QUOTE(Roskila @ 2015 02 26, 10:05)
Mes ketiname šį birželį važiuoti automobiliu į Provansą ir Žydrąją pakrantę. Prieš tai esam kartą keliavę po Normandiją, Bretanę ir Luaros slėnį, ir kartą po Ronos - Alpių regioną.
Jei išvažiuosite šeštadienį anksti ryte, antradienį būti prie Nicos labai realu. Žinoma, daug kas priklausys nuo jūsų vaikų

Maniškiai jau dideli, todėl tokių problemų nekyla. Pasiimkit daug spalvinimo knygelių, žaislų. Kai mūsų vaikai buvo mažesni, kelionės metu pakeliui bandydavom rasti kuo daugiau pramogų: dinozaurų parkus, rogučių trasas, Pranzūzijoj dažnai pasitaiko visokių gyvūnų fermos.
Mes pirmyn važiuosime į Cote d'Azur, tai nakvynes planuoju netoli Dresdeno (noriu aplankyti Bastei) ir kažkur FR-CH pasienyje (aplankant Neuschweinstein pilį ir beždžiones prie Salem). Pirmadienio vakare turėtume būti kažkur šalia Nicos ar Kanų. Ten pabūsime savaitę, o tuomet savaitei važiuosim į Provansą. Atgal ketinam grįžti irgi su 2-3 nakvynėm, priklausomai nuo to, ar norėsim apsiprekinti.
Smagu, kad yra dar važiuojančių šiais metai į Prancūziją. Jog į kelionę būtinai reiks paimti ir žaislų, ir knygučių, ir kompiuterį su daug filmukų paiimti jau buvau apsvarsčiusi. Reiks paplanuoti didesniu sustojimus, kad ir vaikams būtų įdomu.
Kur planuojate aspistoti? Mes (tiksliau aš, nes MV į kelionės planavimą nesikiša) galvojam apie mobilų namelį kempinge. Ar esate kas nuors juos išbandę?
QUOTE(tik as @ 2015 02 26, 21:40)
mes keliaujam su vaikais nuo jų gimimo, jokių problemų niekada nesam turėję, jūs geriau pažįstat savo vaikus... mes stodavom kas 3-4 valandas ilgesnei pertraukai, ir užsiimdavom aktyvia įdomia mūsų vaikams veikla, važiuodami taip pat žaisdavom žaidimus, turim visada televizorių sumontavę, filmukus žiūri... būtinai stodavom kažkokius įdomius objektus apžiūrėt, jei išeidavo susiplanuodavom, kad tėtis vairuoja naktį, o dieną jis miega, o aš po kokį parką su vaikais... bet auksinė tiesa, kurią svarbu įvertinti ilga kelionė su mažais vaikais patikrina tėvelio ir mamytės santykius
dabar jau vaikai dideli... na mums dideli 6 ir 9 metų tai tokių klausimų net nekyla, užtenka kartu suplanuoti ką lankysim

ir tai jau nėra vien atrakcionų ir dinozaurų parkai
Mes taip pat su vaikais esame keliavę, tačiau automobiliu tai tik po Lietuvą (problemų niekada nebūdavo). Manau, kad vienas iš patogiausių variantų, važiuojant su vaikais, būtų važiavimas naktį, tačiau tokiu atveju man atrodo, kad vyras labai pavargsta ir tas nuovargis tampa santykių patikrinimu
Kadangi pagrindinis maršrutas iki FR jau sudėliotas bandysiu ieškoti ką aplankyti pakeliui. Turiu tik Šveicarijoje nusimačiusi ką norim pamatyti (Reino kriokliai ir Arės tarpeklis), dabar reikia ieškoti lankytinų objektų Lenkijoje ir Vokietijoje

Pirmas sustojimas Lenkijoje tikrai bus kokiame prekybcentryje (parduotuvės vaikų džiaugsmas)

O kitais reikia pasidomėti.