Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(SnaigėS @ 2011 11 30, 20:41)
Aciu,
tai man nebus galimybes rinktis palankesni varianta?
ar yra kazkoks pasalpos minimumas? nes kaip suprantu stazo man uztenka....?

nebus.
siuo metu 390 lt,po nauju zada padidinti kazkiek.
Atsakyti
Sveiki, norejau pasitikslinti del tu palankesniu variantu rinkimosi, ar ji galima rinktis tiek NGA tiek VPA? ar tai galioja tik NGA. Sventai tikejau kad tai galioja abejoms pasalpoms, bet viena mamyte mane siandiena bande itikinti kitaip. g.gif
Atsakyti
QUOTE(asmodeja @ 2011 11 30, 22:48)
Sveiki, norejau pasitikslinti del tu palankesniu variantu rinkimosi, ar ji galima rinktis tiek NGA tiek VPA? ar tai galioja tik NGA. Sventai tikejau kad tai galioja abejoms pasalpoms, bet viena mamyte mane siandiena bande itikinti kitaip.  g.gif

Abiems pasalpoms tai taikoma.Mano pavizdys,tiek NGA,tiek VPA skaiciavo pagal palankesni varianta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 30 lapkričio 2011 - 21:56
Kas tai yra tas "palankesnis variantas"? Seku sia tema nuo pat pradzios... Ar kazka praziurejau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2011 11 30, 23:07)
Kas tai yra tas "palankesnis variantas"? Seku sia tema nuo pat pradzios... Ar kazka praziurejau?  g.gif

jau daug kartu yra rasyta,kad palankesnis variantas tai yra kai pasalpos skaiciuojamos is to DU is kurio skaiciavo pirmo vaiko pasalpas,jei nors viena diena is buvusiu VPA papuola i antro vaiko atostogu apskaiciavimus.
Atsakyti
sveikos, pasakykit kaip ten su mamytėm kurios pastoja vaiko priežiūros atostogose? Planuojam antrą vaikiuką ir kada tas deadline būtų, kad nebereiktų į darbą grįti ir nebūtų tarpo, kad negaunu pinigėlių? Ir nuo ko man skaičiuotų pašalpą? Nuo atlyginimo ar nuo pajamų iš SODROS per atostogas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tindiriushka: 30 lapkričio 2011 - 22:32
QUOTE(tindiriushka @ 2011 11 30, 23:13)
sveikos, pasakykit kaip ten su mamytėm kurios pastoja vaiko priežiūros atostogose? Planuojam antrą vaikiuką ir kada tas deadline būtų, kad nebereiktų į darbą grįti ir nebūtų tarpo, kad negaunu pinigėlių? Ir nuo ko man skaičiuotų pašalpą? Nuo atlyginimo ar nuo pajamų iš SODROS per atostogas?

pries jus narei atsakyta ta pati smile.gif kaip skaiciuos ir kada reikia iseiti i dekreta smile.gif matomai neskaitot smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 30 lapkričio 2011 - 23:10
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 30, 23:12)
jau daug kartu yra rasyta,kad palankesnis variantas tai yra kai pasalpos skaiciuojamos is to DU is kurio skaiciavo pirmo vaiko pasalpas,jei nors viena diena is buvusiu VPA papuola i antro vaiko atostogu apskaiciavimus.

Aciu, JOLANCIUK. 4u.gif Na, as savo atveju kolkas nelabai susigaudau kaip bus is tiesu, todel ir seku sia tema. Siuo metu esu VPA iki 2012-04-06. Antrojo taip greitai neplanavom, bet atsitiko taip, kad pastojau. I dekreta tureciau iseiti kazkur apie 2012-04-20. Tai man "pakimba" tos 2 savaites, kadangi dekretas prasidetu praejus 2 savaitems po pirmojo VPA pabaigos... Kaip suprantu man tu 2 savaiciu pritruks, kad butu galima skaiciuoti pagal palankesni varianta. O kaip tokiu atveju skaiciuos, ar is viso liksiu be nieko, kolkas vis dar nesusigaudau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinda @ 2011 12 01, 12:54)
Aciu, JOLANCIUK.  4u.gif Na, as savo atveju kolkas nelabai susigaudau kaip bus is tiesu, todel ir seku sia tema. Siuo metu esu VPA iki 2012-04-06. Antrojo taip greitai neplanavom, bet atsitiko taip, kad pastojau. I dekreta tureciau iseiti kazkur apie 2012-04-20. Tai man "pakimba" tos 2 savaites, kadangi dekretas prasidetu praejus 2 savaitems po pirmojo VPA pabaigos... Kaip suprantu man tu 2 savaiciu pritruks, kad butu galima skaiciuoti pagal palankesni varianta. O kaip tokiu atveju skaiciuos, ar is viso liksiu be nieko, kolkas vis dar nesusigaudau...  blush2.gif

nepritruks,skaiciuos jums is pirmo vaiko DU.
Atsakyti
Baigiu uzsimušti beieškodama informacijos. Čia labiau teisinės, nei buhalterinės man reikia, bet gal kas padės.
Mudu su antrąja puse nesusituokę, vaikas pasaulį išvys bet kurią dieną. Pradėjau pergyventi dėl tėvystės įteisinimo, kad vyras kuo greičiau galėtų išeiti mėnesio atostogų.
Įvairiuose forumuose prisiskaičiau, kad yra tokių atvejų, kurie tėvystę pas notarą įsiformino prieš gimstant vaikui - t.y. liko nueiti tik į CMB. O dabar realybėj kiek notarų beapskambinau - visi tvirtina, jog reikia, kad vaikelis pirmiau gimtų, tai kaip yra iš tikrųjų??
Tokiu atveju valstybė suteikia tas atostogas, bet praktiškai pilno mėnesio mes niekaip negausim, kadangi bus kelios dienos ligoninėj, gal dar bus komplikacijų, tai išvis gali jos sutrumpėti iki minimumo.
Gal kas susidūrėte ir galėtumėte patarti kaip yra iš tikrųjų?
AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(Voveryyte @ 2011 12 01, 14:53)
Baigiu uzsimušti beieškodama informacijos. Čia labiau teisinės, nei buhalterinės man reikia, bet gal kas padės.
Mudu su antrąja puse nesusituokę, vaikas pasaulį išvys bet kurią dieną. Pradėjau pergyventi dėl tėvystės įteisinimo, kad vyras kuo greičiau galėtų išeiti mėnesio atostogų.
Įvairiuose forumuose prisiskaičiau, kad yra tokių atvejų, kurie tėvystę pas notarą įsiformino prieš gimstant vaikui - t.y. liko nueiti tik į CMB. O dabar realybėj kiek notarų beapskambinau - visi tvirtina, jog reikia, kad vaikelis pirmiau gimtų, tai kaip yra iš tikrųjų??
Tokiu atveju valstybė suteikia tas atostogas, bet praktiškai pilno mėnesio mes niekaip negausim, kadangi bus kelios dienos ligoninėj, gal dar bus komplikacijų, tai išvis gali jos sutrumpėti iki minimumo.
Gal kas susidūrėte ir galėtumėte patarti kaip yra iš tikrųjų?
AČIŪ

Na mes tai po vaiko gimymo pas notara ejom.
cia paskaitikit,nereikia jokiu notaru,jei vaikas dar negimes.
http://www.teisesgid...l...681&forum=7

http://www.infolex.l.../60696:str3.143
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 01 gruodžio 2011 - 14:43
sveiki, norejau paklausti gal kas atsakys 4u.gif pries menesiuka susilaukem dukrytes tetis buvo isejas tevystes atostogu db sako jog gali iseiti ir visiems metams nors as nedirbu o nestumo metu stovejau darbo birzoj. jai vyras iseitu metams ar man reiketu stot i darbo birza ar galesiu ir nestovet darbo birzoj? ir dar ar mes galesim gauti kompensacijas uz siluma ir socialine ismoka jai as nedirbsiu, nes oficialiai vyras darbe gauna tik minimuma 4u.gif
Atsakyti