Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

Ačiū 4u.gif bandysiu rytoj paklausti gydytojos, jau kaip pavargom nuo kosulio verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dute.handmade @ 2014 02 19, 11:51)
Mineralinis turi būti negazuotas  4u.gif
Mes su laringitu kankinamės jau penkta para, kadangi turim dar ir astmą tai gydymas dar pasunkėja  verysad.gif

Sveiki,esu naujoke tai rasau pirma karta.Mano 2.8m. mazoji taip pat turi laringita per 5 men net 6 kartus uzpuole.Tai tikrai baisi liga.Mazyle nuo mazens su ligikem kovoja,nes nuo 8 men,diagnozavo misria astma,alergine sloga,taciau pernai vasara ji dingo tai vasara ramiai pragyvenom,o rudeni prasidejo laringitai ir visada nakti.Tai susigarinam greit su inhaliatoriumi adrenalina skiesta fiz.vandeniu ir pridedu ant lovytes slapiu ranksluosciu uzlasinus lasa eukalipto aliejaus,taip pat supuciu 2 dozes salbutamolio ir dar naudojam homeopatinius lasiukus PHOSPHOR-HOMACCORD ju efektivumu labai pasitikiu,tik zinoma tarp visu vaistu darau pertraukele.Ryte jau matau kaip jauciasi tai garinu brontex 3 kartus,Tonsilgon N,AFLUBIN sirupiuka. Pasiskaiciusi cia matau kad dar gerai susidorojam su ligike ,nes per savaite dingsta ir kosuliukas ir pamirstam apie tai iki kito karto,bet taip noretusi ta adrenalina kuo pakeisti,nes kaskart garinat taip suspaudzia sirdi,kad tokius stiprius vaistus reik tokiai mazikei garint.Jei neturetume alergijos tai bandyciau adrenalina keist ir garint su eukaliptu,nes vyresnioji apsieidavo vien su eukaliptu garinimu,labai retai adrenalino prireikdavo,taciau turiu pasdziaugt jau 1.5m kaip vyresnioji laringitu nebeserga.Sekmes ir Jums
Atsakyti
QUOTE(vilte0824 @ 2014 02 21, 17:54)
Sveiki,esu naujoke tai rasau pirma karta.Mano 2.8m. mazoji taip pat turi laringita per 5 men net 6 kartus uzpuole.Tai tikrai baisi liga.Mazyle nuo mazens su ligikem kovoja,nes nuo 8 men,diagnozavo misria astma,alergine sloga,taciau pernai vasara  ji dingo tai vasara ramiai pragyvenom,o rudeni prasidejo laringitai ir visada nakti.Tai susigarinam greit su inhaliatoriumi adrenalina skiesta fiz.vandeniu ir pridedu ant lovytes slapiu ranksluosciu uzlasinus lasa eukalipto aliejaus,taip pat supuciu 2 dozes salbutamolio ir dar naudojam homeopatinius lasiukus PHOSPHOR-HOMACCORD ju efektivumu labai pasitikiu,tik zinoma tarp visu vaistu darau pertraukele.Ryte jau matau kaip jauciasi tai garinu brontex 3 kartus,Tonsilgon N,AFLUBIN sirupiuka. Pasiskaiciusi cia matau kad dar gerai susidorojam su ligike ,nes per savaite dingsta ir kosuliukas ir pamirstam apie tai iki kito karto,bet taip noretusi ta adrenalina kuo pakeisti,nes kaskart garinat taip suspaudzia sirdi,kad tokius stiprius vaistus reik tokiai mazikei garint.Jei neturetume alergijos tai bandyciau adrenalina keist ir garint su eukaliptu,nes vyresnioji apsieidavo vien su eukaliptu garinimu,labai retai adrenalino prireikdavo,taciau turiu pasdziaugt jau 1.5m kaip vyresnioji laringitu nebeserga.Sekmes ir Jums

Man laringitas tuo ir baisus, kad visi blogumai prasideda nakti, kai viskas dar baisiau del pacios nakties atrodo... Ne be reikalo sita liga vadinama liga-lunatike...
Atsakyti
vakar mano 1m ir 2 men berniuka pagavo sitas reikalas. vaziavom i ligonine, o vakare ejau pirkti inhaliatoriaus, kad neduokDie nereiktu vel vaziuoti. papuoliau pas gera vaistininke, ji man gal 20min aiskino apie laringita, vaiko kvepavimo takus ir t.t. ir net atsviete kvepavimo taku ligu vaistu atmintine. joje rasoma, kad jei i fiziologini tirpala lasinam adrenalina, jo reiktu naudoti ne daugiau nei 0.01ml vienam kuno kilogramui. tai va mano vaikas 12.6kg, reiktu lasint tik 0.13ml. suaugusiam iki 0.5ml.
mums, aciu Dievui, antra nakti priepuolio nebuvo, vaikas jau koso normaliai.
Atsakyti
Sveiki.
Mano berniukas ilga laiką sloguoja daugiau-mažiau...Šiandien pasirodėm gydytojui,nes dar ir kosėti negražiai pradėjo,retokai,bet kosėja ir tas kosulys toks kietas,kaip lotu....Daktarė apžiūrėjo,nieko nerado,viskas oki doki,vaistu jokiu neskyre...Nu bet man tas kosulys toks nepatinka...Čia rimta ar neverta pergyvent?
Tiesa,mes gyvenam uk,tai čia į viska jie kitaip žiūri ir tokių vaistų kaip jūs vartojat nerasiu pirkt...Berniukui 4 m.su puse...
Zodziu pirma karta mums toks bjaurus kosulys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bambiziukė*: 12 kovo 2014 - 20:27
QUOTE(Bambiziukė* @ 2014 03 12, 22:22)
Sveiki.
Mano berniukas ilga laiką sloguoja daugiau-mažiau...Šiandien pasirodėm gydytojui,nes dar ir kosėti negražiai pradėjo,retokai,bet kosėja ir tas kosulys toks kietas,kaip lotu....Daktarė apžiūrėjo,nieko nerado,viskas oki doki,vaistu jokiu neskyre...Nu bet man tas kosulys toks nepatinka...Čia rimta ar neverta pergyvent?
Tiesa,mes gyvenam uk,tai čia į viska jie kitaip žiūri ir tokių vaistų kaip jūs vartojat nerasiu pirkt...Berniukui 4 m.su puse...
Zodziu pirma karta mums toks bjaurus kosulys...

inhaliuokites!
Atsakyti
Sveikos,
galiu pasidalint musu patirtimi apie laringitus. Du metus tai buvo musu pagrindine liga. Si rudeni per 2.5 men buvo 7 laringitai. Apejom begale daktaru. Crb ligos metu budavo iki 1. Niekaa negelbwjo kaip prevencija. Ir tik po begales daktaru radom labai paprasta atsakyma - GERL, kudi pirmoji pastebejo homeopate, veliau patvirtino tradicines medicinos mefikai.Ir jau nuo gruodzio pradzios nebeserigom siuo brudu. Jwi ir apsergam , tai vaikiskai ir papraatai - sloga, slapias kosulys. O kiek inhaliaciju daryta, kiek vaistu ismeginta. O padeda elementarus patarimas - nevalgyti iki naktinio miegi likus 2 val. Ir miegot aukstesnej padety( tik sitas payarimas mums nesigauna,atsisako kategoriskai miegot, arb uzmigus u kojugali nuciuozia nuo pagalves). Sekmes visomd ieskant pasikartojanciu laringitu priezasties..
Papildyta:
Sveikos,
galiu pasidalint musu patirtimi apie laringitus. Du metus tai buvo musu pagrindine liga. Si rudeni per 2.5 men buvo 7 laringitai. Apejom begale daktaru. Crb ligos metu budavo iki 1. Niekas negelbejo kaip prevencija. Ir tik po begales daktaru radom labai paprasta atsakyma - GERL, kuri pirmoji pastebejo homeopate, veliau patvirtino tradicines medicinos medikai.Ir jau nuo gruodzio pradzios nebeserigom siuo brudu. Jei ir apsergam , tai vaikiskai ir papraatai - sloga, slapias kosulys. O kiek inhaliaciju daryta, kiek vaistu ismeginta. O padeda elementarus patarimas - nevalgyti iki naktinio miego likus 2 val. Ir miegot aukstesnej padety( tik sitas patarimas mums nesigauna,atsisako kategoriskai miegot, arb uzmigus i kojugali nuciuozia nuo pagalves). Sekmes visoms ieskant pasikartojanciu laringitu priezasties..
Atsakyti
Sveiki,esu naujoke tai rasau pirma karta.Mano 2.8m. mazoji taip pat turi laringita per 5 men net 6 kartus uzpuole.Tai tikrai baisi liga.Mazyle nuo mazens su ligikem kovoja,nes nuo 8 men,diagnozavo misria astma,alergine sloga,taciau pernai vasara  ji dingo tai vasara ramiai pragyvenom,o rudeni prasidejo laringitai ir visada nakti.Tai susigarinam greit su inhaliatoriumi adrenalina skiesta fiz.vandeniu ir pridedu ant lovytes slapiu ranksluosciu uzlasinus lasa eukalipto aliejaus,taip pat supuciu 2 dozes salbutamolio ir dar naudojam homeopatinius lasiukus PHOSPHOR-HOMACCORD ju efektivumu labai pasitikiu,tik zinoma tarp visu vaistu darau pertraukele.Ryte jau matau kaip jauciasi tai garinu brontex 3 kartus,Tonsilgon N,AFLUBIN sirupiuka. Pasiskaiciusi cia matau kad dar gerai susidorojam su ligike ,nes per savaite dingsta ir kosuliukas ir pamirstam apie tai iki kito karto,bet taip noretusi ta adrenalina kuo pakeisti,nes kaskart garinat taip suspaudzia sirdi,kad tokius stiprius vaistus reik tokiai mazikei garint.Jei neturetume alergijos tai bandyciau adrenalina keist ir garint su eukaliptu,nes vyresnioji apsieidavo vien su eukaliptu garinimu,labai retai adrenalino prireikdavo,taciau turiu pasdziaugt jau 1.5m kaip vyresnioji laringitu nebeserga.Sekmes ir Jums

sergant astma negalima nieko naudoti su astriu kvapu,tai eukalipta dek i sona,jis dar labiau gali uzspazmuoti,jei nera baisaus dusulio uztenka natrio chlorido inhaliaciju,laringitas isaugamas ,jei mazyle alergiska bus sunkiau ir astmos atsikratyti,bet viskas imanoma,jei ir astmos priepuoliu neisvengsit,bet ismoksit ja kontroliuoti
Atsakyti
Sveikos, mames 4u.gif

Ateinu ir as i jusu buri verysad.gif , pries men. aplanke pirmas laringito priepolis, dabar jau ir antras atkeliavo. Pastebejau, kad mum karsto oro inhaliacijos visiskai netinka, gelbsti tik saltas oras. Noriu klausti ar inhaliatoriai visigali inhaliuoti salta ora? blush2.gif

Beje, naudojam ventolina, tik kazxkaip nlb poveiki pastebiu. Kosulis mum dar ir nuo praeito karto buvo islykes... ar yra nuo kosulio kokiu dar efektyviu priemoniu ar tik inhaliacijos?
Atsakyti
Visu patirtys skirtingos... Pasidalinsiu savąja. Mano mergaite laringitu nuolat serga jau metai, tad pazistu siek tiek sia klastinga liga. Laimei, liga lengveja ir, matyt, po truputi isauga ja.

Inhalliuojam kompresiniu inhaliatoriumi (Omron) saltu oru (kitokio jis ir neturi). Pilam arba natrio chlorida (fiziologini vandeni), arba negazuota mineralini. Jei liga sunki, uzejus labai smarkiems priepuoliams, suinhaliuojame adrenalino ampule.

Apie Ventolina. Jis mums taip pat nepadeda. Ir manes tai nestebina, nes keli gydytojai, kuriais as tikrai pasitikiu, man isaiskino, kam skirtas ventolinas ir kas yra laringitas. Laringitas yra gerklu uzdegimas, kai paburksta balso stygos ir del ju atsiranda tas lojantis kosulys. O ventolinas yra salbutamolis, pleciantis bronchus. O gerklos ir bronchai neturi nieko bendra. Bronchus praplecia, bet kosulys eina is gerklu, jis lieka, nes ne ta vieta veikiama (bet velgi, pvz, nuvykus i priimamaji, duoda viska, kas imanoma - esame gave iskart ir adrenalino, ir ventolino, ir dexatmetazono - pastaraji duodame sunkiais atvejais, stengiames nepiktnaudziauti, nes hormoninis vaistas).

O siaip pagrinde inhaliuoti inhaliuoti ir inhaliuoti.. Ir dar labai padeda laukas. Nezinau, kiek padeda karsti orai, bet ziema/rudeni kosuliuka laukas tikrai apmalsina. Yra teke ir naktim sedeti prie atviro lango ziema - po kurio laiko aprimdavo priepuopliai ir galiausiai visi ramiai imigdavome.

Tiesa, dar zymus pagerejimas pasijuto ligos atvejais, kai pastateme prie vaiko loveles drekintuva. Nustatom galingiausia rezima ir per visa nakti virs loveles purskia dregme. Tad is tikro kartais net bijau teigti, kad mes liga isaugame - gal naktim tiesiog drekinimas padeda...

QUOTE(Eufforija @ 2014 05 22, 19:51)
Sveikos, mames 4u.gif

Ateinu ir as i jusu buri verysad.gif , pries men. aplanke pirmas laringito priepolis, dabar jau ir antras atkeliavo. Pastebejau, kad mum karsto oro inhaliacijos visiskai netinka, gelbsti tik saltas oras. Noriu klausti ar inhaliatoriai visigali inhaliuoti salta ora? blush2.gif

Beje, naudojam ventolina, tik kazxkaip nlb poveiki pastebiu. Kosulis mum dar ir nuo praeito karto buvo islykes... ar yra nuo kosulio kokiu dar efektyviu priemoniu ar tik inhaliacijos?

Atsakyti
Aciu, Liaurena, uz atsakyma 4u.gif

Dar turiu klausima, ar maudot maziukus, kai laikosi lojantis kosuliukas?

Dar pastebejau, kad maziukas po laringito pradejo prakaituoti. Ypac kai miega, daznai pagalvyte buna slapia... ar tai kuom nors susije?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufforija: 25 gegužės 2014 - 09:20

garinat su tonsilogon n?
Atsakyti