QUOTE(lininis-mano @ 2013 02 15, 23:12)
mes laringitu sirgom pastoviai, vargas juodas,tik isgirsdavau kostelejima ir nupurtydavo,nes buvo aisku kas laukia,bemieges naktys varginantis kosulys iki dusimo,ko tik nedarem ir arbateles gerdavom ir visokiu vaistu isbandem,nusipirkom inhaliatoriu, labai palengvino musu kancias,tik jau sukosti tuoj pajungiu,ir greiciau pasveiksta,nereikia taip kankintis,aisku laringitas niekur nedingo,jis vis kartodavosi, bet su inhaliatorium jis praeidavo lengviau,kai issioperavom adenoidus si problema musu jau nebekamuoja
Pas mus laringitas irgi pastovi liga nuo 1,5 metų (mums liepą 4 m.). Nesvarbu ar vasara (ypač ledų daugiau suvalgius) ar žiema. Vos tik išgirstu kostelėjimą ir silpna pasidaro, nes jau kelis kartus ir ligoninėj yra tekę gulėt. Gelbėja tik inhaliatorius. Vežamės jį visur kur tik keliaujame.
Papildyta:
oi oi oi mamytės pasigavom ir mes LARINGITĄ . Mano sūneliui 9 mėn, naujūjų išvakarėse pradėjo slogytė begti ir paakosėti , na o jau 3 nakties lėkėm į greitąją, nes su vyresniaja dukra nesirgom tokiu brudu. Bet jau kosulys lojantis - manau ir
gal kas girdejot ar deksametazonas tik leidziamas? kazkur lyg girdejau kad ji galima sugirdyt ar net suinhaliuot.
taip jį galima sugirdyti, mums liepė gydytoja jai pablogėtų, pvz naktį
Dexametazonas yra ir tabletėm (tik reikia paprašyt kad gyd. išrašytų). Aš duodu saviškiui kai būna labai blogai. Tiesiog sutrinu tabletę tarp šaukštelių truputį vandens ir išgeria. Praktiškai be dexametazono ir inhaliatoriaus niekur nekeliaujam, nes mums ir vasarą būna laringitas.
Gal kuri žinote ar siunčia laringitu sergančius vaikus į sanatorjas? Nes mums pastovus laringitas. Žiemos metu praktiškai net į darželį neinam, nes vos kelias dienas nueina, ir vėl sergam. Jau kosulį išgirdus net silpna pasidaro. Ačiū