QUOTE(raar @ 2012 01 04, 23:59)
QUOTE(rapolas @ 2012 01 06, 17:59)
na o pas mane viskas normaliai laikosi. duona isbuna ir savaite bet neprisiperku tiek akd stovetu pora savaiciu ir pradetu pelyt
QUOTE(inetum @ 2012 01 06, 17:21)
na o pas mane viskas normaliai laikosi. duona isbuna ir savaite bet neprisiperku tiek akd stovetu pora savaiciu ir pradetu pelyt 
Pas mane irgi laikosi puikiai
Man ta salotinė duoninė patiko labiau, nes iš jos lengviau išvalyti trupinius. BreadSmart aš turėdavau net išsiardyti, kad išvalyti normaliai
Aš ją naudoju apverstą - duoną dedu ant dangčio ir uždedu gilųjų dubenį
Į žąliąją lengvai telpa 5,7 l UltraPro keptas duonos kepalas
Mano draugė irgi turi žalią duoninę, ji irgi kepa didelį kepalą 5,7 l UltraPro. Bet pas ją pelyja, gal dėl to, kad namas mūrinis. Tai ji sugalvojo išeitį: porą dienų po iškepimo laiko duoninę ant spintelės, vėliau - kol suvalgo - šaldytuve su visa duonine. Ir pas ją puikiai telpa tarp lentynų - taip kaip specialiai vieta duoninei šaldytuve
QUOTE(Asese @ 2012 01 06, 18:33)
Pas mane irgi laikosi puikiai
Bet man gerai laikėsi ir BreadSmart duoninėje - nes mūsų daug
- duona neužsilaiko ir sausa pas mus
Man ta salotinė duoninė patiko labiau, nes iš jos lengviau išvalyti trupinius. BreadSmart aš turėdavau net išsiardyti, kad išvalyti normaliai
Aš ją naudoju apverstą - duoną dedu ant dangčio ir uždedu gilųjų dubenį
Vaikai nešasi visą duoninę ant stalo - mažiau trupinių namie
Į žąliąją lengvai telpa 5,7 l UltraPro keptas duonos kepalas
Kadangi duoną aš kepu tokios formoj - tai man super duper žaliosios dydis
. O į BreadSmart man netilpdavo
Mano draugė irgi turi žalią duoninę, ji irgi kepa didelį kepalą 5,7 l UltraPro. Bet pas ją pelyja, gal dėl to, kad namas mūrinis. Tai ji sugalvojo išeitį: porą dienų po iškepimo laiko duoninę ant spintelės, vėliau - kol suvalgo - šaldytuve su visa duonine. Ir pas ją puikiai telpa tarp lentynų - taip kaip specialiai vieta duoninei šaldytuve
Man ta salotinė duoninė patiko labiau, nes iš jos lengviau išvalyti trupinius. BreadSmart aš turėdavau net išsiardyti, kad išvalyti normaliai
Aš ją naudoju apverstą - duoną dedu ant dangčio ir uždedu gilųjų dubenį
Į žąliąją lengvai telpa 5,7 l UltraPro keptas duonos kepalas
Mano draugė irgi turi žalią duoninę, ji irgi kepa didelį kepalą 5,7 l UltraPro. Bet pas ją pelyja, gal dėl to, kad namas mūrinis. Tai ji sugalvojo išeitį: porą dienų po iškepimo laiko duoninę ant spintelės, vėliau - kol suvalgo - šaldytuve su visa duonine. Ir pas ją puikiai telpa tarp lentynų - taip kaip specialiai vieta duoninei šaldytuve
Nu nelabai vietoj bet gal pasidalintum duonos receptu kurios kepi ultra pro inde. Aciu but dydelis
QUOTE(inetum @ 2012 01 06, 19:10)
Nu nelabai vietoj bet gal pasidalintum duonos receptu kurios kepi ultra pro inde. Aciu but dydelis
Kepu neuždengtą
O receptas mano toks, pats tas 5,7 l UltraPro
MANO DUONA
Imame 2 kg miltų (apie 700 g ruginių, 1160 g kvietinių).
Į didelį dubenį dedame 140 g salyklo, 160 g kvietinių miltų (iš tų 1160 g), 1 saują kmynų, 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštą druskos. Šituos produktus užplikome verdančiu (1,7 litro) vandeniu., išmaišome ir paliekame atvėsti. Į šiltą, bet ne karštą masę sudedame raugą, išmaišome, uždengiame ir paliekame vienai parai rūgti.
Po paros įdedame 250 ml cukraus, išmaišome ir nupilame apie 200 g raugo kitam kepimui (šis atidėtas raugas gali būti laikomas šaldytuve apie mėnesį). Tada sukratome likusius miltus, galima, jei patinka įdėti saulėgrąžų, moliūgų sėkl) ir užminkome tešlą. Sudedame į riebalais pateptą kepimo skardą, šlapiomis rankomis sulyginame paviršių, padarom įspaudas (kad būtų gražiau ir nesusprogtų). Paliekame kad iškiltų 4-5 val.
Kepame iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas
QUOTE(Tigrine* @ 2012 01 03, 04:00)
Visiškai pritariu!
Man irgi ta naujoji spaudyklė nepakeičiama
, labai greita viskas su ja vyksta, gerai išspaudžia ir plovimo nedaug!
Telpa normalaus dydžio citrinos (ne tos didžiulės, kurių taip pat, kaip ir davija, nemėgstu). Jei reikia tik mažesnės dalies citrinos, kartais atpjaunu tik storesnę riekelę ir ją išspaudžiu. 
del sios citrinu spaudykles ir as pritariu kad
QUOTE(Asese @ 2012 01 06, 21:22)
MANO DUONA
Į šiltą, bet ne karštą masę sudedame raugą, išmaišome, uždengiame ir paliekame vienai parai rūgti.
Aciu labai uz recepta o dabar idomu is kur raugas
QUOTE(inetum @ 2012 01 07, 21:10)
Aciu labai uz recepta o dabar idomu is kur raugas
ar gavai arpati dareisi
oi as inda turiu tik 3.5 tai reikia puse normos kept arba i du indus det
Gavau
merginos, gal kuri jau isbandeti si puodeli mikrobangei.
gavom uz aktyvuma ir nezinau ar sau pasilikti ar ne
sakau su jumis pasitarsiu
gavom uz aktyvuma ir nezinau ar sau pasilikti ar ne
sakau su jumis pasitarsiu
QUOTE(rutuliukas @ 2012 01 08, 15:04)
merginos, gal kuri jau isbandeti si puodeli mikrobangei.
Kazkaip galvoju, kad nelabai kam daug ji bandyt teks
As jo labai labai laukiu, kada pasirodys prekyboj.....
QUOTE(davija @ 2012 01 08, 15:37)
Kazkaip galvoju, kad nelabai kam daug ji bandyt teks
As jo labai labai laukiu, kada pasirodys prekyboj.....
As jo labai labai laukiu, kada pasirodys prekyboj.....
Bijau sumeluoti, bet lyg vasaryje sake jau bus prekyboje
QUOTE(rutuliukas @ 2012 01 08, 14:04)
merginos, gal kuri jau isbandeti si puodeli mikrobangei.
gavom uz aktyvuma ir nezinau ar sau pasilikti ar ne
sakau su jumis pasitarsiu

gavom uz aktyvuma ir nezinau ar sau pasilikti ar ne
sakau su jumis pasitarsiu

Jau kaip as noreciau jo





