Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*67 Namučiai

Labas rytas
QUOTE(luiziana @ 2011 10 25, 12:20)
Nepardavinesi?

Turbut ne,pasiliksiu sau.Beje,jau perskaiciau. Taigi trumpai apie M.Birkegaard "Seseliu biblioteka" Kaip ir minejau,nebuvau skaiciusi panasuas siuzeto knygos-apie zmones,kurie skaitydami knygas igauna mistiniu gebejimu paveikti kitu mintis ir jausmus,apie siuntejus ir gavejus,kurie telepatiskai veikdami kitu mintis,kiekviena musu gali priversti elgtis drastiskai-paklusti,isduoti,zudyti ir nusizudyti. Knygoje,daug mistikos,paslapciu,labai issamiai aprasomi skaitanciu zmoniu isgyvenimai,kuriuos jie patiria skaitydami.Skaiciau ir galvojau,o gal is tikruju bent dalis tiesos tame yra,juk buna knygu,i kurias taip isitrauki,kad niekas aplink nesvarbu,kol jos nepabaigi rolleyes.gif
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 10 25, 15:12)
šitą jau turiu  ax.gif

Lietuviskai?Itariu,ne rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos.

Na, tikriausiai nelabai kuri susiviliosite, bet vis tiek įdedu visą didelį atsiliepimą mirksiukas.gif

Sarah Dessen ,,Nakties klajūnai”

,,Nakties klajūnai”- tai istorija apie merginą Oiden, kuriai liko viena vasara iki stojimo į koledžą. Jos tėvai išsiskyrę ir galiausiai šią vasarą ji nori praleisti tėčio namuose, kur jis su savo antrąja žmona Heide augina vos kelių savaičių kūdikį Tisbę. Oiden atvyksta nieko nesitikėdama, bet ši vasara jai bus viena gražiausių per visą gyvenimą.

Man šis pasakojimas, dabar, kai jau esu visą perskaičiusi, šiek tiek primena filmą Keith / Keitas, o dabar paaiškinsiu kodėl. Visų pirma, tiek jame, tiek knygoje labai panašūs pagr. veikėjai: Oiden panaši į Natali, nes jos abi moksliukės, siekiančios kuo geriausių įvertinimų mokslų srityje, rodos, net nieko kito neveikia, tik mokosi ir mokosi. Tu tarpu Elis (,,Nakties klajūnų” veikėjas) ir Keitas- šiek tiek keisti, turintys skaudžią istoriją, kuri juos pakeitė vaikinai. Be abejo, lyginti to, kas juos vertė pasikeisti neįmanoma, nes tai- visiškai skirtingi dalykai. Bet skaitydama jaučiau, tarsi jau žinau apie juos- bet, kita vertus, tokie veikėjų paveikslai tikriausiai yra tipiniai panašiose istorijose?..Dar vienas panašumas- kad jie susitikdavo vėlai vakare ir veikdavo gan panašius dalykus.

O pati knyga pradžioje skaitėsi nuobodžiai, nes nebuvo kažkokių ypatingų įvykių, o kone kiekviename puslapyje aprašoma Tisbė, kuri tik rėkia ir rėkia, Heidė, kuri plepa ir jaudinasi visai dėl neesminių dalykų, ėmė erzinti. Bet vėliau, matyt kažkur ten ties ta vieta, kai Oiden randa užsiėmimą, viskas pasikeičia: veikėjų charakteriai pasidaro įdomesni, dvipusiški, ne kartą Oiden supranta, kad rožinis paviršius slepia nebūtinai buką protą, sutvertą tik žinioms apie drabužių dydžius, makiažo priemonių pliusus ir minusus ir pokalbiams apie nieką. O ir merginos susitikimai su Eliu pasirodė mieli.Taigi, situacija visai gerėja, nors iš pabaigos kažkokio ,,vau” tikrai nesitikėjau, jo ir nebuvo. Netgi viskas per daug nusaldinta pasirodė, kaip iš kokio paaugliams skirto filmo. Per geros aplinkybės, sakyčiau biggrin.gif

Buvo vienas veikėjas, kuris mane erzino nuo pat pradžių- Oiden tėtis. Na, neįsivaizduoju, kaip jis sugebėjo susituokti net ne vieną, o du kartus. Vietoj Heidės, būčiau su vaiku išėjusi jau pirmą dieną. Bet meilė yra meilė, ir nesvarbu, kad vyras, kuris privalėtų rūpintis savo vaiku, atsižvelgti ne tik į savo norus to visai nedaro. Ir apskritai, kažkoks nesubrendėlis man jis pasirodė. Užtat jo sūnus, taigi, Oiden brolis, įnešė į pasakojimą spalvų. Nors jis net nesvarbus veikėjas, bet neatkreipti dėmesį į jo vėjavaikiškumą, žavumą neįmanoma.

Na, ir galop rekomenduočiau šią knygą nebent paauglėms.
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 10 24, 13:31)
Registruojuosi su T. Gerritsen "Nusidėjėlė", šiom dienom užbaigsiu, skaitau prieš miegą tol, kol iš rankų krenta  biggrin.gif Skaitysiu visas šios autorės knygas, nes žiauriai veža  bigsmile.gif

Skaitei jos "Gravitacija"? Turiu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 10 26, 08:51)
Lietuviskai?Itariu,ne rolleyes.gif

įtari teisingai. Ją jau senokai pasidėjusi į skaitomųjų krūvelę, bet deja, kol kas jos eilė vis neprieina.
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 10 26, 12:40)
Skaitei jos "Gravitacija"? Turiu. rolleyes.gif

noriu perskaityt "gravitaciją", bet nerandu bibliotekose klaipėdoj. "chirurgas" buvo visai nieko, tai šita gal irgi patiktų. :>

pati skaitau dažnokai, ir beveik visada - rimtesnę literatūrą. šiuo metu kaip tik skaitau G. Orwell'o "Gyvulių ūkį" (1984 buvo tobula knyga man), o vėliau mėginsiu Dostojevskio "Nusikaltimą ir bausmę":>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo illuminated: 26 spalio 2011 - 17:36
Sveikos smile.gif
registruojuos naujoj temoj su Murakami "Norvegu giria". Nelabai randu laiko, bet karts nuo karto pribegu paskaityt. Patinka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bellete @ 2011 10 25, 18:51)
Masako,  kaip Tahir Shah"Kalifo rūmai", o gal aš praleidau tamstos įspūdžius?  g.gif
Vakar pabaigiau, nesakau, kad "mūčijausi", skaitėsi gana sklandžiai, bet laiko buvo gaila visiems tiems aprašymams santechnikų ir plytelių klojėjų beigi tarnų savivalės (čia beveik jau ir aš galėčiau pasantechnikauti)
Tiesą sakant, kartais susijuokdavau garsiai, tai nesąžininga būtų sakyti, kad knyga prasta, tik būtų užtekę kokių 150 psl apsčiai, nes toliau tik kartojosi viskas... Kažko man tie rūmai nekaip "nusipaišė" - nebaigtu remontu, pilni pelėsių ir (brrrrrr...) žiurkių.
Į Maroką dar nenoriu ax.gif

Man patiko kaip is "neipareigojancios, lengvos" literaturos kategorijos smile.gif Su malonumu perskaiciau. Idomu buvo dar ir del to, kad pati siuo metu esu atsidurus, mano supratimu, pan. situacijoj (aisku, zymiai grazesniam variante, tik kad ne savo noru) - persikelem gyventi is centro i vieta, kur man zymiai maziau patinka, kur daug visokiu ypatumu, kuriu nebuvo ten...Zodziu, man buvo smalsu isskaityti motyvus, kodel zmones patys savo noru renkasi "sudetingesni" gyvenima, bega nuo "saugaus, uztikrinto" ir pan. g.gif Tiesa sakant, taip ir nesupratau, bet kiekvienam savo. Svarbu, kad vis tik jie pasielge taip, kaip jiems reikejo, ir galu gale yra laimingi.
Tos visos tragikomiskos situacijos, personazai irgi kele nuotaika (nes tai manes, zinoma, neliete tiesiogiai biggrin.gif ), zodziu, smagiai perskaiciau as ta knyga. Bet pati i tuos krastus nenoriu. smile.gif
Papildyta:
Perskaiciau jau visas bibliotekines knygas, tik reik Moemo "Viska sudejus" pabaigt, ir siandien pat tikiuosi parsinesti kruvele nauju knygu: ir sau, ir vaikui bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 27 spalio 2011 - 07:49
matot, o aš vis skaičiuoju, kiek čia man Markas kainuotų wub.gif džinas į mane įlindo hihihi.gif
Atsakyti
As is bibliotekos su "Begantis paskui aitvara", "Jakudzos menulis" ir "Ne tas zmogus". Namie laukia pradeta "Sofi pasirinkimas", gal kuri skaiciusi gali trumpai apibudint, ar eigoje suidomes, nes kol kas tai so so...
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2011 10 27, 15:22)

Namie laukia pradeta "Sofi pasirinkimas", gal kuri skaiciusi gali trumpai apibudint, ar eigoje suidomes, nes kol kas tai so so...

manes tai nesuzavejo si knyga - taip iki gali ir liko so so:) bet enivei - bloga jos nepavadinciau
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Vakar pradėjau Lisos Grunwald ,,Žavusis Henris Hausas''. smile.gif

O taip pat pabuvojau šiandien bibliotekoje ir parsinešiau dvi knygas: Haruki Murakami ,,1Q84. 3 dalis" ir Richelle Mead ,,Šalčio dvelksmas''. Abi seniai norėtos, tai labai labai laiminga dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 10 27, 12:27)
matot, o aš vis skaičiuoju, kiek čia man Markas kainuotų  wub.gif džinas į mane įlindo hihihi.gif

Į Maroką tai noriu, bet knygos anotacijoje žadėta jo saulė perskaičius šią knygą man nenušvito... biggrin.gif Gal tie vargai buvo perdaug akcentuoti. O temų pagvildenti galėjo gražių - pvz., senelio sąsajos su Maroku galėjo būti gražiai išplėtotos, apie šeimą neįskaičiau jokių jausmų (beveik) - tik tėviška pareiga. Matosi, kad rašytojas turi talentą, gal tik to ir norėta -atpasakoti metus trukusį nuotykį? Tada "užskaitau" Kalifo rūmus thumbup.gif
Atsakyti