Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

Sveikos 4u.gif

Ipusejau "Seseliu biblioteka".Knyga labai labai patinka,niekada neskaiciau kazko panasaus,siuzeto prasme.Rasytojas labai myli knygas ir pati skaityma.Knyga labai intriguoja,daug paslapciu,bent jau kolkas 100 procentinis malonumas ja skaityti.

Dar nuziurejau kad baltos lankos Grange "Gandru skrydi" isleis thumbup.gif Na tai vel ikyresiu leidyklai su klausimais kada,kada ,kada?? biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 10 25, 00:46)
Oj, turiu fobiją jai  unsure.gif

nu tu paklausei apie vergus - as parasiau, nes turinys tinka, o asmeniskumu as nezinau smile.gif

Fati, Nekaltybes muziejaus perkopiau jau per 350 - erzina nebe taip stipriai, nes tie svaiciojimai baigesi, speju neuzilgo pabaigsiu as ja biggrin.gif ir parduosiu biggrin.gif
Atsakyti

Labas rytas.

Dėkui už naują temą 4u.gif Joje registruojuos su John Katzenbach "Kilnus tikslas". Aina kakot tas Katzenbach'as, nu negaliu kaip įdomiai rašo, šiuo metu jis man vienareikšmiškai geriausias tokio pobūdžio knygų rašytojas, negaliu padėt knygos į šoną, sukelia milijoną abejonių "Kaltas, nekaltas, o gal visgi kaltas, bet ne, niekaip negali būti kaltas" ir taip per visą knygą, nė lašo ramybės, nė lašo aiškumo. Neįsivaizduoju kas per pabaiga bus. Negaliu atsižavėti kaip bauginančiai tikroviškai jis aprašo savo veikėjus, jų mąstymą, kalbą, viskas ant tiek tikslu ir tikra, kad net šiurpu darosi. Skaitant serijinio žudiko psichopato dialogus su žurnalistu oda pagaugais ėjo, ant kiek įtikinančiai jis kalbėjo. Nesveikas tas Katzenbach'as, gerąja šio žodžio prasme biggrin.gif Ši knyga antra, kurią skaitau, ir nė trupučio nenusileidžia pirmajai ("Ne tas žmogus"). Turiu dar dvi ir nebeapsisprendžiu ar suryt nekramčius vieną po kitos dabar, ar pataupyt biggrin.gif

O neseniai perskaičiau Henning Mankell "Klystkeliais". Dar viena tikrai nebloga knyga. Didžiulis pliusas jai jau vien už tai, kad parašyta švedų rašytojo ir tai labai stipriai jaučiasi. Ta prasme, labai stipriai jaučiasi išskirtinumas tiek aprašytos aplinkos, tiek pačio pasakojimo, veikėjų ir tyrimo atžvilgiu. Savo meilę skandinavams apdainavau praeitoje temoje, tai nebesikartosiu biggrin.gif Ir šį kartą, turbūt gal net pirmą kartą, man labai buvo gaila pačio žudiko, neradau jėgų jo pasmerkt už tai, ką padarė, todėl, kad visi nužudytieji gavo tai, ko nusipelnė. Ir pabaigoje man taip norėjosi paglostyti per galvą tą nelaimėlį, pasakyti, kad viskas bus gerai, kada nors, bet bus... Žodžiu, galvojau bus eilinis kriminalinis romaniukas, o vat netikėtai grybžtelėjo giliau...

Ir, šiandien iš pašto parsinešiau dvi naujas savo namų gyventojas:

Herbjorg Wassmo "Šimto metų istorija"
Andrea Busfield "Gimę šešėliuose"
.

Labai senai bepirkau knygas, todėl esu be galo laiminga.

Ir, vis dar dovanoju dvi knygas:

Anne Holt "Tai, kas mano"
Henning Mankell "Klystkeliais"
.

Tikrai labai neblogos kriminalinės skandinavų rašytojų knygos. Jeigu kuri norit, rašykit į A.Ž. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 10 25, 11:32)
Nesveikas tas Katzenbach'as, gerąja šio žodžio prasme biggrin.gif Ši knyga antra, kurią skaitau, ir nė trupučio nenusileidžia pirmajai ("Ne tas žmogus").

ooo tiksliai gi, dar Ne tas zmogus yra!! as galvojau kad tik Analitiko esu neskaicius jo smile.gif kaip gerai:)))
Atsakyti

QUOTE(LEEja @ 2011 10 25, 10:42)
ooo tiksliai gi, dar Ne tas zmogus yra!! as galvojau kad tik Analitiko esu neskaicius jo smile.gif kaip gerai:)))
O "Pamišėlio istorija" skaitei? Kaip tau ji?
Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 10 25, 11:45)
O "Pamišėlio istorija" skaitei? Kaip tau ji?

skaiciau, patiko, bet dabar kai palyginu su Klinus tikslas - tai Pamiselis silpnesnis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 25 spalio 2011 - 09:53
Na o man su Katzenbachu turbūt nepakeliui unsure.gif

Bandžiau skaityti jo "Pamišėlio istoriją", visai nepatiko schmoll.gif Na ir vėliau dar kažkiek paskaičiau "Kilnaus tikslo" (irgi neįkvėpė tęsti).
Matyt, pažintį su jo kūryba tuo ir baigsiu...

Pati dabar skaitau (šįvakar jau baigsiu) Anos Gavaldos "Aš noriu, kad manęs kas nors kur nors lauktų". Trumpos novelės , bet labai bigsmile.gif thumbup.gif Stilius, rodos, paprastas, bet beveik visos istorijos kažkuo užkabinančios, su prieskoniais, įtikinančios. Skirtingai nuo irgi labai patikusios tos pačios autorės knygos "Tiesiog drauge" , dabar mano skaitomos knygos daugumos istorijų pabaigos toli gražu ne rožinės unsure.gif Bet paliekančios savo įspaudą. Ir nors daugelis tų istorijų baigiasi liūdnai, vistiek jos, rodos, kupinos šilumos ir paprasto žmogiškumo.

Atsakyti
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2011 10 25, 10:32)
Ir, šiandien iš pašto parsinešiau dvi naujas savo namų gyventojas:

Andrea Busfield "Gimę šešėliuose"
.

pirma mano knyga, perskaityta 2011 m. 4u.gif ir ji tikrai puiki 4u.gif esu apie tai parašiusi atsiliepimą 4u.gif

Aš turiu Pamišėlio istoriją namie, bet kaip ir n kitų- laukia savo eilės biggrin.gif doh.gif blush2.gif kaip noriu paskaityyyyyyyyyyyytiiii doh.gif cry.gif bet vietoj to, turiu sunkią discipliną apie psichinius sutrikimus ir skaitymo be galo be krašto blush2.gif unsure.gif beje, čia Katzenbach knyga tikriausiai būt į temą, a ne? laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukė: 25 spalio 2011 - 10:29
QUOTE(Creed @ 2011 10 25, 08:00)
Sveikos 4u.gif

Ipusejau "Seseliu biblioteka".Knyga labai labai patinka,niekada neskaiciau  kazko panasaus,siuzeto prasme.Rasytojas labai myli knygas ir pati skaityma.Knyga labai intriguoja,daug paslapciu,bent jau kolkas 100 procentinis malonumas ja skaityti.

Nepardavinesi?
Atsakyti

QUOTE(Stikliukė @ 2011 10 25, 11:28)
Aš turiu Pamišėlio istoriją namie, bet kaip ir n kitų- laukia savo eilės biggrin.gif  doh.gif  blush2.gif kaip noriu paskaityyyyyyyyyyyytiiii doh.gif cry.gif bet vietoj to, turiu sunkią discipliną apie psichinius sutrikimus ir skaitymo be galo be krašto blush2.gif  unsure.gif beje, čia Katzenbach knyga tikriausiai būt į temą, a ne? laugh.gif
Jo visos knygos manau tau būtų labai į temą šiuo metu biggrin.gif Pas jį visi pagrindiniai blogiukai psichiškai sutrikę biggrin.gif ir taip neblogai sutrikę biggrin.gif O "Pamišėlio istorijoj" turbūt iš viso išskirtinis personažas parinktas.
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 10 25, 07:00)
Dar nuziurejau kad baltos lankos Grange "Gandru skrydi" isleis thumbup.gif Na tai vel ikyresiu leidyklai su klausimais kada,kada ,kada?? biggrin.gif  blush2.gif

šitą jau turiu ax.gif
Atsakyti
Masako, kaip Tahir Shah"Kalifo rūmai", o gal aš praleidau tamstos įspūdžius? g.gif
Vakar pabaigiau, nesakau, kad "mūčijausi", skaitėsi gana sklandžiai, bet laiko buvo gaila visiems tiems aprašymams santechnikų ir plytelių klojėjų beigi tarnų savivalės (čia beveik jau ir aš galėčiau pasantechnikauti)
Tiesą sakant, kartais susijuokdavau garsiai, tai nesąžininga būtų sakyti, kad knyga prasta, tik būtų užtekę kokių 150 psl apsčiai, nes toliau tik kartojosi viskas... Kažko man tie rūmai nekaip "nusipaišė" - nebaigtu remontu, pilni pelėsių ir (brrrrrr...) žiurkių.
Į Maroką dar nenoriu ax.gif
Nors tikrai daug išminties "perliukų". Šiandien net pacitavau vieną prie progos:"Avių kariuomenė, vedama liūto, įveiks liūtų kariuomenę, vedamą avino"...
Dabar imuosi O. Pamuk "Stambulas". Dieve, padėk! biggrin.gif
Atsakyti