Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Ar sodroj pateikus prasyma del dekreto iskart pasako kiek pinigeliu priklausys?
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2011 12 15, 12:18)
Ar sodroj pateikus prasyma del dekreto iskart pasako kiek pinigeliu priklausys?

ne.
Atsakyti
gal ir daug kas klausia, bet as perklausiu del saves, nes visos temukes neskaiciau blush2.gif
jei as esu nescia ir esu vaiko prieziuros atostoguose iki triju metu, tai man nereikia grizti kaip suprantu i darba ir naujam vaikuciui skaiciuos pinigelius kaip pries tai esanciam vaikuciui g.gif , vaikutis gimtu iki sueinant 3 metai pries tai gimusiam vaikui blush2.gif , gautusi keli menesiai is vis be pinigeliu, nes nemoka nuo 2 iki 3 metu, tai neitakotu man naujo vaikucio pinigeliu skaiciavime blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(.sniege. @ 2011 12 15, 14:48)
gal ir daug kas klausia, bet as perklausiu del saves, nes visos temukes neskaiciau  blush2.gif
jei as esu nescia ir esu vaiko prieziuros atostoguose iki triju metu, tai man nereikia grizti kaip suprantu i darba ir naujam vaikuciui skaiciuos pinigelius kaip pries tai esanciam vaikuciui  g.gif , vaikutis gimtu iki sueinant 3 metai pries tai gimusiam vaikui  blush2.gif , gautusi keli menesiai is vis be pinigeliu, nes nemoka nuo 2 iki 3 metu, tai neitakotu man naujo vaikucio pinigeliu skaiciavime  blush2.gif

neitakotu.
Atsakyti
QUOTE(.sniege. @ 2011 12 15, 14:48)
gal ir daug kas klausia, bet as perklausiu del saves, nes visos temukes neskaiciau  blush2.gif
jei as esu nescia ir esu vaiko prieziuros atostoguose iki triju metu, tai man nereikia grizti kaip suprantu i darba ir naujam vaikuciui skaiciuos pinigelius kaip pries tai esanciam vaikuciui  g.gif , vaikutis gimtu iki sueinant 3 metai pries tai gimusiam vaikui  blush2.gif , gautusi keli menesiai is vis be pinigeliu, nes nemoka nuo 2 iki 3 metu, tai neitakotu man naujo vaikucio pinigeliu skaiciavime  blush2.gif

sveika,

neitakotu, is to laikotarpio, kol pinigeliu negavote, negali skaiciuoti, t.y. jus galite pasirinkti, is kokio laikotarpio skaiciuoti. jus aisku rinksites sau palankesni
Atsakyti
Dekretinių turėčiau išeiti sausio 27 d., gimdyti apie 04.12.

Jei išeisiu ne sausio 27 d., t.y kada priklauso išeiti, o pvz vasario 27 d., ar kovo 15 d.,

ar pasikeis dekretinės išmoks dydis, t.y ar ji nesumažės?
Atsakyti
Ieškojau atsakymo, bet neradau. Nepykit,jei kartosiuos.
Mano situacija: esu vaiko priežiūros atostogose iki 2012.03.31. Laukiuosi, dekretas nuo 2012 susio vidurio. Mano klausimas, kokios bus mano išmokos: ar viena bendra (dekretas + pirmo vaiko pašalpa ir ta suma neviršys 100 proc. darbo užmokesčio) ar bus dvi pašalpos atskirai už pirmą vaiką ir atskirai už dekretą?
Labai ačiū
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2011 12 16, 14:47)
Dekretinių turėčiau išeiti sausio 27 d., gimdyti apie 04.12.

Jei išeisiu ne sausio 27 d., t.y kada priklauso išeiti, o pvz vasario 27 d., ar kovo 15 d.,

ar pasikeis dekretinės išmoks dydis, t.y ar ji nesumažės?

Viskas priklauso nuo jusu pajamu tais menesiais, kurie bus imami ismokos apskaiciavimui: jei iseitumet sausi, tai ismoka butu apskaiciuojama is 2010gruodzio - 2011 lapkricio menesiais gautu pajamu, jei vasari - tai 2011 sausio-gruodzio, o jei kova - tai atitinkamai skaiciuojami menesiai dar pasislinktu per viena i prieki. Plius jei pagimdytumet anksciau laiko nespejusi iseiti i dekreta, tai ismoka gautumet ne uz 126 dienas, o tik uz 56.

QUOTE(GudLaima @ 2011 12 16, 16:09)
Ieškojau atsakymo, bet neradau. Nepykit,jei kartosiuos.
Mano situacija: esu vaiko priežiūros atostogose iki 2012.03.31. Laukiuosi, dekretas nuo 2012 susio vidurio. Mano klausimas, kokios bus mano išmokos: ar viena bendra (dekretas + pirmo vaiko pašalpa ir ta suma neviršys 100 proc. darbo užmokesčio) ar bus dvi pašalpos atskirai už pirmą vaiką ir atskirai už dekretą?
Labai ačiū

Dvi atskiros ismokos bus.
Atsakyti
QUOTE(rasmoskis @ 2011 12 13, 22:15)
Labai atsiprasau, bet man nedaeina-kokia motinystes ismoka (jei einu 1metus) gausiu, jei ant popieriaus 2400lt, o i rankas gaunu apie 1800Lt ax.gif .
Butu laaabai aciu uz atsakyma blush2.gif

Aciu, bet as ir noriu paklausti ar gauciau tokia suma kuri ANT POPIERIAUS, ar ta KURI I RANKAS? blush2.gif

Papildyta:
Bet turbut tokia, kuri i rankas? ax.gif
Atsakyti
Tokia kaip i rankas tik truputi didesne, nes nenuskaiciuoja 3 proc mokesciams.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2011 12 16, 16:24)
Viskas priklauso nuo jusu pajamu tais menesiais, kurie bus imami ismokos apskaiciavimui: jei iseitumet sausi, tai ismoka butu apskaiciuojama is 2010gruodzio - 2011 lapkricio menesiais gautu pajamu, jei vasari - tai 2011 sausio-gruodzio, o jei kova - tai atitinkamai skaiciuojami menesiai dar pasislinktu per viena i prieki. Plius jei pagimdytumet anksciau laiko nespejusi iseiti i dekreta, tai ismoka gautumet ne uz 126 dienas, o tik uz 56.
Dvi atskiros ismokos bus.

ačiū už atsakymą,

o jei bent į 1 dieną 2011 sausio- 2011 gruodžio įeina pirmojo vaiko vaiko auginimo atostogos, tai man galės mokėti išmok tokia kaip buvo su pirmu vaiku? bet jei jau 2011 sausį man nieko nemokėjo už vaiką, vis tiek priklausys pašalpą kaip 1 vaiko pašalpa?
Atsakyti
QUOTE(olajju @ 2011 12 17, 11:16)
ačiū už atsakymą,

o jei bent į 1 dieną 2011 sausio- 2011 gruodžio įeina pirmojo vaiko vaiko auginimo atostogos, tai man galės mokėti išmok tokia kaip buvo su pirmu vaiku? bet jei jau 2011 sausį man nieko nemokėjo už vaiką, vis tiek  priklausys pašalpą kaip 1 vaiko pašalpa?

Taip, jei tuo metu vis dar buvot VPA, galėsit rinktis palankesnį skaičiavimo variantą. O tai dabar jūs jau nebe VPA? Dirbat?
Atsakyti