Labas rytas.
Dėkui už naują temą

Joje registruojuos su
John Katzenbach "Kilnus tikslas". Aina kakot tas Katzenbach'as, nu negaliu kaip įdomiai rašo, šiuo metu jis man vienareikšmiškai geriausias tokio pobūdžio knygų rašytojas, negaliu padėt knygos į šoną, sukelia milijoną abejonių "Kaltas, nekaltas, o gal visgi kaltas, bet ne, niekaip negali būti kaltas" ir taip per visą knygą, nė lašo ramybės, nė lašo aiškumo. Neįsivaizduoju kas per pabaiga bus. Negaliu atsižavėti kaip bauginančiai tikroviškai jis aprašo savo veikėjus, jų mąstymą, kalbą, viskas ant tiek tikslu ir tikra, kad net šiurpu darosi. Skaitant serijinio žudiko psichopato dialogus su žurnalistu oda pagaugais ėjo, ant kiek įtikinančiai jis kalbėjo. Nesveikas tas Katzenbach'as, gerąja šio žodžio prasme

Ši knyga antra, kurią skaitau, ir nė trupučio nenusileidžia pirmajai ("Ne tas žmogus"). Turiu dar dvi ir nebeapsisprendžiu ar suryt nekramčius vieną po kitos dabar, ar pataupyt
O neseniai perskaičiau
Henning Mankell "Klystkeliais". Dar viena tikrai nebloga knyga. Didžiulis pliusas jai jau vien už tai, kad parašyta švedų rašytojo ir tai labai stipriai jaučiasi. Ta prasme, labai stipriai jaučiasi išskirtinumas tiek aprašytos aplinkos, tiek pačio pasakojimo, veikėjų ir tyrimo atžvilgiu. Savo meilę skandinavams apdainavau praeitoje temoje, tai nebesikartosiu

Ir šį kartą, turbūt gal net pirmą kartą, man labai buvo gaila pačio žudiko, neradau jėgų jo pasmerkt už tai, ką padarė, todėl, kad visi nužudytieji gavo tai, ko nusipelnė. Ir pabaigoje man taip norėjosi paglostyti per galvą tą nelaimėlį, pasakyti, kad viskas bus gerai, kada nors, bet bus... Žodžiu, galvojau bus eilinis kriminalinis romaniukas, o vat netikėtai grybžtelėjo giliau...
Ir, šiandien iš pašto parsinešiau dvi naujas savo namų gyventojas:
Herbjorg Wassmo "Šimto metų istorija"
Andrea Busfield "Gimę šešėliuose".
Labai senai bepirkau knygas, todėl esu be galo laiminga.
Ir, vis dar dovanoju dvi knygas:
Anne Holt "Tai, kas mano"
Henning Mankell "Klystkeliais".
Tikrai labai neblogos kriminalinės skandinavų rašytojų knygos. Jeigu kuri norit, rašykit į A.Ž.
Skaitymas - atgaiva sielai.