11 08, 15:05)
Sveikos,

Prašyčiau jūsų pagalbos, mane kankina keli klausimėliai

Man 2012 m. sausio 12 d. bus 12men kaip dirbu.
Planuojama gimdymo data 2012 kovo 09 d.
Kada aš galėčiau išeiti į dekretą?vieni sako kad reikia būti atidirbusi 13mėnesių, o sodroj teiravausi sako kad 12 mė.per paskutiniuosius 2 metus.
Ir kaip skaičiavimas su pinigėlaiis būtų kaip suprantu vienas mėnuo iki dekretinių neįsiskaičiuoja į dekreto skaičiavimą?
Būčiau labai dėkinga už jūsų pagalbą! 
4u.gif

reikia tureti 12 menesiu stazo kad igyti teise i pasalpas,o pati pasalpa skaiciuojama is paskutiniu 12 menesiu,atimant viena menesi pries atostogas,tai kad nebutu vienas menuo be pajamu geriau pradirbti 13 menesiu.
Papildyta:

Jus neparaset koks jusu stazas per paskutinius 2 metus,ar dar kur dirbot ar tik dabar dirbat?
Atsakyti