QUOTE(rapolas @ 2011 11 11, 20:09)
Kepant visose silikono formose ir ant padekliuko reikalinga jiems ypatinga prieziura
- kai nusiperkate silikonine forma perskaitykite instrukcija kaip naudotis arba paprasykite demonstruotojos aprasymo yra labai issami instrukcija;
- pries kiekviena kepima ir po kepimo
privaloma labai gerai nuplauti, nes silikonas traukia labai dulkes;
- nenuplovus gerai kur liko dulkes ar riebalai gali pradeti juoduoti, arba atsirasti taskelia, tai nenuplauti riebalai, o po ilgesnio laiko tos vietos net pradeda skylyneti;
- jei raitosi gali buti kad kepate aukstoje temperaturoje;
-pajuoduoti taip pat gali nuo aukstos temperaturos.
Padarykite eksperimenta, nuplaukite silikonine forma ar jei turite silikonine mentele su vandeniu ir tuoj nusluostykite su sluoste, pastebesite kad ji bus ne slidi o apkibusi, siukau formas nuplovus nudziovinti, nesluostant ir neplauti su feiriais.
As turiu silikonines formas tupperware 5 metai, spalvos pakolkas dar nepakeite.

Padekliukus turiu du, dar kartais ant ju kocioju tesla.
mano forma biski pajuodavus, kad buciau aisku anksciau apie tai zinojus

bet neskilineja nors metu jau irgi kokie 5.
Papildyta:
pas mane visa virtuve siais indais uzgrusta, mamos itaka
tai galiu biski pasidalinti patirtimi (pavadinimu tu daiktu tai nezinau iskart sakau).
silikonone pailga forma nereali apkepams, uzkepelms ir pan.
taip as turiu ta juoda bliuda skirta kepti orkaiteje tai dievinu jame kepti vista, i vidu suberiu kulseles, slauneles, ivairiu darzoviu, o ant virsaus bulves. vista iskepa savose sultyse per 30 min o bulviu skanumas
vienas geriausiu daiktu taip pat yra konservu atidarytuvas (tikiu kad ir cesnako spaustukas su vyno atidarytuvu taip pat geri, mama naudoja)
paskui visus maisto produktus saldytuve laikau indeliuose, taip maziau genda ir nera kvapo saldytuve
darzoviu indai vasara tikras issigelbejimas kai darzoves veziuosi retai is tevu, tai salotos traskios po menesi issilaiko.
i darba taip pat viska nesuosi indeliuose, kazkaip nei vienas nera isbeges

ir mikrobanginej sildau, nei vienas neissilyde

ko nelabai naudoju tai indo mikrobanginei nes nusipirkau per dideli, as tiek nesuvalgau ir nesinesu i darba
turiu ir surio maluneli, jei darau pikantiska tai viska sutarkuoju: suri, kiausini ir net cesnaka
dar turiu ta maziuka darzoviu smulkintuva bet ji naudoju retai, kazkaip man rankomis greiciau ir plaut maziau.
ir visi birus produktai, prieskoniai pas mane i tuos indelius sudeti.