Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

Sveikos mamytės (ir tėveliai), ar yra čia šiandien kas nors ?
Paskaičiau ir baisu pasidarė..
Mano vaikui (5 mėn), šian nustatė laringitą (neprašneka beveik, daugiau simptomų nėra). Paskyrė tik inhaliuot su adrenalinu ir druska, daugiau nieko. Nžn..

Bet aš čia paskaičiau apie dusulio priepolius, tai dabar miegot turbūt neisiu, vaiką saugosiu, kai tokie baisumai. verysad.gif
Tie priepoliai būtinai būna? ar yra simptomai kokie nors, pranešantys, kad jie užeis? Užėjus priepoliui - į garus ar į gryną orą geriau? (neperskaičiau visos temelės, nepykit)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rajura: 03 rugsėjo 2013 - 17:55
Mamos, gelbet mane. Nebesusitvarkau su vaiko ligom. Laringita pirma karta turejo liepos men, kita - pries savaite. Sikart jau viskam buvom pasiruose, apsiejom be greitosios. Prednisolon (3-2-1) sugirdziau, ventolinio priepuolio metu ir pora dienu 3xdienoj, veliau - brontex astikosejimui. Visa laika gerem ir Ph.Hommacord. Penktadieni daktare apziurejo, jokio paraudimo, sloga dingus, nekoseja..nu bet tik daugiau paverkia ( o taip ivyksta beveik kasdien,nes adaptuojas sunkiai darzely per tas ligas), ir is karto vel tas garsas ikvepiant...vaikas nekoseja, jaucias gerai, bet tas baisusis laringitinis ikvepimas (verkiant labai) vis nepradingsta. Ka daryti? Ligu jau bijot paniskai pradejau, nes jei taip - darzely mes niekad neapsiprasim verysad.gif ir kaip manot, kiek tam itakos turi baisus pelesis namie?
Atsakyti

Jei kam kartais reiketu- parduodu tik kartą naudotą Omron inhaliatorių CompAir NE-C28-E.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 09 30, 16:08)
kaip manot, kiek tam itakos turi baisus pelesis namie?

Labai labai daug. Ir ne tik vaikui, bet ir visiems tokiame name gyvenantiems.
Atsakyti
O koks tas lojantis kosulys?
maniskis kai kosti, tai sunkiai prakosti, tas kosejimas buna toks kimus...o kosti retai...itariu laringita...nevedziau dar pas gydytoja, temperaturos nera ir kai kvepuoja per nosyte atrodo nieko baisaus.kvepavimas per burna tik baisokas, nes ikvepia su garsu ir atrodo sunkiai.
o antibiotikai nepadeda, ar ne?

Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2013 10 10, 16:12)
o antibiotikai nepadeda, ar ne?

Antibiotikai nepadeda, dažniausiai laringitas būna virusinis.
Užkimimas - būdingas požymis.
Atsakyti
Sveikos mamytes noreciau jusu paklausti kaip dozuoti phosphor-homaccord 2 metuku vaikiukui ir kiek dieneliu ji duoti. Kai pirkau vaistineje pasake kad isviso negalima jo.duoti tokio amziaus vaikam del.etanolio,bet juk visur jo yra ir aflubine ir influicide. Tai gal.kuri mamyte gali parasyti man i Az kaip sy vaistuka dozuoti. Aciu
Atsakyti
QUOTE(Tulpyte @ 2013 10 16, 12:52)
Sveikos mamytes noreciau jusu paklausti kaip dozuoti phosphor-homaccord 2 metuku vaikiukui ir kiek dieneliu ji duoti. Kai pirkau vaistineje pasake kad isviso negalima jo.duoti tokio amziaus vaikam del.etanolio,bet juk visur jo yra ir aflubine ir influicide. Tai gal.kuri mamyte gali parasyti man i Az kaip sy vaistuka dozuoti. Aciu

Aš duodu kiek metų - tiek lašiukų. 2 metukai - 2 lašiukai vienkartinė dozė.
Kiek kartų per dieną priklauso nuo būklės sunkumo. Ligos pradžioje, kai būklė sunki, galima duoti kas 1-1,5 val., vėliau gerėjant palaipsniui retinti iki 3 kartų per dieną.
Atsakyti
Aronia o kiek dieneliu ji vartoti? Kol dingsta tas specifinis uzkimimas?
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2013 10 17, 11:12)
Aš duodu kiek metų - tiek lašiukų. 2 metukai - 2 lašiukai vienkartinė dozė.
Kiek kartų per dieną priklauso nuo būklės sunkumo. Ligos pradžioje, kai būklė sunki, galima duoti kas 1-1,5 val., vėliau gerėjant palaipsniui retinti iki 3 kartų per dieną.

Tokiais tarpais duodant nesuveiks. Pradėjus vartoti, duoti po 2-3 lašiukus vandens šaukštelyje kas 15 min ir taip pirmas dvi- tris val, po to kas pusvalandį kokias 3-4 val, tada tik kas valandą wink.gif Po nakties vėl pradėt nuo 15 min tarpo bent pirmą valandą.
Atsakyti
Mielos mamos, sakykit, o kaip dėl adrenalino? Ar jį galima laisvai nusipirkti vaistinėje? Kaip ji dozuoti namuose? Negi kaskart vis i ligonine gultis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popuri: 24 spalio 2013 - 09:50
QUOTE(popuri @ 2013 10 24, 09:46)
Mielos  mamos, sakykit, o kaip dėl adrenalino? Ar jį galima laisvai nusipirkti vaistinėje? Kaip ji dozuoti namuose? Negi kaskart vis i ligonine gultis?

Kai jau isgirstu kad vaikai "loja" duodu salbutamolio po pora ipurskimu 3 kartus. Brontex lasiuku ir adrenalino 1:1 skiesto su NaCl. Pirma para taip, antra jei negereja dar kartoju. Paskui jau inhaliuojam tik NaCl. Labai padeda. Gryna adrenalina, nebent nakti priepuolis ir dusulys.
O siaip adrenalino visada be problemu vaistinej nusiperku.
Atsakyti