Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 17, 10:17)
paaiskinkit man "ukiskai" kodel tiroksinas blogis

O kas sako, kad jis blogis? As suvokiu, kad tai medziaga, kurios truksta musu organizmui, todel mes jo vartojame papildomai.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 11 16, 13:55)
sveika, esi labai protinga mergina, tavo atsakymai labai man padeda smile.gif
blogiausia yra tai, kad mane visi gydo atskirai, padalia mano kuna ir neziuri i visuma
ieskojau thybono lietuviskos instrukcijos, neradau, gal kartais radai tu?
su anglu k nelabai draugauju smile.gif
as pati kartais pajauciu, kad gerk negerus metoprololi, vistiek sirdele dirba greiciau, reiskia, priezastis yra kitur,
nu kaip visada, ligas gydom patys smile.gif
o beje, gal kuri mergina is Vilniaus rekomenduotu endokrinologa, kuris gydymui naudoja tiroksina ir thybona? man pasalinta visa skydlaiuke.

O kodel tau nenuejus pas savo gydytoja ir nepasakius, jog noretum vartot Thybona ar tai kitoki F3 preparata, maciau, kad yra keletas firminiu pavadinimu (deja angliskai anotacijos irgi neradau, gal nezinau kaip ieskoti).? As pvz. einu pas savo gydytoja ir sakau, "gydytoja man israsykite va toki hormona ir parodau bonkute, nes Thyroxino as negaliu gerti". Jinai ir israso smile.gif
Sake daug tokiu zmoniu yra, kuriems reikia F3 kartu su Thyroxinu.
Lankausi pas Zabuliene centro poliklinikoje. Jinai sake, kad man gerai jis butent todel, kad i sudeti ieina F3.
Jeigu nori, galiu tau siusteleti savo hormonu kokioms 3 dienoms (berods vartoji po 100mcg), tai is tu 3 dienu manau tikrai pamatysi, ar tau geriau, ar ne. Man sirdis liovesi nuo pat pirmos dienos ir nuo to laiko apie tai net uzmirsau (nenoriu prisisneketi aisku smile.gif ) Bet nezinau, ar visiems taip is karto pageretu. Nors aisku gal ir nera pati geriausia ideja vartoti vaistus, kuriuos atsiunte "kazkas" is forumo lotuliukas.gif

Maskatukas, pagal tavo Thyroxino doze, tau reikia Liothyronino (gryno) 18mcg per diena. Reikia paziuret kiek viena tablete ten turi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 17 lapkričio 2011 - 17:33
QUOTE(linamog @ 2011 11 17, 16:11)
O kas sako, kad jis blogis? As suvokiu, kad tai medziaga, kurios truksta musu organizmui, todel mes jo vartojame papildomai.

kazkas kazkada cia forume sake koks tai blogis, tai dabar sumasciau pasidomet kodel jis blogis
Atsakyti
Noreciau as to thybon paprasyti daktaro bet nedrystu...
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 17, 17:51)
kazkas kazkada cia forume sake koks tai blogis, tai dabar sumasciau pasidomet kodel jis blogis

Man rodosi negalejimas susitaikyti su Thyroxinu susijes su negalejimu susitaikyti su liga.
Ar tai blogis? Nu gal ne tai, kad blogis. Bet manau, jog kai skydliauke gamina nuosava hormona yra zymiai geriau negu gerti sintetini. Tos, kurios zutubut bando isgyvent be Thyroxino dar tikisi susigrazinti normalia skydliaukes veikla, delto joms atorod, kad Thyroxinas blogis. Nes pradejus gert Thyroxina susigrazinti normalia skydliaukes veikla beveik neimanoma su labai labai retomis isimtimis.
Kodel Thyroxinas yra blogiau negu nuosavas homonas? Todel, kad organizmas visada zino, kiek tiksliai reikia nuosavo hormono. Jis tikrai negaminamas tik ryte, o gaminamas per visa para. Pvz. as nebegaliu maudytis po saltu vandeniu, nors dariau tai 20 metu, dabar tokia procedura baigiasi temperatura ir persalimu, todel, kad issimaudzius reikia smugines hormono dozes, kuria normali skydliauke sugeba duoti, o isorinis hormonas ne. Ir galiausiai labai didele dalis cia esanciu gydosi Thyroxinu. Ir paziurekime, ka jos jaucia: didele dalis vievien turi sausus plaukus, jaucia salti, kai kurios nerima, sirdies plakimus ir dar daug daug simptomu.
Atsakyti
sveikos, siandien as po daktaru santaruose,
kada prabilau apie thybona, apie tai, kad kiekvienas gydo tik organa, o ne organizma visumoje, gyd sutiko su manimi,
tiroksinas yra vaistas, skirtas papildyti ar pilnai pakeisti skydlaiukes negaminamus hormonus,
juk instrukcijoje rasoma, kad tiroksinas skyla organizme , reiskia, apkrovimas yra papildomas, kai tai pasakiau gyd, ji nustebo ir paklause mano issilavinimo,
pripazisn kiekviena , kad medikai labai nemegsta apsiskaiciusiu pacientu, tokiu sunkiu, bet nezinoti absoliuciai apie vaista, kuri dedi i burna, butu neprotinga,
2 metus buvau rami paciente, siandien-pasakiau viska ka galvoju
gyd tylejo, sesele israudo,
man toks jausmas, kad i santarus guldo tik praktikai ir savo disertaciju rasymui......
ziuresiu ka ryt man pasakys gyd.....

Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 11 17, 19:34)
sveikos, siandien as po daktaru santaruose,
kada prabilau apie thybona, apie tai, kad kiekvienas gydo tik organa, o ne organizma visumoje, gyd sutiko su manimi,
tiroksinas yra vaistas, skirtas papildyti ar pilnai pakeisti skydlaiukes negaminamus hormonus,
juk instrukcijoje rasoma, kad tiroksinas skyla organizme , reiskia, apkrovimas yra papildomas, kai tai pasakiau gyd, ji nustebo ir paklause mano issilavinimo,
pripazisn kiekviena , kad medikai labai nemegsta apsiskaiciusiu pacientu, tokiu sunkiu, bet nezinoti absoliuciai apie vaista, kuri dedi i burna, butu neprotinga,
2 metus buvau rami paciente, siandien-pasakiau viska ka galvoju
gyd tylejo, sesele israudo,
man toks jausmas, kad i santarus guldo tik praktikai ir savo disertaciju rasymui......
ziuresiu ka ryt man pasakys gyd.....

labai idomu kaip tau seksis rytoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 17, 19:41)
labai idomu kaip tau seksis rytoj  4u.gif

butinai parasysiu smile.gif
Atsakyti
***** as tikrai byru.... nugaros skausmas uzejo toks ziaurus, kad ner silpna
Atsakyti
Maskatukas saunuole,kad parodei daktarams,jog esi ne is kelmo spirta.Mes ,ligoniai,kartais daugiau suprantame ir ismanome apie savo liga negu jie,nes mes patiriame savo kailiu.Laikykis rytoj,sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
Žinot, aš tai jau seniai nebenoriu ir nebelaukiu, kad mane gydytojas gydytų. Laikausi nuostatos, jog gydausi aš pati. O kas man neaišku, tai einu ir klausiu gydytojo, klausimų būna labai įvairių. Kiti paklausia, kokia mano profesija, tai kai pasakau, jog IT, tai nenustemba, kad man vos ne įgimtas polinkis analizuot viską ir sustatyt į logiką smile.gif Taip ir nesipykstam. Nebent tiesiai šviesiai pasakau, kad paskirtų vaistų negėriau ir neketinu gerti. Bet kiti irgi nesupyksta.
Arba iš karto ateinu ir sakau, ko iš jo noriu, nu pvz. "atėjau, kad išrašytumėt naują receptą. Arba noriu, kad padarytumėt tą ir aną tyrimą...". Jeigu neskiria tokio tyrimo, tai pasidarau savo pinigais, jeigu manau, kad tikrai man jo reikia smile.gif Nes jie turi kažkokias taisykles, pagal kurias gal iš tiesų ne visada gali skirti visus tyrimus. Taip ir gydausi.
Kai priimi tokią nuostatą, tuomet visai nepikta pasidaro ant gydytojų. Juk jie gal ir yra daugiau kaip patarėjai. Ką ten norėti, kad jie nuosekliai gydytų matant kokias krūvas ligonių turi.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 11 17, 18:15)
Kodel Thyroxinas yra blogiau negu nuosavas homonas? Todel, kad organizmas visada zino, kiek tiksliai reikia nuosavo hormono.

Jei gerai suprantu, musu organizmu tas "zinojimas" yra issiderines.
QUOTE(sau_lu_te @ 2011 11 17, 19:11)
***** as tikrai byru.... nugaros skausmas uzejo toks ziaurus, kad ner silpna

Stuburo ar raumenu?
Atsakyti