Chaciapuri
Tešlai:
0,5 l rūgpienio
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai
Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų
Aliejus kepimui
1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).
Tešlai:
0,5 l rūgpienio
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio kepimo miltelių arba sodos
1 kiaušinis
miltai
Įdarui:
250 g varškės sūrio ir 250 g fermentinio sūrio (arba gruziniško sūrio Suluguni)
1 kiaušinis
1 šaukštas tirpinto sviesto
2-3 skiltelės česnako
žalumynų (kinza, petražolės, krapai)
druskos, pipirų
Aliejus kepimui
1. Užminkyti nekietą tešlą.
2. Įdarui sūrį sutarkuoti, įmušti kiaušinį, supilti sviestą, sudėti smulkintą (išspaustą) česnaką, smulkiai sukapotus žalumynus, druska, pipirus.
3. Tešlą padalinti į 5-8 dalis ir iškočioti užkandinės lėkštės dydžio apskritimus. Į apskritimų vidurį dėti įdaro, kraštus užlenkti, viduryje palikti skylutę. Truputį perkočioti.
4. Įkaitinti aliejų, chaciapuri dėti skylute į apačią, kepti uždengus, po to atidengti apversti ir kepti neuždengus. Tinka su raudonuoju gruzinišku vynu, valgyti karštus. (kol visi iškeps, kad neatauštų, galima laikyti apykarštėj orkaitėj (60-80 laipsnių).