Taigi , spalio 14 diena vis dar nesibaige, mes vis dar vaziuojame
Ripol
sita nuotrauka jau imeciau, bet pakomentuosiu visai trumpai. Nuotrauka is masinos ir neatrodo ispudinga.

O is tiesu tai nuostabybe tiesiog

Bent jau turetu buti
http://www.google.lt... ...274&bih=625as, nors ja ir apziurinejau, bet i marsruta neitraukiau, nes man atrode, kad per Ripoli mes nevaziuosime. Taciau vaziavome. Rrrrr, kai pagalvoji, ka veliau pamateme ir ka praleidome, tai liudesys apima. Na bet ka dabar darysi.
I La Pobla de Lillet reiktu vykti tikrai sudarius ne toki marsruta, koki sudariau as. Mes jau privingiavome iki tol daug, o paskutiniai 10 km mus tiesiog dabaige. Siaip as atspari kelionems, bet dabar buvo nebegera, vyra irgi supykino, nuovargis kartu su keliu gyvate padare savo. O ir papietauti reikejo kur nors pakeliui. Galvojau galutiniam taske ta padarysim. O kol kas reikia skubeti i tiksla. O ka jei uzsidarys.
O tikslas, tai Artigos sodas.
Pakeliui, kol dar nebuvo didziuju vingiu.

Papildyta:Blogai paruostu namu darbu deka as sumasciau, kad tai parkas, po kuri net traukinukas vazineja. Realiai tai sodas, iki kurio vaziuoja traukinukas sezono metu.
Radom miestelyje nuoroda, vaziuojam. Keliukas vietomis per miesteli tikrai tik vienai masinai, nors eismas dvipusis, susitikus apsilenkti neimanoma, reikia kazkaip ta problema spresti atsitraukiant atgal. Ispanai mandagus, atsitraukia patys. O ka jiems daryt, uz musu vilkikas neaisku ka cia aplamai veikiantis. Miestukas miniatiurinis.
privaziuojame issisakojima: vienas kelias i kelia nepanasus, o kitas - begiai. Kalbinu moteriskaite, aiskindama, ko man reikia. Ji rodo mums i begiu keliuka, ten sodai

Na ne, man vistiek neaisku, jei vaziuosim begiais, tai pasitraukti nebus kur, gal mums tiesiog reikia rasti traukiniu stotele? Ne, ne, jums reikia vaziuoti

. Vistiek nenusileidziu, prieinu prie masinos, papleksnoju ranka per kapota, tada atsitupiu prie begiu ir pleksnoju juos ranka, rodau i kelia ir darau isplestas akis rodydama i auto. Katalone juokiasi linkciodama galva. Taip mes be jokiu zodziu, svetimu kalbu mokejimo susikalbam. As burbedama "isprotejes miestas, isprotejes Gaudi, isprotejes kelias", nunaviguoju savo seimyna begiais

Tada buvo nejuokinga.

Pavaziuojam nedaug, aikstele nepanasi i aikstele, o toliau irgi tik begiai.. statom masina ir einam. Sone matosi kazkoks fabrikas. Atrodo senas. Gal cia buvosios pono Artigos valdos?

Visa kelia lydi bjauri kazkokiu chemikalu smarve. Nuotaika visai negereja, zmoniu nera. tik paskui mus dar viena masina atvaziavo ir porele nuskubejo begiais pirmesni.
Galutinis sustojimas prie sodu

Vartai uzdaryti, aplink tvoreles ir skardis, sodas apacioje, tuscia, bilietu kasos nedirba. Norisi verkti jau. Vyrui pasakau, kad as ne tam tiek atsikankinau siandien, kad man dar ir vartus kazkas pries nosi uztrenktu.
Pastebejau porele, kuri mus aplenke, apacioje po soda vaisktinejant. Na dabar uzvire ir man viskas, kuo as durnesne uz juos? Pasakiau, kad seimyna ruostusi, lipsim per vartus, ar dar kaip, bet vistiek mes ten busim

Patys katalonai kalti, kad mus iki to davede. Na ir ka, isigrudom mes ten, kaip kokie vagys

Jei butumet mate, kokie mes buvom nusikale, alkani ir nusivyle, tai dabar nei vienas nesmerktumete musu
Kliutis iveikta

Toliau jau vaikstinejame po soda. Kartkartemis prasilenkiame su porele, jie taip suokalbiskai mums sypteli vis. Na man geda, bet juk ir jie ne geresni

Greit suvokem, kad Artigas Jardin, tai ne parkelis, kaip tikejausi, bet tiesiog nedidelis sodelis

Joooo, ryskiai prasauta su objektu. Grazu, bet tu km ir musu vargo tikrai nevertas.
Papildyta:Artigas sodas
http://en.wikipedia....Artigas_GardensGaudi si soda sukure tekstiles magnatui Artigas, atsidekodamas uz svetinguma. Sodas buvo kuriamas vienu metu, kaip ir parkas Barselonoje, todel net dalis darbininku buvo permesta i si objekta, kad darbai vyktu sparciau.
pavaiksciokime po soda.

Papildyta:

Papildyta:

Papildyta:

Taip jau gavosi, kad apvaikstineje, i virsu jau kilome kartu su porele. Pagalvojau, kad kaip cia dabar mes visi lipsime per tuos vartus atgal?
Kokia geda buvo, kai prieje vartelius jie issitrauke raktus

ir vis taip pat suokalbiskai sypsodamiesi isleido mus ir uzrakino juos

Tik sugebejau angliskai issteneti aciu ir nuleide galvas isejom.