Įkraunama...
Įkraunama...

Gruziniški blynai Chaciapuri

Chaciapuri

Tešlai:
0,5 l rūgpienio
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai

Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų
Aliejus kepimui


1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).
Atsakyti
nesupratau kaip uzlenkti ir kokia ten skylute per vidury. O kai kepi - kaip neisbega idaras is skyles g.gif

Gal kokia nuotraukyte unsure.gif galima
Atsakyti
Labai skanus dalykas, esu valgiusi, bet buvo keptas kaip pyragas, sluosknis teslos apacioj, kitas -virsuj, o pr viduri idaras ir kepta orkaitej. thumbup.gif
Atsakyti
tai ir gaunas sluoksnis virshuj ir apacioj teslos, o per viduri idaras. Fotkes neturiu, bo pati senaj kepiau. Tiesa recepta gavau is drauges, kuri ishtekejusi uz gruzino.
Na kai turi apskritima, ant jo uzdedi idara. Tada krastus apskritimo lenki ant idaro, bet taip, kad liktu skylute.
Atsakyti
skylute, matyt, maza rolleyes.gif O sulankstai kaip vokeli g.gif ?

Atsakyti
na panashiai kajp vokeli, lenki kajp gaunas, gi apskritimas turi vis tiek buti. zodziu lankstai visus krasciukus i viduri ir tiek. Skylute na gal 5 litu monetos dydzio
Atsakyti
Mmmmm, labai megstu chaciapuri, tik kai mes gaminam zalumynu nededam ir man atrodo tesla su varske darom g.gif Bet siaip visi ingredientai tokie patys! reikes issikept, nes jau skoni baigiu pamirst! tongue.gif
Atsakyti
Na kad tu zalumynu butinaj reikia... Bent man taip gruzinas sake. As net specialiai pasisejeu kinzos
Atsakyti
Na mes ta recepta ne is gruzino gavom, o tetis pries 100 metu is kazkur gavo, greiciausiai supaprastinta varianta. wink.gif Bet ir siaip jis laaaaabai skanus! thumbup.gif O kinza tai berods kalendra, ar ne? g.gif
O! Tik dabar perskaiciau gaminimo technologija!- mes tai orkaitej kepam! unsure.gif Gal tikrai koki "falsyva" gaminam... dry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smike: 26 birželio 2004 - 00:29
būtinai išbandysim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (smike @ 2004 06 26, 01:28)
Na mes ta recepta ne is gruzino gavom, o tetis pries 100 metu is kazkur gavo, greiciausiai supaprastinta varianta. wink.gif Bet ir siaip jis laaaaabai skanus! thumbup.gif O kinza tai berods kalendra, ar ne? g.gif
O! Tik dabar perskaiciau gaminimo technologija!- mes tai orkaitej kepam! unsure.gif Gal tikrai koki "falsyva" gaminam... dry.gif

Kinza - tai kalendros lapeliai. Jo, as kepu keptuvej, taip buvo recepte...
Atsakyti
patiekalas tikrai fantastiskas smile.gif thumbup.gif
Pati desimt metu gyvenau gruzijoje, taigi, su virtuve teko susipazinti tikrai gerai smile.gif
Is tikruju tai tik vienas is galimu chacapurio rerceptu, ju yra ne vienas ir ne du. o kas liecia kindza, gruzinai ja labai megsta ir naudoja beveik visuose patiekaluose, nors man teko valgyti tikruju gruzinisku chacapuri ir be sios zoleles smile.gif
Atsakyti