Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

QUOTE(caralaite @ 2011 11 13, 19:39)
Tiesa, šiom dienom nėr daug laiko skaityt, mano laiką Scanorama vagia. Bet tai negaliu nesidžiaugti - kiek einu, tiek pataikau ant puikių filmų. Taigi knygos truputį palauks smile.gif.

Kokie filmai vertim dėmesio? mirksiukas.gif Jei galima į až. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 11 13, 14:36)
Atsiprašau  iš anksto, jei mano klausimas nuskambės netaktiškai  blush2.gif
O kas ten per sportas, kurio metu galima skaityti? g.gif  blush2.gif

O dėl vaikų skaitymo tai kategoriškai nesutinku, kad gerai, jei vaikas, grįžęs iš mokyklos,  vos ne visą laiką praskaitytų. 
Ir savo dukrai to kategoriškai neleisčiau.

Tai tikrai nėra netaktiškas klausimas. Anksčiau su knyga mindavau namie treniruoklį ar sporto klube. Dabar sportuoju namie su svarmenimis, tai knyga visada šalia padėta atversta taip, kad gebėčiau skaityti ir po pastraipėlę judu pirmyn ax.gif

Mano dukra lanko būrelius, kurie jai patinka, bet jų nėra tiek daug, kad būtų visiškas užimtumas. Nesakyčiau, kad ji baisi knygų mylėtoja (galėtų būti didesnė), bet skaito...pernai labai daug, šiemet mažiau..tas noras skaityti kinta (kaip ir bet kuriam kitam žmogui smile.gif ) Dukra yra intravertė ir kiek tokį žmogutį norėtum perdaryti, 'socializuoti', paversti 'draugijos siela', tiek atsimuši į dirbtinumo sieną. Aš savo vaikams linkiu būti tuo, kuo jie nori būti ir dar daug laisvės, savarankiškumo, stipraus atsakomybės jausmo..aš visada būsiu su jais ir už juos (kas benutiktų), bet negyvensiu jų gyvenimo. Jeigu reikia mano gyvenimiškos patirties, patarimų - aš juos suteiksiu, bet iš tos pačios gyvenimiškos ir asmeninės patirties žinau, kad vaikams jų nereikia ir jie jų girdėti nenori, jie turi savo kelią nuo mažų dienų ir nori juo eiti net klupdami smile.gif Mano vaikai mane išmokė nebūti tokia kategoriška, kokia buvau.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 11 14, 00:46)
Mano dukra lanko būrelius, kurie jai patinka, bet jų nėra tiek daug, kad būtų visiškas užimtumas. Nesakyčiau, kad ji baisi knygų mylėtoja (galėtų būti didesnė), bet skaito...pernai labai daug, šiemet mažiau..tas noras skaityti kinta (kaip ir bet kuriam kitam žmogui smile.gif ) Dukra yra intravertė ir kiek tokį žmogutį norėtum perdaryti, 'socializuoti', paversti 'draugijos siela', tiek atsimuši į dirbtinumo sieną. Aš savo vaikams linkiu būti tuo, kuo jie nori būti ir dar daug laisvės, savarankiškumo, stipraus atsakomybės jausmo..aš visada būsiu su jais ir už juos (kas benutiktų), bet negyvensiu jų gyvenimo. Jeigu reikia mano gyvenimiškos patirties, patarimų - aš juos suteiksiu, bet iš tos pačios gyvenimiškos ir asmeninės patirties žinau, kad vaikams jų nereikia ir jie jų girdėti nenori, jie turi savo kelią nuo mažų dienų ir nori juo eiti net klupdami smile.gif Mano vaikai mane išmokė nebūti tokia kategoriška, kokia buvau.. ax.gif

Tai gali būti drinks_cheers.gif Ir mes skirtingos, ir mūsų vaikai skirtingi. Tiesiog tas straipsnis buvo labai kategoriškas, ir mano nuomonė buvo kaip atsakas į jį.
Beje, iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad mano vaikas turi kur kas daugiau galimybių, nei kad vaikystėje turėjau aš (aišku, laikai ne tie, kad labai lyginti, bet vistiek). Dedu pastangas, kad dukra galėtų išbandyti daugmaž visas veiklas, kurių pati nori (na visai visų visgi išbandyti visgi gal negalės, nes jos norai labai dideli, visko tikrai neįmanoma vienu kartu apžioti) . Ir jau dabar matau, kad tai duoda rezultatą. Yra dalykų, už kurių ji, panašu, užsikabins. O didelė skaitytoja, jeigu jau galima būtų spręsti pagal 8 metų vaiką, tai ji kažin ar bus. Dėčiau aš tam pastangas, ar ne (iš savo pusės, be abejo, bandau ją sudominti knygomis, bet bent kol kas nesėkmingai). Ji gali pasakyti "ką man veikti?", bet kad tą pauzę galima užpildyti ir knygos skaitymu, jai taip neatrodo unsure.gif Vat ką mėgsta, tai tik klausytis skaitomos knygos. Bet, kaip aš sakau, iki pensijos jai juk neskaitysiu biggrin.gif cool.gif
Nors pagalvojus, tai gal mano dukra būtų kaip priešingybė tavąjai (jei gerai supratau). Ji iš tų vaikų kategorijos, kuriuos reikia ir paskatinti, ir pastumti, ir pakontroliuoti, kartais ir sulaikyti. Palikus savieigai tai vaizdelis gali būti nekoks. O aš pati vaikystėje buvau panašesnė į tavo dukrą. Ir dėl mokslų, ir dėl knygų, ir dėl kontrolės bei savarankiškumo, ir dėl atsakomybės jausmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 14 lapkričio 2011 - 09:25
QUOTE(caralaite @ 2011 11 10, 14:54)
Galiu iškart paminėti vieną, kur knyga visiškas niekalas, o filmas - šedevras, "Krikštatėvis".

Nesutinku. Knyga perskaiciau su malonumu. Ten 2 autoriai Krikstatevio tema knygas rase. Apie kuri cia?
Papildyta:
Turiu prisipazint, vaikysteje skaitydavau tulike ax.gif Buvo knygu, kurias del neiaskiu priezasciu mama drausdavo skaityti, pvz. Conan Doyle rastus. Arba Dekamerona biggrin.gif
Nusliukindavau i tulika ir skaitydavau. Arba pas senelius namie, kur visuomet pilna zmoniu budavo, uzimdavau vonios kambari, kol neispirdavo lauk. Ir naktimis skaitydavau po antklode, kol "neparisdavo" ir valgydama.... Prisimint smagu, bet puikiu regejimu deja pasigirt negaliu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(NOTA BENE @ 2011 11 14, 15:05)
Ir naktimis skaitydavau po antklode, kol "neparisdavo" ir valgydama.... Prisimint smagu, bet puikiu regejimu deja pasigirt negaliu  biggrin.gif .

Naktimis (vasarą ir prieblandoje doh.gif ) ir aš skaitydavau. Bet kategoriškai niekam to nerekomenduoju, nes pati labai akis per tai susijojau unsure.gif doh.gif
Žodžiu, vaikystės skaitymų patirtis matyt pas visas panaši biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(NOTA BENE @ 2011 11 14, 16:05)
Nesutinku. Knyga perskaiciau su malonumu. Ten 2 autoriai Krikstatevio tema knygas rase. Apie kuri cia?

Nesutik, nors manau kalbam apie tą patį - Pjuzo. Galėčiau tą knygą pavadint "įdomia", bet prie filmo ji nė arti nestovėjo.
QUOTE(Ingėnas @ 2011 11 14, 16:18)
Naktimis (vasarą ir prieblandoje doh.gif ) ir aš skaitydavau. Bet kategoriškai niekam to nerekomenduoju, nes pati labai akis per tai susijojau unsure.gif  doh.gif

Mane turbūt per dažnai pagaudavo po kaldra su prožiku, todėl vis dar matau gerai. Bet atsimenu kai 4 ryto tualete baiginėjau "Vinetu" ir įsikandus į ranką sriūbavau (kad tėvų nepažadint) biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 11 14, 15:47)
Mane turbūt per dažnai pagaudavo po kaldra su prožiku, todėl vis dar matau gerai.

Vat su prožektoriumi aš visgi neskaičiau - stengdavausi spėt išjungti šviesą, jei tik pajusdavau, kad kuris iš tėvų naktį atsikėlė biggrin.gif (kartais, be abejo, nespėdavau, ir gaudavau už tai velnių biggrin.gif ). Bet šviesiomis vasaros naktimis kartais skaitydavau iš viso be šviesos, prieblandoje. Dabar galvoju, čia jau buvo totalus protelio neturėjimas doh.gif unsure.gif Skaityti prieblandoje dukrai tikrai neleisčiau, geriau jau tegul nors ir visą naktį tą šviesą kambaryje įsijungusi laiko...
Atsakyti
Sveikos.

savaitgalį pradėjau Murakamio 1Q84 trečią dalį.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 11 14, 10:18)
O didelė skaitytoja, jeigu jau  galima būtų spręsti pagal 8 metų vaiką, tai ji kažin ar bus. Dėčiau aš tam pastangas, ar ne (iš savo pusės,  be abejo, bandau ją sudominti knygomis, bet bent kol kas nesėkmingai). Ji gali pasakyti  "ką man veikti?", bet kad tą pauzę galima užpildyti ir knygos skaitymu, jai taip neatrodo unsure.gif

manau, dar neverta nukabinti nosies mirksiukas.gif Žinau ne vieną, kuris pamėgo skaitymą tik paauglystėje. O net jei ir nepamėgs, tai užpildys tą laiką, kurį mes skiriame knygai, kitokia veikla. Svarbu, kad tik turėtų veiklos, o jei ji prasminga, tai trūkumo nepasijaus. Yra nemažai mano bendraamžių, kurių erudicija ohoho kokia, nors knygų beveik ir neskaito.
Atsakyti
Mano tai mama kartais išjungdavo išvis elektrą nakčiai, kad tik miegot eičiau, tai mobiliaku pasišvietus skaitydavau jei labai jau įdomu. Tai po to suprato, kad nieko nebus ir nebeatjunginėjo. biggrin.gif

O tūlike ir aš skaitydavau, nes kartais vos ne iš principo tėvai erzindavosi ir neleisdavo, apskritai mama labai mėgėja į kambarį po ~50 kartų ateiti dėl kiekvieno š atsiprašant, tai trukdo visais gyvenimo atvejais, ypač skaitant.

Ingėnai, dėl dukros nesijaudink, aš gal tik 5 klasėje juodai skaityt pradėjau. būdavo po 30 knygų per vasarą (turiu visus sąsiuvinius su aprašymais, kurie tada buvo privalomi, išsaugojusi. O tų sąsiuvinių su iliustracijomis ect gal trys pilni. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegytė: 14 lapkričio 2011 - 16:36
QUOTE(laTulipe @ 2011 11 14, 16:15)
Sveikos.

savaitgalį pradėjau Murakamio 1Q84 trečią dalį.
manau, dar neverta nukabinti nosies  mirksiukas.gif Žinau ne vieną, kuris pamėgo skaitymą tik paauglystėje. O net jei ir nepamėgs, tai užpildys tą laiką, kurį mes skiriame knygai, kitokia veikla. Svarbu, kad tik turėtų veiklos, o jei ji prasminga, tai trūkumo nepasijaus. Yra nemažai mano bendraamžių, kurių erudicija ohoho kokia, nors knygų beveik ir neskaito.

Na aš irgi panašiai galvoju drinks_cheers.gif
Svarbiausia, kad nebūtų taip, jog iš viso nuo knygų į kitą pusę trauksis...
Atsakyti
Man tai niekad neteko pasislėpus su prožektorium skaityti. Nors vaikystėj irgi daug skaičiau, bet užtekdavo laiko dienos metu (ir dar spėdavau labai gerai mokytis ir lauke padūkti, ir į šokių repeticijas eidavau). O paauglystėj tai daugiau skaičiau nei mokiausi, niekur nereikėjo slėptis, nes niekas netikrindavo (nors kartais vadovėlį po knyga pasidėdavau). Mokslai smarkiai nukentėjo, dėl to kartais iki šiol gailiuosi, todėl ir nesuprantu tokio liberalaus auklėjimo, apie kurį Rasma rašė- mano pačios patirtis ir stebėjimai rodo, kad tik labai mažytis procentas vaikų yra tokie sąmoningi, kad jiems praktiškai beveik nereikia jokio kontroliavimo.

Perskaičiau Kurto Vonneguto "Titano sirenas"- satyrą apie žmogaus gyvenimo ar, tiksliau, apie visos žmonijos egzistavimo esmę ir prasmę, įvilktą į fantastinio romano "rūbą" (su skrydžiais į kitas planetas, ateiviais ir panašiais dalykais). Jokiu būdu negaliu sakyti, kad tai prasta knyga, bet ji man buvo tokia neįdomi ir nuobodi. Išskyrus keletą labiau įtraukusių vietų, visiškai manęs nesudomino.
Atsakyti
skaitau Salta oda - patinka, idomu, itrauke nuo pat pradzios, vakar tik pradejau, siandien baigsiu biggrin.gif
Atsakyti