Įkraunama...
Įkraunama...

Ar maitinate viešose vietose?

Kaip viena karta labai gerai pasakė ragnez: "zindymo temos beviltiškos". Ypač mane "žavi" aktyviai pasisakančios tos kurios dar to nepatyrė, t.y niekada nežindė drinks_cheers.gif ir tos kur sako "šlykštu žindyti viešose vietose, aš to nedariau, bet, deja...., ilgai nežindziau' thumbup.gif . Man atrodo tai atsako į daug klausimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braske: 30 rugpjūčio 2005 - 20:37
QUOTE(Virdzinija @ 2005 08 30, 20:50)
ei ei! tikėdamasi tokių pastabų, apdairiai parašiau Dažniausiai, t.y. beveik visada , taigi tas "beveik" nereiškia nieko panašaus į šimtaprocentinį teigimą umn.gif

Dažniausiai, t.y. beveik visada -tai kiek:75proc?95? g.gif
Ai, baigiu (tikiuosi ax.gif ) aš tuos apsikandžiojimus, galų gale jei ir pamatysiu kieno papus į "viešumą iškeltus"- aš jau didelė mergaitė ir mano jautrios sielos tai labai nesužeis tongue.gif Na nustebsiu, gal kiek sutriksiu, bet pasistengsiu tai padaryti diskretiškai, kad netrikdyti maitinančios mamos ramybės mirksiukas.gif
Sėkmės visoms maitinančioms- viešumoje ir ne....
Atsakyti

galų gale jei ir pamatysiu kieno papus į "viešumą iškeltus"- aš jau didelė mergaitė ir mano jautrios sielos tai labai nesužeis tongue.gif Na nustebsiu, gal kiek sutriksiu, bet pasistengsiu tai padaryti diskretiškai, kad netrikdyti maitinančios mamos ramybės mirksiukas.gif

Tu matei maitinančios mamos papus kada nors ????????????????? g.gif
Atsakyti

galų gale jei ir pamatysiu kieno papus į "viešumą iškeltus"- aš jau didelė mergaitė ir mano jautrios sielos tai labai nesužeis tongue.gif Na nustebsiu, gal kiek sutriksiu, bet pasistengsiu tai padaryti diskretiškai, kad netrikdyti maitinančios mamos ramybės mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Braske @ 2005 08 30, 21:52)

Aha teko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2005 08 30, 18:54)

Labai jau turbūt norėjai pamatyt 4u.gif . O kiek pati žindei, jei nepaslaptis?
Atsakyti
doh.gif
vis dar yra personų, nesuvokiančių, kad nuomonių yra įvairių - ir pozityvių, ir negatyvių. Duokdie vaiko gimimas nepavers manęs tokia - siaurų pažiūrų. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Braske @ 2005 08 30, 21:30)
Kaip viena karta labai gerai pasakė ragnez: "zindymo temos beviltiškos". Ypač mane "žavi" aktyviai pasisakančios tos kurios dar to nepatyrė, t.y niekada nežindė  drinks_cheers.gif ir tos kur sako "šlykštu žindyti viešose vietose, aš to nedariau, bet, deja...., ilgai nežindziau' thumbup.gif . Man atrodo tai atsako į daug klausimų.

O va cia jau nebeskanu schmoll.gif Kodel visos diskusijos apie zindyma baigiasi nemaitinanciu arba trumpai maitinusiu izeidinejimu? doh.gif Argumentu pritruksta? tongue.gif

Zinok, ir as maciau maitinancios mamos papus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 08 30, 16:07)
Gali, bet tai tik teorinė situacija-per visą savo gyvenimą nesu mačius kūdikio tarpmiestiniame autobuse-nu tai kam apie tai kalbėt doh.gif
Čia daug kas taip išpūsta iki negaliu- ne vien žindymas kliudo su leliukais būt itin mobiliu ir visuomenišku..Jeigu žiūrėsim grynai vaiko poreikių, tai jam tikrai geriau ramesnė aplinka ir gyvenimo būdas, tai prie ko čia triukšmigos kavinės ir tarpmiestiniai autobusai..Jei galvosit apie VAIKO poreikius (o tai ne vien maitinimas), tai abejoju ar tokiose vietose labai jau pikiruositės.. rolleyes.gif

Tai, kad tu nematei, dar nereiškia, kad taip nebuvo, ar ne? Ir viena mama rašė, kad taip darydavo. Taigi, situacija reali.

Matai, žindymas kaip tik ir yra ta priemonė vaikų auginime, kuri leidžia būti mobiliu ir visuomenišku, dėl to aš asmeniškai labai vertinu žindymą. O vaiko poreikis yra būti su mama ir mokytis gyventi iš to, kaip mama gyvena. Krūtis būtent tai leidžia padaryti - būti su mama ir visada turėti šilto, tinkamai paruošto maisto vos tik prireiks.
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2005 08 30, 18:58)
O va cia jau nebeskanu schmoll.gif Kodel visos diskusijos apie zindyma baigiasi nemaitinanciu arba trumpai maitinusiu izeidinejimu? doh.gif Argumentu pritruksta? tongue.gif

Zinok, ir as maciau maitinancios mamos papus biggrin.gif

Norėjau pasakyt tik tiek, kad kai maitini mėnesį ar du, gali cirkintis pakampiuose. Kai maitini ilgiau, tai labai varžo tavo laisvę. Esu pakankamai judrus žmogus, kad sėdėčiau namie, ar kas dvi valandas lėkčiau pamaitinti vaiko. Žindymas ir nesedėjimas namie man buvo suderinami dalykai.
Tiesiog pastebėjau, kad jautruolės trumpiau žindo ir tiek, bet čia atskira tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braske: 30 rugpjūčio 2005 - 21:08
QUOTE(Braske @ 2005 08 30, 21:57)
Labai jau turbūt norėjai pamatyt  4u.gif . O kiek pati žindei, jei nepaslaptis?

Nors pati parašiau, kad apsikandžiojimus baigiu, bet į man tiesiogiai užduotą klausimą mandagu būtų atsakyti- žindžiau 10 mėnesių. Ar toks "stažas" suteikia teisę turėti savo nuomonę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2005 08 30, 16:35)
doh.gif Moteris patirs socialinę izoliaciją, nes maitindama prisidengs skraiste ar pasitraukusi nuo vaišių stalo, nesudalyvaus globalinių problemų sprendime blink.gif
Pasiduodu doh.gif

Žinai, sūnų augindama aš tą socialinę izoliaciją labai skaudžiai išgyvenau. Iki pat gimdymo gyvenau labai aktyvų ir intensyvų gyvenimą. Praktiškai 7 ryte išeidavau iš namų, 22 val. grįždavau. Visada tarp žmonių. O po gimdymo viskas pasikeitė radikaliai - 20 val. namuose viena su tuo mažu padaru, kuris žinda (o kaip tai buvo skausminga), miega ir klykia. Ir vienintelis vyras 4 val. per dieną pirmą mėnesį. Patikėk, galima išprotėti nuo tokios staigios permainos. Ir kai galiausiai išeinu į svečius pas vyro tėvus - paslaugi ir rūpestinga anyta stengasi mane vėl vieną uždaryti kambaryje, nes vaikas užsimanė valgyti. Ačiū, ne. Man pusvalandis su suaugusiais žmonėmis buvo per nelyg svabus mano psichinei sveikatai. Manau, mano vaikui ir giminėms tai taip pat geriau, nei antidepresantų prisirijusi motina kukliai maitinanti vaiką kitame kambaryje... Ką jau ten maitinanti, jei ryja antidepresantus...

Apie prisidengimus skraistėmis irgi šneka (esamos/būsimos wink.gif ) mamos, kurios to nedarė arba tos, kurių vaikams dzin visokios skraistės. O mano nei sūnus nei dukra nesileidžia dangstomi.

Ir pabaigai.

Na, išėjau šiandien iš namų 14 val. Pupa miegojo. Nuvažiavom mikriuku pas architektę, ten ji atsibudo. Užsiėmė aktyvia veikla, po to pasiprašė krūties. Pokalbis su architekte dėl to nenutrūko - ji nė nemirktelėko, kai aš pasikėliau bliuską ir daviau krūtį. Po to nuėjom į kavinę, kur pupa suvalgė bulvių košės. Tada užėjom į kelias parduotuves, ir galiausiai įlipom į autobusą važiuoti namo. Autobuse ji užsimanė miegelio, o užmiega tik prie krūties arba nešiojama. Nešioti autobuse nėra kaip, taigi teko imtis krūties. Eksperimento dėlei nusprendžiau stebėti kaip reaguos aplinkiniai. Apsidairau. Pasikeliu bliuską ir duodu krūtį. Vėl apsidairau.

NIEKO!!! blink.gif Nulis reakcijos cry.gif Niekas nė nepastebėjo to mano įžūlaus elgesio ohmy.gif Kur tai matyta, aš juk maitinu viešai vaiką. Kur tie smerkiantys, pasišlykštėję veidai suaugusiųjų? Kur tie šokiruoti mažamečiai ir paaugliai? Kodėl jie mane ignoruoja???????? Gal iš tiesų reiktų gerokai pasišvaistyti plikais papais, kad atkreiptų į mane dėmesi????
Atsakyti