Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas, įtampa, baimės

QUOTE(*mable* @ 2011 12 14, 21:30)
sveika,o kas uzkalba nuo mikciojimo?vienas artimas zmogus turi ta problema verysad.gif

na pas mane dukra pries kokius du metus pradejo mmikciot, praejom visus daktarus, tai nei vienas nepadejo, vaikui 4 metukai, o jei sako kad isaugs, as issigandusi per visur ejau, isbandziua ir iridologija, ir homeopatija ir naturalia medicina, psichologa niekas nepadejo.... jau rankas buvom nuleide, bet tada man pazystama patare eiti pas viena mociute, ji nia uzkalba nuo rozes, mikciojimu, issigandimu, zodziu viskas kas susije su nervais. Nuvedziau savo vaika, jinai ten rankom mojojo mojojo, bet po to po dvieju savaiciu praejo mikciojimas, ir jau vat du metai vaikas labai graziai kalba ..
o pati kaz kaip atsibudau vien ryta, galvoju gal man pas ja nueti, ir nuejau, jiani man tik paziurejo kas yra, pasake, kad po didelio streso, kad ten viskas galvoj suspausta ir krutineje, nu tipo tos panikos atakos prasidejo po didelio streso , tai sako, as tau kol kas biski nuimsiu padesiu, tai pabure kaz ka ten, man ivyko priepolis , toks gana stiprus, bet po jo kokias 5 dienas kaip is naujo gimus buvau smile.gif, skraidziojau po debesiais, jokio nerimo , jokiu priepoliu, jiani man sake, kad reikia pas ja ateiti su vandeniu ir kremu, bet dabar negaliu tos baimes nugaleti, tik prieinu prie namo, iskarto atsiranda priepolis.... o draugei pasakiau, tai jinai sake, nekvailiok taip, dar durnine atsidursi .... ir dabar nzn ka daryti, noriu suzinoti kitu nuomones, ar verta eiti pas uzkalbetoja ? ar kas nors gal bande ?
Atsakyti
panterra86,kokiam mieste jei nepaslaptis?maniske jau 20m mikcioja,na tragedija kaip kompleksuoja,nervu dakt.ramino atseit neimk i galva doh.gif as neimciau,bet tokiu metu mergaitei nepasakysi.nezinau ka daryti verysad.gif
Atsakyti
Labutis, dabar skaitau knyga Dr. Brenda Shoshanna "Gyvenimas be baimes" - patariu visoms thumbup.gif zinoma, reikia daugpastangu, kad viskuo patiketum, bet parasyta tiesa.
Atsakyti
QUOTE(misraine @ 2011 12 15, 21:46)
Labutis, dabar skaitau knyga Dr. Brenda Shoshanna "Gyvenimas be baimes" - patariu visoms  thumbup.gif  zinoma, reikia daugpastangu, kad viskuo patiketum, bet parasyta tiesa.

Paziurejau knygutes virseli hihihi.gif Noreciau paklaust, ar daug parasyta ten apie mirties baime? Ar tiesiog apie kiekviena dazniausia baime po truputi? Kiek puslapiu turi knygute? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 12 17, 01:11)
Paziurejau knygutes virseli hihihi.gif Noreciau paklaust, ar daug parasyta ten apie mirties baime? Ar tiesiog apie kiekviena dazniausia baime po truputi? Kiek puslapiu turi knygute?  4u.gif

Na ten rasoma bendrai aipe baimes atsikratyma, po to baime buti savimi, baime priimti naujoves ar pasikeitimus, kazkiek rase ir apie mirti. Bet siaip liuks knyga - dar visos neperskaiciau (240 psl is viso). Gebene, PA nera mirtina, o jei gyvensi ju bijodama, tai tikrai praleisi liudna gyvenima, kurio reiks gailetis mirstant. Kaip sakant reikia gyvent taip, kad butu negaila iseit smile.gif Sian atiskeliau ir apeme baime, kad isprotejau! va cia tai panika! Jau puole PA, bet as ji ivardinau ir jis liovesi. Zinot, as dabar suvokiu, kad tai kas kele PA as uzgniauziau ir dabar man kyla psichologine panika schmoll.gif net einant i parduotuve ar dar kazkur, bet as vis kapstaus savo smegenelese ir mastau, kad as kazkuriuo momentu pradedu kontroliuoti ziauriai save, uzgniauziu jausmus - palieku tik prota, neleidziu sau atsipalaiduoti, net gi pagalvojau, kad negaleciau sakyti "jauciu, reikia daryti taip", nes nejauciu nieko smile.gif o tada kyla noras kontroliuoti viska, viska zinoti, kaip bus ir tt. Tada ir prasideda panika!
Atsakyti
QUOTE(misraine @ 2011 12 17, 20:08)
Na ten rasoma bendrai aipe baimes atsikratyma, po to baime buti savimi, baime priimti naujoves ar pasikeitimus, kazkiek rase ir apie mirti. Bet siaip liuks knyga - dar visos neperskaiciau (240 psl is viso). Gebene, PA nera mirtina, o jei gyvensi ju bijodama, tai tikrai praleisi liudna gyvenima, kurio reiks gailetis mirstant. Kaip sakant reikia gyvent taip, kad butu negaila iseit smile.gif Sian atiskeliau ir apeme baime, kad isprotejau! va cia tai panika! Jau puole PA, bet as ji ivardinau ir jis liovesi. Zinot, as dabar suvokiu, kad tai kas kele PA as uzgniauziau ir dabar man kyla psichologine panika  schmoll.gif net einant i parduotuve ar dar kazkur, bet as vis kapstaus savo smegenelese ir mastau, kad as kazkuriuo momentu pradedu kontroliuoti ziauriai save, uzgniauziu jausmus - palieku tik prota, neleidziu sau atsipalaiduoti, net gi pagalvojau, kad negaleciau sakyti "jauciu, reikia daryti taip", nes nejauciu nieko  smile.gif  o tada kyla noras kontroliuoti viska, viska zinoti, kaip bus ir tt. Tada ir prasideda panika!

Taip, kiekvienam sava baime atrodo didziausia 4u.gif Yra toje kognityvines terapijos knygoje aprasyta tiek isprotejimo baime ir jos nugalejimas ir isejimo i parduotuves paciai vienai baime ir kaip moteriske su to daktaro pagalba ja nugalejo. Kiek as jau supratau, tai kiekvienos baimes pazabojimo esme - savo jausmu, emociju, minciu kontrole, beje - labai griezta. Kaip minejau, tai - kasdieninis darbas. Imi sasiuvini, pildai lentele, atpazysti savo mintis, jas paneigi, arba padarai realiomis, pildai emociju procentus iki ir po, ir taip - zingsnelis po zingnelio gryzti i pilnaverti gyvenima smile.gif
Dekui uz informacija del knygos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 12 18, 00:27)
Taip, kiekvienam sava baime atrodo didziausia  4u.gif Yra toje kognityvines terapijos knygoje aprasyta tiek isprotejimo baime ir jos nugalejimas ir isejimo i parduotuves paciai vienai baime ir kaip moteriske su to daktaro pagalba ja nugalejo. Kiek as jau supratau, tai kiekvienos baimes pazabojimo esme - savo jausmu, emociju, minciu kontrole, beje - labai griezta. Kaip minejau, tai - kasdieninis darbas. Imi sasiuvini, pildai lentele, atpazysti savo mintis, jas paneigi, arba padarai realiomis, pildai emociju procentus iki ir po, ir taip - zingsnelis po zingnelio gryzti i pilnaverti gyvenima smile.gif
Dekui uz informacija del knygos  4u.gif

Gal galetumete placiau parasyti ka reikia pildyti toje lenteleje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 12 18, 01:27)
Taip, kiekvienam sava baime atrodo didziausia  4u.gif Yra toje kognityvines terapijos knygoje aprasyta tiek isprotejimo baime ir jos nugalejimas ir isejimo i parduotuves paciai vienai baime ir kaip moteriske su to daktaro pagalba ja nugalejo. Kiek as jau supratau, tai kiekvienos baimes pazabojimo esme - savo jausmu, emociju, minciu kontrole, beje - labai griezta. Kaip minejau, tai - kasdieninis darbas. Imi sasiuvini, pildai lentele, atpazysti savo mintis, jas paneigi, arba padarai realiomis, pildai emociju procentus iki ir po, ir taip - zingsnelis po zingnelio gryzti i pilnaverti gyvenima smile.gif
Dekui uz informacija del knygos  4u.gif

Tai as turiu ta knygele "Nuotaika paklusta protui". Juk ten tas pats. Irgi lenteles ir pan. O mano knyga "Gyvenimas be baimes" irgi turi pratimelius - klausimelius i kuriuos reikia atsakyti. Man labai istrigo lukesciai, kuriu reikia po viena atsikratyti. Nes as pvz labai troskau kitu ivertinimo, o dabar bandau to atsikratyti, atsikraciusi sito, galesiu ramiau jaustis suklysdama ir bus maziau nusivylimo matant kitu priesiska nusiteikima man smile.gif O gal dar galetumei priminti, kokia ta tavo knygute ir kur ja galima nusipirkti? 4u.gif
Papildyta:
Beje, kaip manot, ar reikia gert raminamuosius? nes as, kad ir kaip blogai besijausciau, sakau, istversiu pati, tik bijau, kad nepablogetu smile.gif na nebent darbe uzeina panika, bet ir tai stengiuosi nueit i tulika ir issiverkt ar pan. smile.gif
Atsakyti
misraine nuolatine įtampa nėra gerai.. gal pamėgink pavartot valeradix tai žoliniai raminamieji.
Atsakyti
QUOTE(Bagyyra @ 2011 12 18, 15:43)
misraine nuolatine įtampa nėra gerai.. gal pamėgink pavartot valeradix tai žoliniai raminamieji.

tai as tik ji ir vartoju be valerijonu smile.gif bet tik nakciai nebent. Bet sakau, gal reikia bandyti ji pagert ir kapstytis. dabar dar nesenai pradejau fluonxoli, bet zadu atsisakyti, nes kai ji vartojau kartu su zoloft - skraidziau padebesyse, o kai nutraukiau - vel kartojasi viskas. Zodziu, priejau tokios nuomones, kad tik pati sau gali padeti.
Atsakyti
QUOTE(misraine @ 2011 12 18, 14:48)
tai as tik ji ir vartoju be valerijonu smile.gif bet tik nakciai nebent. Bet sakau, gal reikia bandyti ji pagert ir kapstytis. dabar dar nesenai pradejau fluonxoli, bet zadu atsisakyti, nes kai ji vartojau kartu su zoloft - skraidziau padebesyse, o kai nutraukiau - vel kartojasi viskas. Zodziu, priejau tokios nuomones, kad tik pati sau gali padeti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As irgi vartoju Fluanxoli, bet jei gerai jauciuosi, tai ir su juo gerai, o jei jau pablogeja, tai jis ne velnio nepadeda. Pirmiausia reikia kazkaip susitvarkyti savo smegenineje rolleyes.gif Jau kaip ir buvau susitvarkiusi, nebebuvo nerimo, zodziu, jauciausi kaip normalus zmogus, bet apturejau operacija ir viskas sugrizo, tai dabar vel sedziu duobej ir nezinau nuo ko pradeti, kad vel pradeciau lipti is jos doh.gif
Papildyta:
Ar knygoje "Gyvenimas be baimes" ir raso kaip atsikratyti baimiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolo @ 2011 12 18, 16:19)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  As irgi vartoju Fluanxoli, bet jei gerai jauciuosi, tai ir su juo gerai, o jei jau pablogeja, tai jis ne velnio nepadeda. Pirmiausia reikia kazkaip susitvarkyti savo smegenineje  rolleyes.gif Jau kaip ir buvau susitvarkiusi, nebebuvo nerimo, zodziu, jauciausi kaip normalus zmogus, bet apturejau operacija ir viskas sugrizo, tai dabar vel sedziu duobej ir nezinau nuo ko pradeti, kad vel pradeciau lipti is jos  doh.gif

Tai va as ir dabar pastebejau, kad nieko jis nepadeda. Todel vel vartau knygute "Nuotaika paklusta protui". Esme tokia, kad kai senai pakeiciau darba (nuo tada viskas praseidejo), mane taip dusino virsininke, kad pasijauciau visiska nevykele. Ji is manes daug reikalavo, o as ta darba buvau ziauriai sureiksminusi. Ziauriai bijojau but savimi (juk negalejau but nevykele) ir visiskai save uzgniauziau, nezinojau, kas esu ir bijojau net ka nors jausti. Geriau vaistus - praejo. Bet tada ir zolofta. Baigiau vaistus, atleido is darbo ir vel as nevykele! Dabar vel nepasitikiu savimi ir kyla panika, jei reik kazka daryt. Pagal ta knygele, reikia kasdien registruoti faktus, kurie neigia mano sita isitikinima. Tai nuo siandien ir pradesiu. smile.gif
Atsakyti