Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(nrimto2 @ 2011 12 09, 09:33)
Laba diena, ieškau protingesnių žmonių patarimo. Sausį išeisiu į nėštumo ir gimdymo atostogas. Gydytojas sakė, kad numatyta išėjimo data – sausio 23, bet dar galiu kokią savaitę pirmyn arba atgal pasukti, jeigu man iš to bus kokios naudos. Situacija tokia, kad 2010 m. spalio, lapkričio, gruodžio mėnesiais gavau daugiau pajamų už papildomus darbus savo pačios darbe. Ar išėjimo į atostogas data kaip nors dar turėtų įtakos nors keliais litais didesnei pašalpai, ar visiškai nėra skirtumo, išeisiu sausio 23 ar sausio 15?
Dabar redaguoju knygą. Jeigu už ją mokės jau man išėjus į atostogas (autorinė sutartis), tai pašalpa bet kuriuo atveju nukentės? Ar ne?
Labai ačiū, jei padėsite. Mušuosi į krūtinę ir prisipažįstu, kad visiškai neišmanau to, apie ką rašoma įstatymuose. Gėda...

Susitark, kad autorines pajamas rodytu dar iki iseinant i atostogas, o kada realiai sumokes bus nebesvarbu. Priesingu atveju mazins pasalpa. O ar zinot, kad autorines pajamos taip pat itraukiamos apskaiciuojant motinystes pasalpa? Jeigu pajamu is autorines veiklos esate gavusi per ta laika, kuris bus skaiciuojamas i jusu staza pasalpai, tuomet prisideda kazkoks koeficientas ir is autoriniu pajamu. Tik reikia rasyti atskirai prasyma, kad jas pripliusuotu. Mano atveju buvo panasiai - dirbau ir pagal darbo sutarti ir dar laisvu laiku vertejavau, atitinkama koeficienta is tu autoriniu pajamu man pridejo, todel siuo metu gaunu kazkur apie 100 Lt didesne pasalpa nei buciau gavusi vien is pajamu pagal darbo sutarti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 09, 09:40)
Nesvarbu iseisit jus sausio viduri,ar gale,vistiek NGA skaiciuosis is 2010.12.01-2011.11.31 laikotarpio.
Del autorines sutarties gal kas atsakis,nes nenoriu suklaidinti.

tai galit eiti nuo vasario 1d, tada ir gruodis pateks i skaiciavimus. butu nuo 2011.01.01 iki 2011.2.31
Atsakyti
QUOTE(juliukas25 @ 2011 12 09, 11:23)
tai galit eiti nuo vasario 1d, tada ir gruodis pateks i skaiciavimus. butu nuo 2011.01.01 iki 2011.2.31

vat butent kad gruodis nepapuola,jus gi pati paraset nuo 2011.01.01 skaiciuotu smile.gif
Atsakyti
sveikos, ar yra koks skirtumas seimui padidinus draudziamasias pajamas toms ismokoms kurios nera minimumai bet ir ne lubos?
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2011 12 09, 15:50)
sveikos, ar yra koks skirtumas seimui padidinus draudziamasias pajamas toms  ismokoms kurios nera minimumai bet ir ne lubos?

nera jokio skirtumo,ar padidins,ar ne.
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2011 12 09, 14:50)
sveikos, ar yra koks skirtumas seimui padidinus draudziamasias pajamas toms  ismokoms kurios nera minimumai bet ir ne lubos?

Jei sumazintu koeficienta is vis nebeliktu jokio skirtumo net ir maksimalia ismoka gaunancios. Nu nebent labai labai nezymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 09, 09:27)
nebent alga bus tikrai didele,tada gal kas ir pasikeis,nes tie 7 menesiai kur jus dabar dirbat ieis i pasalpos apskaiciavima,tai reikia dar 5 men su tikrai dideliu atliginimu.

man užektų minimumą gauti, o jej neičiau į nėštumo atostogas, tada būtų geriau?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 09, 12:09)
vat butent kad gruodis nepapuola,jus gi pati paraset nuo 2011.01.01 skaiciuotu smile.gif

ax.gif as kazkaip apie 2011m metus pagalvojau, kad gruodis ieitu, o cia apie 2010m. Atsiprasau, kad suklaidinau ax.gif 4u.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...o.d?id=52722559

Gal kas zinote, nuo maksimalios galimos ismokos, kiek atskaiciuoja mokesciu? Straipsnyje rasoma, kad 15% GPM. O i garantini fonda 6% irgi? ar nebe?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2011 12 09, 09:22)
Tokie visokie pasikelimai ir nustekena valstybe  doh.gif
Kiek uzdirbi, tiek ir turi gauti, o ne galvoti, kaip ka apsukti, prasukti, apsauti...  blink.gif

dirbu mažoje įmonėje,pelnas nedidelis, o direktorė neišgali mokėt didesnius mokesčius, todėl yra kaip yra.. nemanau kad vienetai tokių yra kurios pasikelia algą.
Atsakyti
QUOTE(saule1990 @ 2011 12 09, 16:50)
man užektų minimumą gauti, o jej neičiau į nėštumo atostogas, tada būtų geriau?

tada taip,gautumete daugiau menesiu didesne alga.
Papildyta:
QUOTE(zirziliux @ 2011 12 09, 16:57)
http://www.delfi.lt/...o.d?id=52722559
Gal kas zinote, nuo maksimalios galimos ismokos, kiek atskaiciuoja mokesciu? Straipsnyje rasoma, kad 15% GPM. O i garantini fonda 6% irgi? ar nebe?
g.gif

6% PSD.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 09, 16:34)
tada taip,gautumete daugiau menesiu didesne alga.
Papildyta:

6% PSD.

o kaip su 3% ?
Atsakyti