QUOTE(caralaite @ 2011 11 11, 08:53)
Penktadieniui - manifestas už teisę skaityti.
Siūlau paskirt laiko, nes tekstukas ne visų čia choru negerbiamo ponulio, o kito veikėjo. Man buvo labai smagu skaityt šitas mintis - "Puikus skaitančių mažumų teises ginantis straipsnis" (© Algis Cibulskis). Gal paskui turėsim apie ką padiskutuot.
Siūlau paskirt laiko, nes tekstukas ne visų čia choru negerbiamo ponulio, o kito veikėjo. Man buvo labai smagu skaityt šitas mintis - "Puikus skaitančių mažumų teises ginantis straipsnis" (© Algis Cibulskis). Gal paskui turėsim apie ką padiskutuot.
Užaugau labai apsiskaičiusių žmonių šeimoje. Nuo ankstyvosios vaikystės iki studijų laikų pati irgi labai daug skaičiau. O pastaruosius keletą metų vėl tapau užkietėjusia skaitytoja

Bet va perskaičiau tą straipsnį ir labai, net labai daug kur su juo drįsčiau nesutinkti

Pvz. apie skaitymą valgant. Paauglystėje pati taip irgi dariau, bet dabar valgydama jau nebeskaitau - tiesiog nenoriu netyčia sugadinti , išeplioti knygos. Gal buitiška, bet deja - knygos kad ir iš bibliotekos riebaluotais puslapiais manęs tikrai nežavi

Apie knygos skaitymą tualete tai iš viso patyliu

O šiaip jau nemanau, kad žmogus, kuris labai daug skaito (kad ir gerų knygų), būtinai bus akivaizdžiai labiau išprusęs už neskaitantį. Gali taip būti, bet gali ir nebūti. Taip pat nebūtinai tas, kuris labai daug skaito, mokės ir sklandžiau išreikšti mintis už neskaitantį. Čia tik prielaida, o ne taisyklė.
Ir nors pati labai daug skaičiau bei pastaruoju metu skaitau, visgi straipsnyje nupieštas vaizdelis, kai tas vos ne kiekvieną laisvą minutę skaitantis žmogus tarsi sudievinamas, kai skaitymas įvardijamas kaip prioritetas prieš bet kokį kitą užsiėmimą, manęs anaiptol nežavi. Nebent priimti tai kaip pokštą

Tiesa, yra ir dar viena medalio pusė, apie kurią dažnai pamirštama. Taip, didžioji dauguma žmonių turi labiau išvystytą regimąją apimtį. Bet yra ir tokių, kurių dominuojanti atmintis yra girdimoji (aš irgi tarp tokių). Tokiu atveju skaityk tu neskaitęs, labai daug perskaitytos informacijos tarsi išgaruoja kažkur kaip dūmas

QUOTE(LEEja @ 2011 11 11, 09:51)
Aš buvau įsitikinusi, kad vistiek rašosi kartu

Pasitikrinau, ir google meta, kad kartu

Na pvz. kad ir čia:
http://www.zodynas.l...anglu/V/vistiek