QUOTE(jsgute @ 2011 11 04, 01:46)
po to neiškentus susiradau nutrintą žemėlapį, likusį nuo manosios Katalonijos laikų
Man tai didziulis komplimentas
QUOTE(Partizanė @ 2011 11 04, 14:05)
Cobre, išduok paslaptį, kaip tu surenki informaciją apie tokius miestukus, kur visai negirdėti, bet gražūs ir įdomūs?
tarkim aš tada seniai seniai 2004 metais, tai vadovavaus DK vadovu ir tiek. bet dabar manau inernete yra daugiau ką rast, taigi pasakyk, kaip ieškai
Vadova buvo Caca paskolinusi. Viska ka reikejo perskaiciau, atsisvieciau Gironos zemelapi ir tiek. Vadovai yra puiki pagalbine priemone, tikrai jei yra galimybe tokius panagrineti, tada nereikia spjauti. Neretai juose tikrai galima rasti ir tu maziuku miestuku pavadinimus, taciau jie buna lyg tarp kitko pamineti, daznai net visai negundanciai ir jei pries tai ju nebuciau aptyrinejusi internete, tai net neatkreipciau demesio.
O siaip tai internetas. Atsidarau zemelapius ir isijungiu, kad rodytu nuotraukas. Tai irgi nemazai gerio randu. O pradedu nuo paprasciausio: pradzioje, jei tai nedidele salis, tai jos pavadinima irasau, jei didesne, tada dominancio regiono pavadinima, pasidarau, kad filtruotu nuotraukas ir varau per jas. Jei kazkas sudomina, atsidarau visa puslapi, kartais ten daugiau geru dalyku randu, kartais tik sudominusios vietos pavadinima. tada atsidarau antra langa ir googlinu ta pavadinima, jei patinka, tai isitraukiu i sarasiuka, jei ne, langas uzdaromas. Bet nereatai viskas tiesiog didejancia progresija vaziuoja, ir tu langu buna jau atidaryta begale

Pradzioje galva sukasi, paskui nieko, jau susisitemina kazkaip viskas, issigrynina.
Dar didziulis lobis yra rusu forumai: kelioniu, ten gyvenanciu. Juose tirkai perliuku galima rasti
QUOTE(Astra777 @ 2011 11 04, 14:14)
Oooo

...aš iš pradžių ir labai daug prisiplanuoju, bet dažniausiai po to dar kelionei neprasidėjus daug ką išbraukau iš sąrašo
Na pas mane ne visai tokiu principu viskas vyksta, bet ... Lleidos tarkime is saraso nebraukiau. Juk jei butu buvo blogi, lietingi ir vejuoti orai, tai papludymiai butu kaip ir atkrite, tada butume labiau i giluma brovesi. Todel jei realiai kas atkrenta, tai ne todel, kad per daug aprepiu, o todel, kad pasilieku laisves kazka keisti ir man tiesiog butina planas B
QUOTE(akcent @ 2011 11 04, 14:50)

Išties planas buvo maximumas. Darbo įdėjai kaip reikiant

Ačiū, kad daliniesi.
Gal tai net ne planas

. Jau rasiau, kad si karta marsruta pabandziau pasiruosti kiek kitu principu. Anksciau vos ne turedavau dienos plana. O si karta daug taskeliu, kuriuos rinkausi ir pagal patikima, ir pagal tai, kaip imanoma juos sujungti i marsrutus, palikdama erdves sprendimu pakeitimui. Nes nebuvo aiskus oras, neaisku, kaip nuvyke noresime leisti laika: daugiau gulineti ar vazineti, kokio gerumo keliai, ar labai kalnuota, ar remontuojama ir pan. Kelis taskus paziurejau, kiek uzsimtu laiko iki ju nuvykti, kad tureciau supratima, bet patikrinti visus kelius, keliukus, tai jau man atrode didziulis ir nelabai naudingas darbas.
O numatyti taskeliai gal kada dar pravers
Papildyta:
Palyginus su ankstesniai mano pasiruosimais, kas liecia keliavima, marsrutus ir pan., tai si karta buvo keli atspausdinti lapai: Gironos zemelapis, planas, kaip rasti Dolmena, patiekalu sarasiukas - kazkur radau ir atsispausdinau gana toki issamu, plius papildziau ji rusu rekomenduotais pavadinimais su paaiskinimais. Lapa su pagrindiniais zodziais anglu-ispanu-katalonu kalbomis. Na ir aisku rezervaciju dokumentai, bei bilietai. Visa kita tilpo i atlasa. Buvo tikrai labai patogu taip susizymeti.