QUOTE(inetum @ 2012 01 06, 19:10)
Nu nelabai vietoj bet gal pasidalintum duonos receptu kurios kepi ultra pro inde. Aciu but dydelis

UltraPro kepu tokią, kaip ir paprastoj skardelėj

, tik UltraPro keptos būna plonesnė pluta

- man tokia plona labai patinka
Kepu neuždengtą
O receptas mano toks, pats tas 5,7 l UltraPro

:
MANO DUONA
Imame 2 kg miltų (apie 700 g ruginių, 1160 g kvietinių).
Į didelį dubenį dedame 140 g salyklo, 160 g kvietinių miltų (iš tų 1160 g), 1 saują kmynų, 2 šaukštus cukraus, 1 šaukštą druskos. Šituos produktus užplikome verdančiu (1,7 litro) vandeniu., išmaišome ir paliekame atvėsti. Į šiltą, bet ne karštą masę sudedame raugą, išmaišome, uždengiame ir paliekame vienai parai rūgti.
Po paros įdedame 250 ml cukraus, išmaišome ir nupilame apie 200 g raugo kitam kepimui (šis atidėtas raugas gali būti laikomas šaldytuve apie mėnesį). Tada sukratome likusius miltus, galima, jei patinka įdėti saulėgrąžų, moliūgų sėkl) ir užminkome tešlą. Sudedame į riebalais pateptą kepimo skardą, šlapiomis rankomis sulyginame paviršių, padarom įspaudas (kad būtų gražiau ir nesusprogtų). Paliekame kad iškiltų 4-5 val.
Kepame iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas

.