Įkraunama...
Įkraunama...

Rytų išmintis ir mokytojai šudros

Ačiū, Vanduo smile.gif
Be rėmų, gal galėtum pasidalinti veikiančia nuoroda?
Atsakyti
QUOTE(baibokiukas @ 2011 12 16, 19:46)
Ačiū, Vanduo smile.gif
Be rėmų, gal galėtum pasidalinti veikiančia nuoroda?

http://klubas_org/co...apper/Itemid,83
Prisiminiau, kad turiu kažkur diske tą knygą pdf, jei reikia, galiu persiųsti paštu.
Atsakyti
QUOTE(Vanduo @ 2011 12 16, 15:14)
Jeigu vienas klausimas kainuotų 100euru, ko noretum manęs paklausti?

Kartą buvo taip, jog sumokėjau 100 EUR už 15 minučių.
Per tas 15 min. teišgirdau - Aš, Aš, Aš.

Tai ne ezoterika. O sritis, kurią išmanau. Tik kalbėtojas nežinojo, jog išmanau. Kartais neprisistatome.

Paklausiau, ar turiu sumokėti. Atsakė - taip.

Kartu buvo žmogus, laukė manęs šiaip.Taip pat išmanantis tą sritį. Na netyčia išmanantis - diplomą turi. Pasakiau:"Gaila, kad negirdėjai, ką kalbėjo."
Atsakė:"Girdėjau." Durys nebuvo uždarytos.

Tas 100 EUR tik lašelis, ko būtų pareikalavus, jei neišmanyčiau.

Apsaugok Viešpatie - juk pragaras egzistuoja. Tik žmonės tai pamiršta.

O neišmanantys žmonės įkliūna. O visko juk negali išmanyti. Logiška. Aš automobilio variklio taip pat nesurinkčiau. Kiekvienam savo.

O tu, Vanduo, rašydamas tą žinutę, juk buvai įpykęs...

Tiek to... be dėdžių ir tetų apsieisiu.
Atsakyti
O kartais būna taip - tau daug padeda, labai daug laiko sugaišta, o niekaip negali nei 100 EUR, nei 100 USD įduoti, tiesiog neima. Kodėl?

Dažnai keldavau sau tokį klausimą.

Va, atsakyk dabar man.

Už atsakymą nemokėsiu tau 100 EUR.
Papildyta:
http://www.youtube.c...E...screen&NR=1
Atsakyti
Kodėl neatsakai?
Atsakyti
QUOTE(Elysa @ 2011 12 17, 19:42)
Kodėl neatsakai?

Elysa, Vanduo rase, kad isvyksta, nebus jo savaitgaly. Teks palaukti smile.gif
Atsakyti
Na aš mat nežinojau.
Nesumokėjau nei 100 EUR, nei USD, nei CHF,, nei JPI...

Žinutės neparašiau.
Atsakyti
Vanduo,ar tavo paties rašyta knyga,prieš tai įmestoje nuorodoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Safyrinė: 18 gruodžio 2011 - 09:34
Labai geras pavyzdys, į temą, kai esant būsenoj proto balso negirdėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Safyrinė @ 2011 12 18, 09:13)
Vanduo,ar tavo paties rašyta  knyga,prieš tai įmestoje nuorodoje?

Negi reklamuotų svetimas?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2011 12 18, 12:06)
Negi reklamuotų svetimas?

aš ne apie tai. Daugelis čia dalinasi nuorodom.Ar reklamuoja save. Man įdomu ar Vanduo ir knygos autorius tas pats asmuo.
Atsakyti
QUOTE(arpos @ 2011 12 15, 20:20)
Na, labai vaizdžiai aprašyta bala,šiandien regis susidūriau. Ji skundėsi,kad darbe visi stengiasi primesti pareigas,kurios nepriklauso, bet savo tiesą stengiasi atstovėti todėl, kad pagal pareigybę viską super atlieka. Bandau galvoti,kaip elgtųsi upė? Turbūt-jei netenkina esama darbovietė- tai keisk ją arba požiūrį?  g.gif  Prašau pataisyti.

Betarpiška vienybė ir pagal proto susitarimus, reikia skirti.

Upė nežino kas teisinga – neteisinga, jos esmė gyvybingumas.

Jeigu bala susidūrusi su kliūtimi kovoja stengdamasi atstovėti savo teisybę, tai upės orientyras bus ne tai kas teisinga, bet tai kas gyvybinga.

Gyvybingumas yra tiesiogiai susijęs su pozityvia pscihika, emocijomis, vienybe.

Kolektyvas tai vientisas organizmas judantis vieninga kryptim.

Tam, kuris jautrus vienybei neatrodys, kad jis dirba daugiau už kitus, jis nedejuos, o bus atsidavęs vieningai krypčiai ir su entuziazmu atliks savo funkcijas.

Jis bus nejautrus pagyrimams, paskatinimams, apdovanojimams, pripažinimui. Vienybės jausmas ir buvimas joje teikia džiaugsmą.
Pavyzdžiui, armijoje, vieningame kolektyve, kariai negalvodami aukoja savo gyvybę už kitą.

Jeigu žmogui betarpiškos vienybės jausmas svetimas, tuomet jis kolektyve bus karjeristas.

Jis stengsis gerai atlikti savo funkcijas, kad būtų įvertintas, pagyrtas, apdovanotas, paaukštintas, pakeltas atlyginimas. Tai ir bus jo pagrindinis tikslas.

Todėl karjeristas matys kas dirba mažiau, skaičiuos svetimus pinigus, apkalbinės kitus kolektyvo narius, kels intrigas, veidmainiaus, demonstruos savo atsidavimą, kad būtų pastebėtas, įvertintas, pripažintas.

Bet kam pats darbo procesas nemalonus, o įdomi tik karjera ir pinigai greitai išsiduos susidūrus su tkrais sunkumais ar nepakankamu įvertinimu.

Tuomet prasidės bumbėjimas, kad jis daugiau dirba nei kitas, jam tai nepriklauso, per daug iš jo reikalaujama ir t.t.
Be abejo, jis visą savo nepasitenkinimą pagrįs logiškais ir nenugynčijamais argumentais.

Karjeristas iškylus pavojams pats pirmas dės į krūmus ir dar drabstydamasis purvais ant buvusių bendradarbių.

Aukojimasis už kitą jam svetimas, todėl jis sakys, kad tegul durniai aukojasi.

Karjeristas yra nepajėgus suprasti žmogaus jautraus vienybei poelgių.

Vienybė gali būti betarpiška, tai galima sulyginti su įsimylėjeliais ar draugyste.

Ir kita vienybės rūšis bus pagal susitarimą, įstatymus – protą.

Betarpiškoje vienybėje jokios taisyklės, išankstiniai susitarimai nereikalingi, viskas vystosi savaime.

Vienybėje pagal proto susitarimus, viskas vyksta pagal nustatytas iš anksto taisykles. Kas pažeidė susitarimą tas ir neteisus.

Abi šios vienybės rūšys yra priešingos ir nesuderinamos vienu metu.
Panašiai kaip santuoka iš meilės nesuderinama su vedybinėmis sutartimis.

Tad vienybėje pagal proto susitarimus apeliavimai į jausmus, sąžinę negalioja. Panašiai kaip teisinėje valstybėje prokuroras, teisėjas remiasi tik įstatymu, o ne emocijomis.

O betarpiškoje vienybėje niekas į kito sąžinę niekados neapeliuos nes kiekvienas turi savają.

Tad reikia skirti šias dvi skirtingas vienybės rūšis ir jų nepainioti.

Teisinga ir gyvybinga bus jų nepainioti .

Neišmintinga būtų priekaištauti sutuoktiniui pagal vedybinę sutartį, kad jis ne myli, o ištekėjo tik dėl pinigų.

Neišmintinga būtų reikalauti iš darbuotojo kolektyve, kuriame galioja taisyklės pagal susitarimą, kad jis neatlieka savo funkcijų, jeigu jis gerai jas atlieka arba reikalauti atlikti be jokio papildomo atlygio daugiau nei buvo sutarta.

O betarpiškoje vienybėje priekaištauti arba skirstyti darbus į moteriškus – vyriškus jau yra rodiklis to, kad betarpiška vienybė baigėsi. Betarpiškoje vienybėje kas ką moka geriau tas ir atlieka be jokių priekaištų, nuoskaudų, jausmo, kad esi išnaudojamas čia nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vanduo: 18 gruodžio 2011 - 23:50