QUOTE(noisy-B @ 2011 10 25, 12:26)
Visiškai pritariu

nesugebu dar visko sužiūrėti. Reikia kokių gal kursų - kaip atpalaiduoti modelį ir pamatyti viską? Juokauju aišku. Kaip ir dėl tos pėdos įsitempusios, dbr į akis stringa, tada žiūrėjau į veidą, vienu kampu fotkinau, pėda gerai gulėjo, peršokau į kitą vietą, o ten žiūrėk, jau ir ji nepatogiai ore kabo, ar kaip čia pasakyti, na neturėjo tos skylės matytis,u kaip ragų neįstatyti iš šakų, kaip fokusas ir t.t. nu žodžiu, reikia turėti kažko savy gal, ne kiekvienas pasirodo gali fotografuoti gavęs fotoaparatą

reik mokėti išnaudoti esamas situacijas, turimas priemones ir modeliukus.
stebėja
nežinau. va merginos turi studiją, daro seminarus. pasiūlykit, kad kviestų geriausius portretistus, padarytų mokamas paskaitas, gal kuris nors atskleis paslaptį, kaip atpalaiduoti, pamatyti ir pan., nors greičiausiai jie galėtų tik apsidalinti sava patirtimi, kurią pritaikius gal ir kitiems pasisektų
Svajone, oi, paglostei mane palei plauką, mur mur mur, ale taip tikrai nėra..

man dar daug žemės ap..kt reiktų, kad gerus, tikrai gerus portretus daryčiau..

praktikuotis galima ant žolių ar medžio.. o tada ant žmonių

aš pati sau užduočių visokių turiu iki Kalėdų, reik tik netingėt. man tas sunku, nes esu tinginė iš prigimties. o čia
dubcę (

) reik pakelt ir kažkur eit
aš jaučiu kartosiuos, bet Tu, pvz., vartai albumus? padaryk tai kasdieniu darbu - kas vakarą po vieną praversti arba popierinį, arba kokį nors autorių internete pražiūrėti sustojant. dėkis galvon vaizdus, kompozicijas, spalvas, pustonių išsidėstymą kadre, galvok apie priemones, kurių reikia kadrui padaryti. ne nuodėmė ir pakopijuot pozas, aplinką, išraiškas, rankų padėtis. laikui bėgant tai nusileis iki pasąmonės ir nepajusi, kaip sąmoningai nebegalvodama sužiūrėsi.
nors aš čia edukuoju teoriškai, pati stengiuos taip daryti ir tebesimokau
užsivedžiau, blin, vis pildau ir pildau

padarykit fotografiją, kadro komponavimą mąstymo procesu. padarykit fotkę prieš nuspausdamos mygtuką.
zaprosto
aš nesityčioju, jei ką. čia visų pirma sau rašau